banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 23 Jun 2026, 05:33 Danas je 23 Jun 2026, 05:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 1064 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 54  Sledeća

Sampion F1 za sezonu 2008 ce biti...
Raikkonen 57%  57%  [ 38 ]
Hamilton 36%  36%  [ 24 ]
Alonso 7%  7%  [ 5 ]
Ukupno glasova : 67
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: F1 Sezona 2008
PostPoslato: 22 Jun 2008, 02:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2007, 02:36
Citiraj:
Kovalainen kažnjen zbog "blokiranja" Webbera

FIA je potvrdila da je Heikki Kovalainen kažnjen pomicanjem za pet mjesta unatrag u odnosu na kvalifikacijsku poziciju zbog blokiranja Marka Webbera na današnjim kvalifikacijama.

U službenom priopćenju kojeg je izdala FIA stoji: "Vozač s brojem 23 vozio je vrlo sporo u izlaznom krugu i tako je zadržao vozača s brojem 10 koji je bio u svom brzom krugu."

Ron Dennis je komentirao slučaj: "Kada je u pitanju Heikki, sasvim je sigurno da smo apsolutno frustrirani jer smo sve nastojali učiniti ispravno. Mislim da je iza sebe imao Nakajimu i obojica su nastojala da nikome ne stoje na putu, a Nakajima ga je pretekao u pretposljednjem zavoju."

"Ja isto mislim da je brzina kojom su ušli u posljednji sektor prije početka letećih krugova bila tako mala da je zadržala sve koji su bili iza njih, ali zapravo on se i nije imao gdje pomaknuti."

Dennis je otkrio i da su već za Q3 korigirali Kovalainenovu strategiju, jer im je tada bilo jasno da će biti kažnjen. "Nismo željeli da se ovo dogodi, ali kada se već dogodilo promijenili smo strategiju kako bismo za sutra minimizirali štetu, a to je jasno unazadilo Heikkija u poretku."

"Mislim da je napravio sjajan posao s obzirom na gorivo." dodao je Dennis.
Kovalainen nije želio govoriti o kazni i incidentu te je bio vidno razočaran. "Uistinu se nisam želio uvaliti u takvo nešto. Pokušao sam ne biti na putu drugih, no suci su mi odlučili dati kaznu. Ne želim više razgovarati o ovome." zaključio je.

Kovalainen će u sutrašnju utrku krenuti s desetog mjesta.

Poslednji put menjao Mr.Speed dana 22 Jun 2008, 06:02, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 04:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2006, 11:25
Da si gledao klalifikacija video bi da je potpunu opravdano

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 10:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Nemoj samo opet da se pocinje kako FIA radi protiv McLarena, dosta mi je toga :D

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 17:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Cestitam Hamiltonu na podijumu koji je obecao svojim navijacima :D :D :D
I Kimiju naravno na demoliranju bolida. Taj covek ce unistiti sve sto mu padne pod ruke :D :D :D Ali dobro opet imamo 1-2, sezona je sada jos zanimljivija

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2008, 15:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Hamilton: Nećete me se riješiti

Kazna zbog pretjecanja Sebastian Vettela presjecanjem šikane Lewisu Hamiltonu je upropastila šanse za eventualne bodove na VN Francuske. Iako smatra da nije napravio ništa pogrešno, kaže da nije imao drugog izbora osim prihvatiti sudačku odluku i odraditi kaznu.

"Miran sam. Sve je to dobro. Utrkivanje je utrkivanje, ja sam još uvijek ovdje i ne možete ništa napraviti da me se riješite." poručio je Hamilton nakon utrke. Premda samo možemo pretpostavljati na koga je mislio...

"Ne mislim da sam napravio išta pogrešno. Ušao sam u zavoj. Vjerujem da sam bio ispred (Vettela, op.ur.) i nisam mogao skrenuti u njega. Da ono nisam napravio sudarili bismo se. Zato sam uzeo vanjsku liniju, izgubio sam stražnji kraj na prljavštini i prešao preko rubnika."

