banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Avg 2025, 15:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1537 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 77  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Okt 2009, 17:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Tebi je čaša baš na pola prazna... :wink: Ja na sve ovo gledam da će početi sa 3:0 4:0 5:0... samo je bitno da ne primamo golove...

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2009, 17:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Gocias je napisao:
А по чему закључујеш да је намјештена???

Napisao sam namjestena zato sto se od izvlacenja parova pa sve do zadnjih 3-4h pisalo i pricalo da je ovaj par namjesten.
Nisam uopste mislio na rezultat vec na par, a mozda ja i dosta ljudi koji su govorili da je namjesteno grijesimo.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2009, 22:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Шеле, легенда Звезде и Олимпијакоса 8)

Citiraj:
И наравно на вратима председничке канцеларије појавио се Милош Шестић, легенда Звезде и некадашњи фудбалер Олимпијакоса. Дошао на кафу, да види шта има ново.
- Да ли је могуће да се снови остварују. Ја сам вас гледао као дете у дресу Олимпијакосу и одушевљен сам што вас упознајем. Хвала вам што сте ме овако обрадовали – говорио је Стаматис.

http://www.crvenazvezdafk.com/src/stama ... -video.htm

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2009, 16:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2009, 00:25
Citiraj:
Zbog duksa kazna za Zvezdu i Lukića

Republički javni tužilac Slobodan Radovanović podneo je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv FK Crvena zvezda i njenog predsednika Vladana Lukića.

Razlog za to je dukserica koju je Lukić nosio na kup utakmici sa Novim Pazarom u sredu. Kazne za ovaj prekršaj iznose od 300.000 do milion dinara za pravna i od 20.000 do 50.000 hiljada dinara za fizička lica.
Lukić je utakmicu u Novom Pazaru gledao u dukserici na kojoj je pisalo "Dok se zemlja oko sunca kreće", što je početak pesme čiji nastavak glasi: "Zvezdini se huligani umiriti neće. Zveče štangle, palice i lanci, evo, idu Zvezdini ludaci".

"Predsednik kluba nije sebi smeo da dozvoli da nosi takvu duksericu. Ovi stihovi zvuče drastično i direktno pozivaju na nasilje i obračun. Mi smo javno i jasno rekli da ćemo sprečiti svako nasilje i u stanju smo da to i uradimo", rekao je Radovanović na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je dodao i da se nada da će ovaj zahtev imati prioritet kod sudije koji ga bude razmatrao.

"Nadam se da će sudija uzeti ovaj predmet kao prioritet. Ovom odlukom želimo da poručimo svima da ne čine slične stvari i da mi delujemo protiv nasilja. Svaka pasivnost može da bude opasna", rekao je tužilac.

Radovanović je podsetio da je utakmica osmine finala kupa Srbije izmedju Novog Pazara i Crvene zvezde (0:1) proglašena za meč visokog
rizika i da joj nisu prisustovali navijači beogradskog tima. Zamenik republičkog tužioca Jovan Krstić pozvao je klubove da se aktivno uključe u borbu protiv nasilja na sportskim takmičenjima.

"Odnos klubova prema sopstvenim navijačima nije dobar. Uprave indiferentno posmatraju divljanje pojedinih ekstremnih navijačkih grupa. Insistiramo da rukovodstva klubova rade u skladu sa zakonom o sprečavanju nasilja na sportskim borilištima i da se ukloni govor mrženje sa tribina", rekao je Krstić.

Zvezda je u sredu pobedila Novi Pazar sa 1:0, a utakmica je prošla bez incidenata na tribinama.

Prikačeni fajlovi:
lukic.jpg
lukic.jpg [ 7.16 KiB | Pogledano 323 puta ]

PostPoslato: 30 Okt 2009, 17:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Какве будале су тужиоци у Србији... невјероватно!

Citiraj:
Поводом изјаве в.д. републичког тужиоца Слободана Радовановића у којој је најавио да ће поднети прекршајну пријаву против Црвене звезде и председника клуба због ношења дукса, председник ФК Црвена звезда Владан Лукић дао је следећу изјаву:

- После изјаве тужиоца Радовановића да ће покренути прекршајни поступак против Црвене звезде и мене јер сам носио дукс - могу само да кажем да сам срећан човек. Чим тужилац има времена да се бави дуксом и шампањцем верујем да је похапсио све криминалце, наркодилере и убице што му је иначе основни посао. Ако смо ја који сам носио дукс и они који су пили шампањац највећи проблем у земљи - ето прилике Радовановићу да се прослави.

