banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 04:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24442 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291 ... 1223  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ATP/WTA Tour
PostPoslato: 22 Mar 2011, 11:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
трибина Б. Зељковић je napisao:
Oпет ја :D. Мислим да у неким стварима нисте у праву. Ок за Пита,сигурно један од најбољих икад ( ако не и најбољи ),и мени омиљен још када је хтио пребити Орешара :lol:,али нема шансе да би данас прошао са онаквим бекендом. Што се тиче ових шљакаша,све је то у реду,али колико је трајао Мустер? Кориа,Бругера и Куертен,па они кад су силазили са шљаке осјећали су се као ја у бусу пуном Гробара 94. пред рукометни дерби на Бањици. Ако сте их гледали уживо можете их сад упоредити са Алмагром,Вердаском ( прошле године ) и Ферером и не би имали шансе. О Надалу да не говорим,а он доминира и на брзим подлогама. Оно што је он радио прошле године на свим подлогама је до сада невиђено. Што се тиче Налбандијана,чвака у глави и то је то. Није константан. Па и Марко Мирнег,када је освојио челенџер у Бањалуци је играо тенис за топ 10,али може на том нивоу играти 7 дана годишње. Још гори је Сафин,који дође у Монте Карлу на тренинг мамуран,у боролетама,са чарапом око врата. Стане 10 минута на мале и каже доста је :lol:. Краљ. Али боли га рацку,има кеша и ужива.

Што се тиче спинова. Индијан Велс је спорија подлога од Мајамија,спора као шљака и ту не побјеђује број винера већ мање грешака. Па ни Федерер,у најбољој форми кад је био и који удара јаче од Новака га није могао добити на винере на спорој подлози. Друго,сад је физички скоро као Надал па може издржати дуже поене. Треће,имао је проблема са својим најјачим ударцем,ретерном, сат времена,зато је изгубио сет. Нема ништа теже од кика љеворуког играча. Ем што скаче криво,ем је наопако од десноруког играча. Кад је ушао у ритам помео га је. Нема везе ударац по средини,битна је дужина,а ту је без премца у свијету. Зато и сабије Федерера,који,кад лаички погледаш,има бољи сервис,форхенд,слајс,волеје и изгуби. Како? Па на ретерн и дужину лопте у релију. Прије му је забијао по 20 асова,сад не може ни 5,ту је разлика. Мало сам се расписао,нећу више. Поздрав

Sad ga malo pretjera sa tim igracima, poenta je da su svi oni bili manje vise u isto vrijeme, zajedno jos sa Agassijem koji nikako nije bio los na sljaci, sa Courierom, sa Lendlom koji je bio pred kraj karijere, vidi samo koja su to imena i kakva je konkurencija bila na sljaci, a ajde danas nabroj jednog dobrog igraca na sljaci pored Nadala? Evo reci tu ti ja jedinog koji valja, Almagro, ali nije ni on dobar sa glavom i eto, + sto se boji Nadala.. Nema tu dubine, lako je njemu dominirati kad nema ni jednog igraca da se oznoji, dobro MuskoBre je malo pretjerao sto se mene tice sa Nadalom posto ja i dalje mislim da bi on uzeo dosta titula ali nema sanse da bi imao ovakvu dominaciju, ni blizu..
A posto vidim da znas da je podloga u IW sporija onda znas da uradjena homogenizacija podloga, tj sad se sve igraju manje vise kao jedna, nema vise extra brzih podloga, zato Nadal i moze dominirati, zato se i moze igrati jedna te ista vrsta tenisa na svim podlogama.. Znas kad bi Nadal osvojio Wimbledon na travi iz 90-etih? Nikad! Vjerovatno znas da je Agassi jedini igrac do 2002 u citavoj istoriji Wimbledona koji je osvojio titulu sa osnovne linije, i od 2002 su svi osvojili sa osnovne linije.. Jednostavno su puno usporili travu, sto sa nekom drugom mjesavinom trave sto sa upotrebom vecih lopti.. Nekad su loptice letile na Wimbledonu a danas ga svi zovu zelena sljaka.. Isto tako se moze reci i za vecinu "brzih" podloga, sve je usporeno da bi bilo sto vise duzih poena, i zato danas puno vise prolazi defanzivan tenis nego agresivan.. Eno, koliko znam danas je najbrza podloga u Parizu na zadnjem mastersu, naravno Nadal taj turnir nikad nije osvojio, bio je samo jednom u finalu i to kad ga je Nalbandian isprasio najstrasnije.. A prosle godine je odlicno prosao i Llodra sa servis&volej igrom, znaci napadackim stilom, samo zato sto je podloga dovoljno brza pa se to moze igrati, a neka to pokusa na IW npr, pobjedice ga neki sljaker u prvom kolu.. Eb ga, hard court treba biti brz (dobro, treba biti vise vrsta, sporiji i brzi) trava treba biti ultra brza, sljaka spora i to je to, ali danas su sve podloge manje vise iste..