"Nastavio sam jer nisam vjerovao da sam ga pretekao preko rubnika. Zapravo sam ga pretekao prije toga."

"Nastavio sam pritiskati. Ništa ne možete napraviti da me poremetite. Možete mi i dalje davati kazne i raditi što god vas je volja, ali ja ću se nastaviti boriti i pokušati ostvarivati rezultate." dodao je vidno nezadovoljni Hamilton, koji očito sumnja u integritet FIA-e i njenih sudaca.

"Napravio sam sve što sam trebao. Klonio sam se nevolja i odvozio ono što smatram poštenom utrkom. Bodovi su nam promakli, to nam je sada treća utrka bez bodova, no pred nama ih je još deset."

"Imao sam prilično dobar start, ali uz bok sam imao nekoliko drugih vozača, tako da sam ostao miran. U petom sam zavoju uspio preteći nekoliko vozača i mislio sam da sam pošteno pretjecao i u sedmom zavoju."

U vozačkom poretku Hamilton za vodećim Massom sada zaostaje deset bodova.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2008, 16:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jadni mali Kalimero :roll: :roll: :roll:

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2008, 16:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pa ono je bas bila skakljiva odluka. Bili su poravnati i nije imao prostora za nista drugo neko sta je uradio. Cinjeniva je da nije skenuo sa staze da nebi prosao ispred. Trebao ga je propustiti i preci ga opet to bi mu bilo najpametnije da je uradio. Posto nisam gledao dio kad je udradjivi kaznu, sta je dobio: prolazak kroz boks ili zaustavljanje u boksu 10sec.

UItrka kao utrka jaaaakoooo doadna. Kavalinen ovu utrku je odvezao dobro za razliku od prosle. Sto se tice Kimija stvarno nije normalan, pa kako moze sve zivo da pokvari.

Pike odlicna utrka (dio kad je drzao marcedese iza sebe) i jedna glupa greska(ne iskljuciti limitator brzine).

Nesto sto mi je cudno, po pravilu nesme da postoje vibrirajuci aerodinamicki dodatci na bolidu, a onaj na renou non stop vibrira lijevo desno zavisno kako skrecu.

Sta bi za BMW-om?

PS. Znas li neko odaklen mogu skinuti snimku utrke iz kanade?

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2008, 17:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pokusacu ti ja naci snimak trke, a sto se vibrirajucih delova tice, pa i meni je to smesno, ako mislis na onaj ajkulin rep sto se trese, ali mislim da to ne spada pod tu zabranu jer je fiksiran za bolid, tj. produzetak karoserije :-? :-? :-?

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2008, 17:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

VN Kanade 2008
pokusaj ovaj torent, trebalo bi da je to to

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2008, 18:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nakon sto ga je prosao iz McLarena su putem radio veze kontaktirali Carlija Vejtinga (glavnog stjuarta maFIA-e) i pitali treba li Lewis vratiti poziciju,na sta je ovaj odgovorio,nema potrebe jer je bio ispred,da bi nakon toga uslijedila kazna :roll: :roll: :roll:

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2008, 18:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Jadni mali Kalimero :roll: :roll: :roll:

Jadno je to sto propeta kobila, jedino na ovakav nacin moze do titule...

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2008, 19:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I verovatno je zahvaljujuci FIA-i najtrofejniji tim u F1 :roll: :roll: :roll: :roll:

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2008, 23:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:

Kod:
http://www.rslinks.org/node/8935/

Sve dosadasnje trke iz sezone 2008

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2008, 03:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
I verovatno je zahvaljujuci FIA-i najtrofejniji tim u F1 :roll: :roll: :roll: :roll:

Zapitaj se zasto su na jednoj strani navijaci Ferrarija a na drugoj navijaci svih ostalih timova?Zasto se u bilo kakvoj diskusiji u F1 podijeli na predstavnike Ferrarija a na drugoj strani svi ostali?Zasto su htjeli osnovati posebno takmicenje svi F1 timovi,osim Ferrarija?
Ferrari od svog postojanja ima dva perioda.Prvi je onaj kojeg je osnovao legendarni Enzo Ferrari,kojem nije trebao neko poput Maksa Mozlija da bi osvajali titule.Nisu krali i koristili se ilegalnim stvarima da bi dosli do pobjeda.Oba vozaca su bila ravnopravna.To je bila F1 ekipa.Taj legendarni Ferrari je osvojio 8 konstruktorskih i 9 vozackih titula.Nakon smrti Enza Ferrarija,ponosnog propetog konjica kupuje FIAT i pocinje era propete kobile.Na celu sa Lucom Montezemolom kojem nista nije sveto.Pocinje namjestanje i rusi se sve ono sto je Enzo godinama gradio.Sa svojim glupavim forsiranjem Schumachera od Formule 1 su napravili najdosadnije takmicenje u istoriji sporta.McLaren je imao sezone potpune dominacije (recimo 1988. pobjedili su na 14 od 15 trka),ali su u timu vozaci imali ravnopravan status; Senna i Prost.Dva velikana su se borila do kraja za titulu.Bilo je itekako zanimljivo,a sta smo imali u "eri" Ferrarijeve dominacije? Gledati kako Rubens pusta Schumachera i ako ostali timovi nisu imali nikakve sanse protiv Ferrarija :roll: Svaka vasa titula je obiljezena;aferama,melverzacijama i namjestanjima.Nacistickog monstruma Maksa Mozlija,danas podrzava jedino Ferrari.A kako i nebi kada cijeli svoj mandat radi za njih.Sta bi Maks imao da isprica kada bi ga krenuli pljuvali oni koji su jedini imali koristi od njegove blesave politike u unistavanju ovog sporta :angry4: Jednostavno se zapitaj o ovom: svi timovi F1 vs. Max & Ferrari.zasto je tako?

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2008, 07:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Koliko ja znam i Ferrari je za to da Mozli ode, e sada sto su (kako ti kazes) svi navijaci na jednoj, a Ferrarijevi na drugoj, pa jednostavno zato sto je Ferrari uvek u vrhu, dok se drugi timovi samo prikljucuju po sezonama, tako da svako vise voli da Ferrari izgubi jer je to veca sansa da njegov tim uspe.. Druga stvar ovo navijanje i npr fudbalsko se totalno razlikuju, ovde ljudi dolaze jednostavno da se zabave, da uzivaju u voznji. Navijas za svoj tim, ali posle trke svi su zajedno svi se zezaju, cugaju... nije bitno ko je pobedio. Sto se skandala tice ni McLarenu to nije strano, prosla sezona je jedna od njih (ne mislim samo na spijunazu). O ravnopravnosti vozaca se sve videlo u toj sezoni, jer su sutnuli svetskog prvaka (koji takodje nije cvecka, ali dobro) da bi gurali klinca, sve sa ciljem da Britanac napokon uzme titulu. Sto je najbolje to se nastavilo i u ovoj sezoni. A sto se propustanja tice, pa i sada u Francuskoj smo imali priliku da vidimo kako to rade u McLarenu, nesto mi je previse lako Hamilton zaobisao Kovalainena, covek je pustio gas 200 metara pre ulaska u krivinu, samo da se tatin sincic ne muci. Vama navijacima McLarena ne sme nista da se prigovori, odmah bi glavu na panj da stavljate. Ugrozeni ste ko azijski tigrovi :D :D :D :wink: :wink: :wink:

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2008, 12:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Hertzog, grow up kid.

Pratiš formulu 1 zadnjih cca 5-6 godina, pa daješ takve konstatcije.
Možda se ne sjećaš kad su Prost i Senna u borbi za titulu jedan drugog izbacili iz utrka (obojica su vozila za McLaren Hondu) i nije bilo timskih odredbi da Senna bude prvak jer je bolji...