Иначе, ја сам тај дукс купио у регистрованој продавници и платио га 2 900,00 динара од чега је држава на име ПДВ-а зарадила 442,37 динара. За куповину сам добило легалан фискални рачун. Дакле, нисам купио ништа нелегално и ваљда би ревносни Радовановић унапред забранио неки производ који промовише насиље. За информацију тужиоцу, на дуксу је насликан навијач који носи заставу свог вољеног клуба и речи „док се земља око сунца креће...“.

Очигледно да Радовановић никада у животу није био на стадиону јер да јесте знао би оно што и сваки од четири милиона навијача Звезде - да песма гласи:
„Док се земља, док се земља око сунца креће, звездини се барјактари умирити неће, дува тајфун, дува тајфун, кошава све носи, сваком ветру, сваком ветру, барјак наш пркоси.“

Е, ако је то позивање на насиље ја ћу драге воље као и државни функционери у случају „шампањац“ платити прекршајну казну и задовољити строгог тужиоца!

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2009, 17:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Ма Лукић је идиот, погледај га као неки ћелави мафијаш изгледа.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2009, 17:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Sondri je napisao:
Opet 1:0 :-?

Realno je trebalo da bude 4:0...

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2009, 18:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2007, 11:36
skypostman je napisao:
Ма Лукић је идиот, погледај га као неки ћелави мафијаш изгледа.

Каква непотребна изјава! :roll:

Ово за тужиоца је спрдња, дотични господин нема паметнијег посла него по цјели дан чита квази штампу па тражи ко је шта обукао, а што је најгоре таквих дуксева има нахиљаде, баш ме интересује да ли ће полицајци хватати људе по улици и писати казне када виде овакве дуксеве ... :roll:

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2009, 18:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
a ima jos jedna mala sitnica...doticna pjesma ne ide tako...negi ima veze sa barjacima i vjetrovima a ne sa lancima i palicama....
Znaci ovo je glupost nevidjena...

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2009, 18:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ови тужиоци су стварно изгубили компас... Не знају више гдје ударају...
умјесто да хапсе криминалце и праве хулигане, они "пуцају" казне људима са навијачким дуксевима... Па шта би онда требало онима који носе носе мајице са костурским главам и сл. ... У затвор , можда!?!??!

Какав идиотизам... :confused2: :confused2: :confused2:

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2009, 18:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
kakav je uopste to coban koji, kao predsjednik najveceg fudbalskog kluba u jednoj drzavi, na utakmicu dolazi u duksu?! mogo bi malo da pripazi na civilizovano ponasanje, a ne da se jeftino ulaguje huliganima. ipak on nije predsjednik drustva traktorista svog sela, nego predsjednik jednog ipak velikog fudbalskog kluba.
zamisli, recimo, laportu kako na nou kamp dolazi u gacama i poderanoj majici...

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2009, 19:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Milanko Djeric je napisao:
kakav je uopste to coban koji, kao predsjednik najveceg fudbalskog kluba u jednoj drzavi, na utakmicu dolazi u duksu?! mogo bi malo da pripazi na civilizovano ponasanje, a ne da se jeftino ulaguje huliganima. ipak on nije predsjednik drustva traktorista svog sela, nego predsjednik jednog ipak velikog fudbalskog kluba.
zamisli, recimo, laportu kako na nou kamp dolazi u gacama i poderanoj majici...

Баш сам ово хтио да напишем... Лукић се обукао као чобан, добро кажеш, али мисли опет да овај тужилац претјерује. Облачење је ствар укуса, којег Лукић очито нема....
А дотични предсједник се од самог почетка свог мандата додворава Делијама, а ово је баш преочито увлачење у дупе!

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2009, 11:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Citiraj:
31.10.2009. навршава се 10 година од убиства нашег друга, Делије, навијача Црвене звезде, Александра Аце Радовића.

Аца је убијен сигналном ракетом испаљеном са са јужне трибине у двадесетом минуту дербија на стадиону ЈНА. Утакмица је настављена као да се ништа није догодило. Навијач партизана који је испалио ракету је ухваћен као и његови помагачи а да ли је и осуђен? Не знам. Да ли су смешне казне за убиство заиста казне, заташкавање или пука незаинтересованост ви ми реците.