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 11:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Sondri je napisao:
MuskoBre je napisao:
A dobro, Pete The Pistol je najveci svih vremena

Najveći, a nosi tuđi nadimak... :)

Kasijus Klej je komplet ime promjenio, pa je opet jedan od najvecih :D

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 14:06 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 30 Nov 2010, 00:11
Ниси ме добро разумио,кад сам говорио за дубину и ретерн,мислио сам на Новака. У томе је без премца и зато добија мечеве. Наравно да су данас успорене подлоге па Надал осваја турнире на трави и бетону,али не можеш рећи да није имао конкуренцију. Једноставно је јачи од других. Био је ту Агаси на крају каријере па га је добијао иако је био клинац,затим Фереро,који је играо бар 3 сезоне на врхунском нивоу,Моја,а сада Алмагро,Ферер,па и Новак итд. Баш га је Моја довео у Умаг кад је имао 15 година ( био му је ментор ), гледа га Прпић и каже "овај кад продужи лопту неће га нико добити. Ја ово још видио нисам ". Колико је лик био у праву. Све су то били врхунски играчи,можда је и мени било занимљивије у вријеме Сампраса,Бекера,Агасија, Рафтера,али ти људи не би могли дуже од сета да издрже у оваквом темпу тениса. А и тада су разни клоцеви попут Хенмана и Руседског били високо котирани,тако да то није само сада случај,типа Карловић,Раонић. Па данас,колико год да су успорили,лопта иде бар десет посто брже него прије 10,15 година. Једноставно,јачи су играчи. И да се не зајебавамо,Федерер у топ форми би појео на шљаци и Мустера и Кориу и Бругеру. Појео. А овог не може. И колико год га ја не подносио,оно је поезија тениса :wink:.

Ps. Надал не може да освоји завршни турнир јер га чисте тада,одмах послије Америке,погледај снимке сваке сезоне па ћеш видјети разлику у маси током сезоне и на крају :wink:. И да,ни шљака није свуда исте брзине,у Монте Карлу и Гаросу је 30 посто бржа.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 14:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 16:58
Пошто сам га прво критиковао, сад да похвалим Ђоковића. :)

Citiraj:
Српски тенисер Новак Ђоковић приложио манастиру Грачаници 100.000 долара, који ће бити намијењени откупу земљишне парцеле у непосредној близини манастирског имања, саопштила је Епархија рашко-призренска.
За откуп земљишне парцеле у близини манастира Грачанице, српски тенисер Новак Ђоковић манастиру је поклонио 100.000 долара.

У саопштењу које је доставила Епархија рашко-призренска речено је да је манастир принуђен да откупи парцеле по веома високој цени, јер би у противном имовина била заувек отуђена од манастира и цркве, што би имало веома штетне посљедице за српску заједницу у Грачаници.

