Нова Варош je napisao:
Ajd kad su se smirlie strasti da napišem svoje viđenje utakmice....
Od početka je Zvezda ušla s lošom strategijom, što je Radonjićeva greška. Svi laici su znali da će Cibona u zoni provesti 30 minuta utakmice. Po 125 put, zona se napada preko četvroke sa visokog posta ili šuta za tri poena, ali izrađenog.
Nelson je ušao u utakmicu punih gaća. Ne smije šutnuti ne smije krenuti naprijed, uvali Jaki loptu pa šta uradi.
Dosta je tu bilo isforsiranih šuteva, iz neorganizovanih napada.
Cibona gospodski, visok pic and roll, da se Bles zaleti naprijed, i onda traži riješenjea. Jedno 10 poena je primljeno iz klasičnog pick and rolla, to se ne smije ozbiljnoj ekipi dešavati. Belsingejm i Šarić su dobor povukli, poslije su se i Kurdiža i Planinić oslodobili i eto +15.
Drugo poluvrijem počinje sa onim pozdravom s navijačima, i tu se vidi bojaz ekipe, koliko nije psihički jaka. Ono se nikad ne radi. Protvnik vidi da nemaš vjere u sebe.
I opet kriminalan napad, i neki pogoci s 25000 metara Belsingjema i + 20 opet.
U zadnjoj četvrtini odbrana se konsolidovala, Cibona preumorna, i Zvezda se vraća na -3, više tuđom zaslugom nego svojom. Tačnije, umorom Cibone. I onda opet jovo nanovo, šutiranje preko ruke za tri poena, da bi se utakmica što prije sustigla.
I opet se otvorio prostro za produžetak, ali Simon promaši, taj čovjek nema muda za šuteve kad se lomi, jedino kad treba protivnika dokusuriti. Da je sreće, leđa bi mu trebali vidjeti preko ljeta.
Jaka je igrao koliko može i koliko zna. Najviše pogađao borio se, i na kraju ga suze oboriše. Bobi takođe ko pička, nije ni šutno ka košu nijednom, mada su i ovi tukli pod košem ko neslani. LAzić odbramenbeni igrač i još ga neko poredi s Milosavljevićem, ne vrijeđate Dragana.
Nije sve tako crno, krenulo se polako naprijed, jest da ovaj poraz vraća 3-4 stepenice unazad, ali bar se vidjelo da gomilanje para ne donosi rezultate.
Da se ja pitam, ko što se ne pitam ,zahvalio bi se Simonoviću, Nelsonu, Rašku, Lipoviju...Regrtuvo 1-2 klinca iz Fmp-a, doveo solidnog napadačkog playmerka, i peticu, napadački potentnu. ima u ncaa igrača, a nisu puno para.
Mada sam ja mišljenja da će se legenda zinatiti i opet bacati pare na neke skupocjene igrače od 30 godina.
Što se tiče Radonjića, njega bi ostavio, ukoliko ne navatam Ivanovića ili možda Džikića, niko drugi mi ne pada napamet.
Zanimljiv post, pa moram malo odgovoriti

. Caca znas ti vrlo dobro da se samo zona 2-3 napada sa cetvorkom preko visokog posta, oni su igrali kombinovanu odbranu sa skrivanjem Blesa i sa igracem na kapici sto je izbilo tu nasu akciju sa Lukom na visokoj cetvorci. Nije pilo vodu, procitani smo u tom segmentu.
Inace, ljudi su razocarani pa svasta pricaju, imali smo 20 cistih suteva za 3 poena od 32, da smo i malo bili u ritmu dali bi 8-9 komada i to je to. Onakve utakmice se desavaju, jebiga, to je kosarka, desavali su se i Bulsima ja MJ ali oni su imali jebenih 5 utakmica da to isprave. Svako je Cikago mogao dobiti na jednu utakmicu a da je takav sistem bio ko zna da li bi se i dan danas pricalo o Bulsima.
Sve u svemu, polako....