Томислав Радовић, неутешни отац сведочи шта су држава и фудбалски клуб партизан предузели да утврде истину и одговорност за смрт његовог детета:

- Људи из партизана (у то време председник фк партизан је био Мирко Маријановић), полиције, правосуђа и здравства учинили су све да се смрт мог сина заташка. Полицајци и лекари су тврдили да је Аца умро на улици, иако су сведоци рекли да је страдао на стадиону ЈНА. Био је мртав кад су га кола Хитне помоћи преузела на атлетској стази.

У стану Радовића у Опову још су жива сећања на Александра, одличног ученика 3. разреда Прве београдске гимназије и голгетера локалног клуба. На зидовима у Ациној соби, како је и данас зову отац Томислав и сестра Весна, две велике фотографије са стадиона Звезде, чији је ватрени навијач био.

- Са пет година је навијао за црвено-беле, а са седам почео да тренира фудбал у Омладинцу из Опова. Узори су му били Савићевић и Станковић. Заједно смо гледали утакмице, али тог кобног дана отишао је на дерби без мене, јер су нам молери били у кући - сећа се Томислав.

Био је то 113. „вечити дерби". Александар није слутио да је то последњи меч који посматра и да ће бити прва жртва хулигана на нашим стадионима.

- У двадесетом минуту, када су црно-бели постигли гол, с југа су полетеле бродске сигналне ракете према Звездиним навијачима на северу. Био је то директан и намеран напад „гробара" на „Делије". Једна од ракета забола се Александру у врат и пресекла му аорту. Врх ракете, мален као чеп, почео је да варничи, да му буквално кида гркљан и пали гардеробу. Ракета га је погодила у леву страну, а вештаци су касније написали да је „рањен у десну" - и данас са чуђењем говори сестра Весна.

Комшија Милан Терзић из Опова био је поред Александра кад га је погодила ракета. Умирао му је на рукама док га је носио са трибина на атлетску стазу. Полицајци су потом однели Александра до болничких кола.

- Моје дете погодила је бродска ракета с бојевим пуњењем, која се користи за сигнализацију на мору. Питао сам полицајце зашто нису испразнили део трибина одакле је долетела, ухапсили нападаче и прекинули утакмицу. Само су ми одговорили су „добро обавили свој посао". Када сам од полиције и суда тражио снимак напада, нисам га добио. Траку нису дали ни Драгану Џајићу. Неко је већ после сахране спречавао да се открије ко је и како на стадиону убио мог сина - тврди отац Томислав.

После трагичног догађаја на стадиону јна, приведене су 154 особе. Још у истрази је утврђено да су бродске ракете купљене у Грчкој, прокријумчарене у Србију и преко свлачионице фудбалера црно-белих, уз помоћ економа, доспеле у руке „гробара". Према полицијским извештајима, у рукама их је имало 12 људи, а испалили су их Мајк Х. (1975) из Крњаче, Ненад К. (1976) из Малог Мокрог Луга, Александар А. (1975) из Крњаче и Зоран Ј. (1974) из Београда.

- Они су на суду рекли да нису знали да су то ракете, већ да су мислили да су петарде. И сву одговорност сваљивали на економа клуба. Кад смо ми тражили одговорност за економа, речено нам је да је добио отказ. Суђење је било право мучење за родитеље и мене. Нико од окривљених нам није изјавио саучешће, а присутни навијачи су чак ликовали због благе пресуде. Осуђени су на 8 до 23 месеца затвора, али нисам сигурна да су уопште били на издржавању казни - каже Весна, која је ишла на сва рочишта.

Суђење у Другом општинском суду трајало две године. Четворо судија се променило, као и много вештака и адвоката. Уместо за убиство, осумњичени су се теретили само за ремећење јавног реда и мира, као да су учествовали у тучи.

Мајка настрадалог младића, професорка хемије Славка Радовић, како тврди њен супруг, због туге и стреса током суђења добила је најпре висок притисак, па дијабетес, а онда и мождани удар.