Новчана помоћ за манастир Грачаницу уплаћена је преко Хуманитарног фонда "Новак", који ради уз подршку бизнисмена и добротвора из Русије Генадија Тимченка, истакнуто је у саопштењу.

"Поред његове редовне помоћи манастирима Хиландар и Св. Архангели код Призрена, српски тенисер је преко фондације "Наша Србија" помагао и стипендирао дјецу са Косова и Метохије, донирао амбулантно возило болници у Косовској Митровици, помогао дјеци ометеној у развоју у Бањалуци, а упутио је и помоћ недавно пострадалим у земљотресу у Краљеву и поплавама у Лозници", наводи се у саопштењу.

Свака му част. :occasion5:

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 16:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ниси ме добро разумио,кад сам говорио за дубину и ретерн,мислио сам на Новака. У томе је без премца и зато добија мечеве. Наравно да су данас успорене подлоге па Надал осваја турнире на трави и бетону,али не можеш рећи да није имао конкуренцију. Једноставно је јачи од других. Био је ту Агаси на крају каријере па га је добијао иако је био клинац,затим Фереро,који је играо бар 3 сезоне на врхунском нивоу,Моја,а сада Алмагро,Ферер,па и Новак итд. Баш га је Моја довео у Умаг кад је имао 15 година ( био му је ментор ), гледа га Прпић и каже "овај кад продужи лопту неће га нико добити. Ја ово још видио нисам ". Колико је лик био у праву. Све су то били врхунски играчи,можда је и мени било занимљивије у вријеме Сампраса,Бекера,Агасија, Рафтера,али ти људи не би могли дуже од сета да издрже у оваквом темпу тениса. А и тада су разни клоцеви попут Хенмана и Руседског били високо котирани,тако да то није само сада случај,типа Карловић,Раонић. Па данас,колико год да су успорили,лопта иде бар десет посто брже него прије 10,15 година. Једноставно,јачи су играчи. И да се не зајебавамо,Федерер у топ форми би појео на шљаци и Мустера и Кориу и Бругеру. Појео. А овог не може. И колико год га ја не подносио,оно је поезија тениса :wink:.

Ps. Надал не може да освоји завршни турнир јер га чисте тада,одмах послије Америке,погледај снимке сваке сезоне па ћеш видјети разлику у маси током сезоне и на крају :wink:. И да,ни шљака није свуда исте брзине,у Монте Карлу и Гаросу је 30 посто бржа.

Hm..dobar post, vidi se da poznajes materiju :D ..Ali...Prvo, Federer bi u bilo kojoj svojoj formi mogao SAMO DA SANJA da dobije Mustera iz '95-e. Maximalno 7 gemova u 2 seta. Na sljaci naravno. Slazem se da je Muster tako igrao samo jednu sezonu, ali taj tenis ne vjerujem da ce iko ikad ponoviti. Prisao je Rafa tome blizu, ali nije to to. Ono je nesto najbolje sto se ikad desilo u tenisu. Idiotske podloge poput betona ili gume, necu ni da kometarisem, to za mene ne postoji :D Sa Coriom takodje mislim da bi na sljaci imao podebelo negativan skor. Sa Bruguerom mislim da bi ipak bolje prolazio. Gugu necu ni da spominjem, on bi tek od Federera pravio kompletnog idiota na sljaci.