Pomenuo si Alonsa u McLarenu. Konstatacija da trebaš zadržati takvog lika u timu koji je sjebao tim... :roll: :roll: :roll:
Bez obzira kakav si vozač ( pokazao se ove sezone) tim je tim i moraš da poštuješ odluke upravnog odbora tima.

Nekad je Formula bila zadovoljstvo.
Sad mi se sve više sviđaju nova pravila koja pokazuju ko je kakav vozač.

O kazni Hamiltonu neću da komentarišem. Kakva je takva je. Nije bilo dobrog snimka da se vidi da li je Hamilton prošao Sebastiana Vettela ili je bio u ravnini prilikom prolaska kroz šikanu.

Nadam se da će ove godine biti bilo ko drugi pobjednik sem Ferrari-ja

BMW na primer :D

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2008, 15:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
Citiraj:

Kod:
http://www.rslinks.org/node/8935/

Sve dosadasnje trke iz sezone 2008

Hvala torrent mi radi uzasno, ovo mi je trebalo.

PS. zaboravi, nadam se da ce sledece utrku ferrari izvuci deblji kraj, posto mi se cini da sezona se polako pretvara u dosadnu

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2008, 17:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

beš pojede kad je neki tim kažnjen. to nema čar.

Ma nek pobjeđuje i Ferrari ali nek pravila važe za sve jednako.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2008, 10:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

DELLBOY je napisao:
Hertzog, grow up kid.

Pratiš formulu 1 zadnjih cca 5-6 godina, pa daješ takve konstatcije.
Možda se ne sjećaš kad su Prost i Senna u borbi za titulu jedan drugog izbacili iz utrka (obojica su vozila za McLaren Hondu) i nije bilo timskih odredbi da Senna bude prvak jer je bolji...

Pomenuo si Alonsa u McLarenu. Konstatacija da trebaš zadržati takvog lika u timu koji je sjebao tim... :roll: :roll: :roll:
Bez obzira kakav si vozač ( pokazao se ove sezone) tim je tim i moraš da poštuješ odluke upravnog odbora tima.

Nekad je Formula bila zadovoljstvo.
Sad mi se sve više sviđaju nova pravila koja pokazuju ko je kakav vozač.

O kazni Hamiltonu neću da komentarišem. Kakva je takva je. Nije bilo dobrog snimka da se vidi da li je Hamilton prošao Sebastiana Vettela ili je bio u ravnini prilikom prolaska kroz šikanu.

Nadam se da će ove godine biti bilo ko drugi pobjednik sem Ferrari-ja

BMW na primer :D

Pratim formulu i mnogo duze nego sto ti mislis :D :D :D
A za McLaren izgleda sudjeno da se unutar tima ubijaju za titulu, samo sto su prosle godine sami sebe zeznuli. Nervira me sto kada se kazni Ferrari svi kazu tako treba, zasluzili su, pljuju na sve strane, a kada se kazni McLaren onda svi kukaju o nepravdi. Malo mi je to fuj i nervira me pa zato dajem takve komentare. A sto se Alonsa tice, pa naravno da ga niko ne bi zadrzao posle onoga sto se desilo, ali su se glupo ponasali prema njemu od samog pocetka tako da nije ni cudo sto se onako zavrsilo (mada ga ni u koju ruko ne opravdavam)

Dell pa ti svaku moju shvatas zdravo za gotovo, moram malo da provociram McLaren-ovce sto se ti odmah primas :wink: :wink: :wink:

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2008, 13:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Dell pa ti svaku moju shvatas zdravo za gotovo, moram malo da provociram McLaren-ovce sto se ti odmah primas :wink: :wink: :wink:

Ma znam ja da ti više podjebavaš nego što iskreno misliš :D :D , ali i mene počnu ta podjebavanja da živciraju iako ne navijam za McLaren.
Kao što reče ne ista pravila važe za sve.

Vrh

[ 1064 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 54  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]