Ацин погреб је био таргичан. Иза белог ковчега који су понели Ацини другови формирала се непрегледна колона другова, рођака и познаника. Док је тужна поворка пролазила Оповом, овом војвођанском варошицом одјекивали су само јецаји и звуци посмртне музике. На последњем испраћају ватреног "Делије", обучени у тренерке, од осталих су се издвајали само првотимци Црвене звезде и другови из локалног клуба Омладинац, у коме је Аца играо на месту центарфора. Поред фудбалера Црвене звезде, сахрани је присуствовао и комплетан стручни штаб овог клуба, на челу са Драганом Џајићем и Владимиром Цветковићем.

Док је ожалошћена породица већ допратила тело до вечног пребивалишта, зачеље колоне још је било далеко од гробља.
Велики број "делија" са црвено-белим шаловима испратио је свог друга са трибина а на ковчегу је био и венац од Црвене звезде. Док су одјекивали звуци мелодија "Тихо ноћи" и "На те мислим", сахрањен је Александар Радовић.

Ацо, нека ти је лака земља.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2009, 16:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Нека му је лака црна земља! Никад се ником не поновило!

Звезда данас добила Јавор по мени очекивано и ако се настави овако са побједом у дербију имамо велике шансе за титулу на крају, поготово јер је само питање времена кад ће Партизан скроз да пукне.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2009, 21:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Много лијеп други гол (Лекић)!
Јесте да није претрчао Манчестерову одбрана већ одбрану Јавора из Ивањице, али опет 40 метара трка уз тројицу противничких играча на њему и на крају јак и прецизан шут, значи дечко је спреман и физички и голгетерски:
http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.p ... _id=389851

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2009, 21:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Nova 3 boda...

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 15:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Nov 2005, 01:35
Slika

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 18:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

_Felix_Moses_ je napisao:
Slika

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
није лоше, није лоше!!!

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 20:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Видите шта кажу наши пријатељи из Новог Пазара :lol:

Citiraj:
Novopazarci: Lukićev duks nikog nije iritirao
Ponedeljak, 2. novembar 2009. 20:33

Fudbalski klub Novi Pazar saopštio je da dukserica koju je nosio predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić na kup utakmici dve ekipe prošle nedelje nije ugrozila održavanje utakmice i nije provocirala više hiljada domaćih navijača.

"Duks koji je tom prilikom nosio Vladan Lukić nije iritirao nikoga na stadionu, a bilo je prisutno preko 7.000 navijača, niti je ugrozio održavanje utakmice koja je proglašena događajem visokog rizika", navodi se u saopštenju Novog Pazara.

Novopazarci su naveli da su na uspešnoj organizaciji utakmice radili zajedno sa "prijateljima iz Crvene zvezde, Fudbalskog saveza Srbije, gradskim vlastima i policijskom upravom".

"Odigran je u zdravoj i sportskoj atmosferi, a završen je zagrljajem oba tima i aplauzima koje su igrači obe ekipe uputili publici. Zato molimo da se ovakve utakmice afirmišu u medijima kao praznici fudbala i da se ne traze pojedini istupi kako bi se umanjio ovaj, za nas, veliki fudbalski spektakl", ističe se u saopštenju Novog Pazara.

Republički javni tužilac Slobodan Radovanović u petak je podneo zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv fudbalskog kluba Crvena zvezda i njenog predsednika Vlada Lukića zbog dukserice na kojoj je pisalo "Dok se zemlja oko sunca kreće", što je početak pesme čiji nastavak glasi: "Zvezdini se huligani umiriti neće. Zveče štangle, palice i lanci, evo, idu Zvezdini ludaci".

Kazne za ovaj prekršaj iznose od 300.000 do milion dinara za pravna i od 20.000 do 50.000 dinara za fizička lica, kao i suspenzija obavljanja funkcije.

Lukić je odbacio te navode, rekavši da su reči ispisane na dukserici početak druge pesme, koja ne poziva na nasilje i ne promoviše huliganizam.

Crvena zvezda je prošle nedelje savladala Novi Pazar sa 1:0 u utakmici osmine finala Lav kupa Srbije, a navijači beogradskog kluba nisu prisustvovali tom meču.

(Beta)

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 10:06 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 07 Apr 2009, 14:42
Лукић је краљ, када би сви предсједници дисали заједно са публиком и навијачима гдје би нам крај био!
Навијачки покрет никада нећете угасити!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1537 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 77  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]