Novak danas igra sjajan tenis, tu nema spora. Popravio je mnogo toga. Fizicku spremu (dosta ga ogranicavaju neki medicinski problemi, disanje, peta, koljena, itd). Mnogo je radio u zadnje 2 godine na muskulaturi, i to mu se visestruko vratilo. Imao je onaj experimen sa Tod Martinom (koji je po meni takodje morao pokusati), ali nije islo. Nije islo jer jednostavo nema na raspolaganju 4-5 mjeseci da se ispravi sta se ispraviti treba, a da rang lista i rezultati ne trpe. Probao je expresno, nije upalilo. Nadam se da ce probati pojacati prvi servis, ali SKROZ RAVAN. Dakle najslicnije prvom servisu Soderlinga, ili Del Potra. Ruka se malo rastereti, malo se unese pometnja kod protivnika, itd. Njemu muskulatura i visina itekako danas to dopustaju, i misljenja sam da ce morati to probati. I twist i slajs servisi zamaraju ruku, a i protivnik pocinje da ti cita servise.
Mislim da ima prostora da poboljsa igru na mrezi, da voleji budu ostriji i cvrsci, nema razloga da ne pokusa. Cesto mu pri napadu i izlasku na mrezu fali pola koraka, i nadje se na nicijoj zemlji, i onda mora da improvizuje sa nekim drop sotovima, ili slajsevima. Poboljsao je slajs bekend, ali ga vise koristi kao defanzivu, a taj udarac itekako moze biti ofanzivan. Ne kao winner, ali ostar da protivnika skoro uvijek tjera, gdje god on stajao, na korak-dva nazad. Roger to najbolje radi danas.
Kad smo ziri i ja pricali o igri protiv Nadala, nismo mislili da ima pogresnu dubinu, nego da bi trebao da forsira kraci poen, da bi mogao da smanji kolicinu spina, i da ne igra po sredini. Dubina je vise nego dobra. Kad igras spin cijelo vrijeme, prvo zglob se zamara. Drugo, nemas neki mnogo dobar efekat, osim da protivniku loptica odskace vise nego da udaras ravno, a to Rafi itekako odgovara. I u drugom i u trecem setu je to malo promjenio, i bilo je bolje. Ajde forsiranje spina jos i nekako, ali po sredini? Ako forsiras igru po sredini (osim kad dobijes zicer) to te odmah svrstava u defanzivca. Rafu niko nikad nije dobio defanzivom, i tu nema ni lijevo ni desno. To je kao u fudbalu danas. Ko dodje da se brani Barseloni ,izgubio je u startu. Mozes izgurati poluvrijeme, ali ce ti zabiti gol kad tad. Makar jedan. Protiv svih igraca mozes kombinovati taktiku, ali danas se Roger i Rafa, na bilo kojoj podlozi dobijaju ofanzivom. Pa ako te krene krene. Defanzivom protiv njih dvojice se samo mozes pomoliti Bogu da imaju los dan. A Novak nema potrebe da poteze za takvom solucijom, jer je po prirodi ofanzivan igrac, i nema razloga da experimentise. To moze sacuvati protiv nekih idiota, tipa Monfils ili Rodik, ako bi da cuva svjezinu za ostale meceve.

Od mene toliko :D

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 16:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa nije imao konkurencije, ako ces racunati Agassija koji je u tom trenutku imao 36 godina pod konkurencijom ne znam sta da kazem.. Taj Agassi bi ga pojeo na betonu na svom vrhuncu, pojeo.. Fererro je konstano bio povrijedjen tih godina pa nije mogao ni da uradi nista ali opet je pobjedio Nadala u Rimu na sljaci, a realno on nije ni blizu igraca Mustera, Kuertene i ostalih.. A ne mozes porediti igrace iz proslosti i ove sadasnje po pitanju snage i kondicije, logicno da su sad jaci, ali mozes po stilu i nacinu igre, i njihovoj borbi, ako ces tako gledati onda bi bilo koji igrac iz top500 pojeo Borga za dorucak, a jel to znaci da su bolji od njega? Realno po meni je on najbolji igrac na sljaci svih vremena.. Federer u top formi (2004) je naletio na Kuertena na Roland Garrosu kad je Kuerten bio totalno van forme (zadnji RG je bio 2001) i tek se vracao poslije povrede i Kuerten ga je tako lako isprasio da je smjesno, bojim se i pomisliti sta bi mu tek uradio Kuerten iz 2000.. Tako da ta tvoja teorija ne stoji :) Pa znam da nije, a najbrza sljaka je u Rimu, naravno da to zavisi i od vremenskih uslova, sto je toplije i sto sunce jace przi to je brza.. A nisam ni rekao za zavrsni turnir, nego bilo koji indoors, gdje je podloga inace puno brza od otvorenih terena, na takvim turnirima Nadal ne moze nista..

