|
Prosto ne mogu da vjerujem kolika kolicina besmislica kola ovom temom.
Ovi sto pljuju po nasoj reprezentaciji mi stvarno nisu jasni. Kad ne pobijedimo Finsku, kazu "Finska je znala sta hoce, rutinski odigrali, osvojili bod" itd. Prije utakmice sa Portugalom pricaju "Portugal je bolji, nemamo sta da trazimo". Mi budemo ravnopravni i bolji od Portugala, onda opet ne valja "imali smo srece, Portugal nas potcijenio itd."
Portugal je mnogo puta u ovom ciklusu pokazao da ne moze i ne zna bolje. Prema tome, to sto smo sinoc bili sveukupno bolji me uopste ne cudi.
Dali smo gol na srecu? Pa sta je onda Portugalski go? Imali su faul u neizglednoj situaciji, dali go iz slobodnog udarca, poslije toga napravili jos jednu sansu poslije grube greske nase odbrane i to je sve od njih. Kofol, oni mogu sto puta bolje, potcijenili nas. Smijesno. Da mogu bolje, odigrali bi.
Da nije mozda precijenjena primadona Ronaldo mogo da da 7 golova, samo da je htio...
A pljuje se po nasoj igri. Svi ko papagaji ponavljaju "Nasi se ne bore,nema tu srca" i slicne gluposti. Prvo, sto to uopste nije tacno, a drugo sto to uopste nije najbitnija stvar u fudbalu.
Ne znam sta neki ocekuju, da nasi igraju leprsavo, da prave po 10 prilika po utakmici, da daju po 4 gola. To je moglo tako prije 40 godina, koja to reprezentacija danas igra leprsavo, atraktivno, daje gomilu golova? Mozda svjetski prvak Italija?
Ja sam vidio mnogo dobrih stvari u igri nase reprezentacije, a Nitrove analize mi stvarno nisu jasne.
Krasic ima potez vise? Mozda kada se igra taktika sa jednim napadacem, pa se i on povuce. Kada dodje sam ispred trojice igraca Portugala, i kad nema kome da doda, jer je najistureniji, naravno da ce pokusati da prodje.
Stankovic? Pa on ni u jednom timu u kojem je igrao nije bio glavni kreativac i neko ko diktira igru svog tima. Svoj posao je uradio time sto je nabacio za nas gol, i to je sasvim dovoljno od njega.
Rukavina? Imao je nekoliko dobrih centarsuteva i prodora. Nekompletan igrac? Pa pobogu, ima 19 ili 20 godina, nije Pele pa da bude vec kompletan,
Nenad Kovacevic? Covjek je odigrao ono sto je i trebao. Nije Ronaldinjo, pa da dijeli lopte kao rukom. Nekompletan je isto koliko Gatuzo, pa se na Gatuza niko ne zali.
Ne treba nam 11 kompletnih igraca, treba nam 11 igraca koji imaju ono sto se trazi za njihovu poziciju. A mi smo na dobrom putu da sastavimo takav tim.
A vi samo baljezgajte i dalje, mozete pocet i da navijate protiv nasih. Cinjenica je da drzimo situaciju u svojim rukama, da igramo sve bolje.
_________________ Zec: NEEEEEEE, RISE! Ris: Ma ne remse!
|