Edit: Morao sam naci rezultat,

1 Federer 4 4 4
28 Kuerten 6 6 6

RG 2004 :D

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 18:45 
Pripravnik
Pripravnik

A прескочио си "нула" мјесец дана раније када је Федерер дао кромпир Гугатом у Хамбургу :wink:.
Него овако,за мушко бре,ту сам те чекао царе...стицајем околности,Мустер је играо љетос неке фјучерсе у околини,а како га мој буразер зна,баш га је у једном тренутку питао на ту тему,ти из најбољих дана против Надала. Одговор је био у фазону,јеси луд,три гема по сету је пуна капа за мене. Ово је сада димензија изнад :wink:. Опет,што се тиче тога да би Агаси добио Надала,па и на бетону,да те питам,на шта? Сервис? Волеје,његове чувене? Слајс? На темпо са основне? Нема шансе. Сампарс можда,Агаси нема шансе. Ви поредите људе који немају освојен турнир на тврдој са Надалом? Кажеш Гуга освојио 3 РГ. Да први,кад се Мустер већ распадао 97.,добио и Руса и његов чувени чекић захват на шљаци :roll:,и Бругеру. Трећи је освојио кад је спасио меч лопту од Расела ( за њега питање је ли чуло више од 100 људи на свијету). Одличан играч,али поређење са Надалом :roll:. Немам ја шта ово лупати напамет,ја сам већину тих играча гледао уживо,да не говорим за мог брата. Кажете,немају конкуренцију,па каква је конкуренција кад распали Иванишевић или Крајичек узму Вимблдон. Или онај јадни земљорадник Вашингтон што је играо финале. Рекао сам,иако га не подносим,Федерер је тата,одиграти 7 година за редом сва полуфинала 4 највећа турнира неће нико никада поновити. Поезија тениса,лакоћа покрета,еластичност,једноставно непоновљиво

Ps. Слајс сервис на ђус страну је тренутно најјачи сервис у тенису. Шљака је најгора подлога,откида зглобове руку због неправилних одскока,а тек оне линије,поготово кад су квалитетне па буде брдо на терену. Јебо је ко је измислио.
Pss. Пошто се очито не можемо сложити,а мени се не да више писати,најбоље да опалимо једну "Американца" ( вас двојица против мене ),па ко добије он је у праву :wink:

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 18:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Uff..Neam sad vremena, ode na randes, moze ziri umjesto mene, ja cu morgen :D

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 18:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2010, 08:17
bob_rock je napisao:
Пошто сам га прво критиковао, сад да похвалим Ђоковића. :)

Citiraj:
Српски тенисер Новак Ђоковић приложио манастиру Грачаници 100.000 долара, који ће бити намијењени откупу земљишне парцеле у непосредној близини манастирског имања, саопштила је Епархија рашко-призренска.
За откуп земљишне парцеле у близини манастира Грачанице, српски тенисер Новак Ђоковић манастиру је поклонио 100.000 долара.

У саопштењу које је доставила Епархија рашко-призренска речено је да је манастир принуђен да откупи парцеле по веома високој цени, јер би у противном имовина била заувек отуђена од манастира и цркве, што би имало веома штетне посљедице за српску заједницу у Грачаници.

Новчана помоћ за манастир Грачаницу уплаћена је преко Хуманитарног фонда "Новак", који ради уз подршку бизнисмена и добротвора из Русије Генадија Тимченка, истакнуто је у саопштењу.

"Поред његове редовне помоћи манастирима Хиландар и Св. Архангели код Призрена, српски тенисер је преко фондације "Наша Србија" помагао и стипендирао дјецу са Косова и Метохије, донирао амбулантно возило болници у Косовској Митровици, помогао дјеци ометеној у развоју у Бањалуци, а упутио је и помоћ недавно пострадалим у земљотресу у Краљеву и поплавама у Лозници", наводи се у саопштењу.

Свака му част. :occasion5:

To Indian Vels donira,Đokica je samo posrednik :lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 19:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A прескочио си "нула" мјесец дана раније када је Федерер дао кромпир Гугатом у Хамбургу :wink:.
Него овако,за мушко бре,ту сам те чекао царе...стицајем околности,Мустер је играо љетос неке фјучерсе у околини,а како га мој буразер зна,баш га је у једном тренутку питао на ту тему,ти из најбољих дана против Надала. Одговор је био у фазону,јеси луд,три гема по сету је пуна капа за мене. Ово је сада димензија изнад :wink:. Опет,што се тиче тога да би Агаси добио Надала,па и на бетону,да те питам,на шта? Сервис? Волеје,његове чувене? Слајс? На темпо са основне? Нема шансе. Сампарс можда,Агаси нема шансе. Ви поредите људе који немају освојен турнир на тврдој са Надалом? Кажеш Гуга освојио 3 РГ. Да први,кад се Мустер већ распадао 97.,добио и Руса и његов чувени чекић захват на шљаци :roll:,и Бругеру. Трећи је освојио кад је спасио меч лопту од Расела ( за њега питање је ли чуло више од 100 људи на свијету). Одличан играч,али поређење са Надалом :roll:. Немам ја шта ово лупати напамет,ја сам већину тих играча гледао уживо,да не говорим за мог брата. Кажете,немају конкуренцију,па каква је конкуренција кад распали Иванишевић или Крајичек узму Вимблдон. Или онај јадни земљорадник Вашингтон што је играо финале. Рекао сам,иако га не подносим,Федерер је тата,одиграти 7 година за редом сва полуфинала 4 највећа турнира неће нико никада поновити. Поезија тениса,лакоћа покрета,еластичност,једноставно непоновљиво

Ps. Слајс сервис на ђус страну је тренутно најјачи сервис у тенису. Шљака је најгора подлога,откида зглобове руку због неправилних одскока,а тек оне линије,поготово кад су квалитетне па буде брдо на терену. Јебо је ко је измислио.
Pss. Пошто се очито не можемо сложити,а мени се не да више писати,најбоље да опалимо једну "Американца" ( вас двојица против мене ),па ко добије он је у праву :wink:

Evo me, evo me, nisam bio kuci :D
Uh, ti bas pretjerujes, prvo kad vec pricas nesto pogledaj malo bolje, Federer je pobjedio Kuertena u Hamburgu 2002, znaci 2 godine prije tog RG, rezultat je bio 6-0, 1-6, 6-2 a onda trebas pogledati da je Kuerten propustio 3 mjeseca od prvih 6 zbog povrede i Hamburg mu je bio tek drugi turnir nakon sto se vratio nakon povrede.. A ko je tata na sljaci pokazao mu je bas na tom RG, kad ga je laganini isprasio iako nije bio ni blizu svoje prave forme a Federer je tek godine uzeo ostala 3 GS ;) A pusti ti te price za Mustera rekla kazala, ne kazem da bi on dominirao nad Nadalom ali od 10 meceva na RG a obojica na vrhuncu Muster bi sigurno uzeo 3-4 meca, sa Kuertenom bi bilo 50-50 garant! Kod njega ne bi mogao iskoristavati backhand kao kod Federera, Kuerten po mom misljenju ima najbolji jednorucni backhand svih vremena, ono je savrsen udarac..
Kazes sa cim bi Agassi uzeo Nadala? Pa ako toliko pratis tenis znas da Agassi ima vjerovatno najbolji return svih vremena, ako ne najbolji onda u top5 sigurno, sta mislis sta bi on radio onim Nadalovima servisima? Sta mislis kako bi se proveli oni Nadalovi forehandi sa 100 kila spina protiv Agassijevih udaraca koji je poznat kao igraca koji udara lopticu veoma rano, tj dok je u penjanjaju, nesto slicno kao Davydenko, a svi znamo kako Nadal prolazi protiv Davydenka na betonu, a Agassi je za klasu iznad Davydenka.. A koga ja poredim sa Nadalom na betonu? Ja sam ove gore igrace poredio na sljaci, ne na betonu, jedino sam rekao za Agassija, a on bi ga pojeo na USO npr, ili jos gore po Nadala na AO, tamo je Agassi bio tata, cak ga ni Sampras tamo nije mogao dobiti.. Krajicek raspao? Da ga povrede nisu sjebale uzeo bi on puno vise, kakav je servis on imao, a tek voleje.. Naravno trava mu je najvise odgovarala, kao i Ivanisevicu ali daleko su oni od raspalih igraca ;)
Jest, Federer je tata zato sto je dominirao 4-5 godina bez ikakve konkurencije, znas kad bi on osvojio sve to da je Safin odlucio da malo trenira a ne da polupijan dolazi na meceve? Ili da je Nalbandian malo uredniji sa glavom i da ima mali manji stomak :lol: Posrecilo mu se sto su glavni konkurenti pili vise nego sto su trenirali (Safin) ili sto nisu uredni sa mozgom.. Znas i sam sta se desilo kad su Safin i Federer igrali na svom vrhuncu 1/2 finale AO 2005, imam taj mec na cdu, odlican kvalitet, pa javi ako hoces da ti prebacim ;) Inace Federer je te sezone imao skor 80-4 ako se ne varam, jedan poraz mu je nanijeo Safin a drugi Nalbandian u finalu TMC ;) Zamisli samo da su oni malo vise igrali tenis a malo manje radili neke druge stvari kakvo bi stanje bilo.. Ne sporim ja da je Federer odlican igrac, jedan od velikana, ali da je najveci nema sanse, jednostavno nije imao konkurenciju! Kao ni Nadal na sljaci, pa njemu je najveci konkurent na sljaci Federer, a to je covjek kojem je sljaka najgora podloga, pa ti skontaj koliko je to slaba era..

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 19:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I kad spomenu Krajiceka, necu prezaliti onu pobjedu nas Samprasom na Wimbledonu 1996, da je Sampras kojim slucajem uzeo taj Wimbledon imao bi 8 u nizu, taj rekord nikad ne bi bio oboren definitivno :)

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 21:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Sto ziri kaze...Federer jeste jedan od najboljih...ali realno...konkurencija nula....plus sto si kao najbolji a protiv jedinog konkurenta iz svoje ere imas negativan skor...kako on onda moze bit najbolji...
Isto vazi i za Nadalovu dominaciju na sljaci....Kuerten (bez konkurencije najbolji bekend svih vremena) i Muster su osvajali turnire na sljaci kad su imali itekakvu konkurenciju....pa Moya iz tih godina bi danas bio odma iza Nadala a niko ga skoro nije ni spomenuo....
I ne volim ovo usporavanje svih podloga....pogotovo kad je u pitanju trava....na Wimbledonu treba da se igra S&V....danas kad gledam Wimbledon kontam da to nije ni blizu onog sto je bilo....

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2011, 01:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Hmm..Takodje, sticajem okolnosti, kada su Tomasu malo dosadili njegovi vinogradi, i kada je odlucio da bi opet da igra fjucerse/satelite/celendzere, bio sam na cca.5 metara kad je davao intervju "Kurijeru", i kada je rekao da ocekuje da igra finala, i tome slicno. Kako se proveo, vjerovatno znas :lol: ..Tako da, njegove procjene i nisu se pokazale previse realne. Naravno da bi on za sebe trebao da zna najbolje, ali skoro niko me ne moze ubjediti da bi ubijao danasnjeg Rafu (Rogera da ne spominjem :lol: ) na sljaci, onom igrom iz '95. Od top igraca od '99 pa naovamo, nisam gledao njih par uzivo, i to na razlicitim podlogama. Nazalost jedan od njih je i BogOtacGlavomiBradom -Pete The Pistol, ali i Guga :( ..Jedini igrac koji me ikad ostavio bez daha, a da sam gledao uzivo, je Coria. To je takav biser bio, da je to bilo van svake pameti. Sta je tu je...
Ne bi bilo lose, ako si u mogucnosti, da nastavis posjecivati barem ovaj pdf, ocigledno itekako znas sta pricas :D

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2011, 10:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Al jedino ne valja sto ne voli sljaku, a? :D A iskreno nisam ni ja neki ljubitelj te podloge :D

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2011, 11:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I da, nemam onaj mec iz MC izmedju Nadala/Djokovica ali imam iz Hamburga iz 2008, kakav je ono mec bio, moguce cak i njihov najbolji ikad, i to jos na tvojoj omiljenoj podlozi :D
I imam ono nesretno finale RG iz 2004 Coria protiv Gaudia..

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2011, 11:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Zero, jebale vas sve ostale podloge, gdje ti inicijalnu, startnu prednost daje nesto za sta ti kao igrac nisi ni najmanje zasluzan, kao sto je npr. visina. Pa jedan Karlovic ne moze dobiti ni jednog igraca iz top 400 poenima koji ne zapocinju servisom, nego sa osnovne, kao kod zagrijavanja.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2011, 11:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dobro za visinu, ali samim tim sto je visok njemu je kretanje automatski losije i ako ne uzme poen poslije servisa ili prvog udarca nakon toga on je u problemu.. A i servis kao bilo koji udarac mora da se vjezba, niko se nije rodio sa odlicnim servisom bez vjezbe.. :)

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2011, 18:00 
Pripravnik
Pripravnik

Не волим да пишем по форумима,али шарнућу некад ако буде прилике. Био сам слободан пар дана па сам се расписао :D. Више волим да читам,о било чему,чим нешто пишеш долази до препуцавања,мада је ово мила мајка шта се дешава када крену навијачка препуцавања :wink:. Што се тиче Карловића,момку свака част,радио је као тренер до 25,6,нисам сигуран, да би могао плаћати турнире. И успио је,како год,узео је новац.
И да, јебем ти подлогу од које ме боле зглобови због одскока,послије које испрљам хаустор шљаком са патика,па ме комшије гледају попријеко,подлогу на којој не можеш да играш зими и када је топло од мраза који уништи терен,подлогу која већ половином септембра лоптици од влаге удупла тежину па ми се чини да рекет има пола килограма и кад не можеш клизати да не изврнеш зглоб,подлогу која на 40 степени буде сува ко барут и послије натапања на којој овај пут не смијеш клизати да не сјебеш препоне и,најважније,а оно што највише излуђује,подлогу на којој се послије јаче кише не борим са онима преко пута већ са кишним глистама. Јебена мрвљена цигла.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2011, 19:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Definicija sljake :lol: :lol: :lol:
Prednost je sto se moze igrati i dok pada kisa, naravno ne pljusak, ali ogromna mana je sto se igra totalno drugacije sa drugacijim vremenskim uslovima, ako upekne sunce stvrdne se i bude kao da igras na betonu, znaci dosta brze, a ako pada kisa bude jos sporija nego inace, ebo to :D Beton zakon :lol:
A meni ne smetaju veliki serveri uopste, ispade kao da je lako imati prejak servis, jest qrac, koliko su oni znoja prolili da bi imali takav servis.. Isto kao neko da bi imao odlican forehand, backhand, volej, itd, itd.. Svako koristi ono sto ima, ne mogu svi igrati kao npr Federer.. A i bilo bi monotorno da svi igraju istim stilom, zar ne ? :)

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2011, 22:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Zero, jel ti to hoces da kazes da je potreban isti trud za imati precizan servis od 230 km/h, i dunuti bekend winner kad stojis 2 metra iza osnovne linije? :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24442 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291 ... 1223  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]