NFL fanatik je napisao:
Joj kad pocnem citati ovo o "dopingu"....
Znate kad ce Srbija (ili bilo koja europska repka) parirati USA u kosarci?
Kad se u Europi FIZICKOJ SPREMI u kosarci bude davalo IOLE znacaja.
Pa kod nas (u Europi) sve sami finesse igraci, to se uvijek njegovalo...jebo snagu. Ali zato najvece Europske zvijezde budu ziva PUSIONA u NBA prvih nekoliko godina dok "athletic trainers" (i.e. psihopate) u maticnim klubovima ne odrade svoje.
Znam i po licnom iskustvu, igrao sam kosarku i kod nas i u USA...sa u najmanju ruku VEOMA razlicitim iskustvima

Pa ti crnci od high-school level kosarke NE IZLAZE iz teretane i sa atletskih staza (oni koji se ozbiljno bave tim ili bilo kojim drugim sportom)...a mi guzonje se uvijek oslanjamo na "tehniku".
Nemas ti prilike pokazati tehniku kad te covjek fizicki dominira u svakoj fazi igre

I nemamo mi više tu tehniku, da demonstriramo. Prošlo je vrijeme Bodiroginih finti, Draženovog besprekornog šuta, Paspaljevog sipanja iz svih pozicija pored Melouna i Barklija, Saletovih trojki u dno mrežice iz punog trka, Danilovićevog trpanja u facu... juče naš najizrazitiji napadač šuta trojke 1/9 (bez da nešto njemu prebacujem, ne daj bože klupski) jer su nam lagano izbacili tih par prijetnji, a ostalo sve fizički radnik. Stefan Marković, recimo, ima solidnu brzinu, ali baca kamenje s ramena.
Mi moramo prvo pokušati da stignemo sami sebe, jer smo daleko i iza onog što smo bili prije 10 godina.
Što se tiče fizikalija, treba napredak, mada su i ovi naši nabijeni prilično, ali nikad nećemo moći stići crnce, iz prostog razloga što njihova anatomija omogućava znatno veću eksplozivnost. Naravno, to donekle može da se ublaži selekcijom, gdje tražiš "najbolje primjerke", ali, s obzirom da sve manje djece igra i da taj rad izgleda opada... Naše je da igramo na tehniku i inteligenciju, tako smo postigli sve u košarci što smo postigli. I odbrana

Kao moj ljubimac Kalinić juče, 20 poena Amerima na 90% šuta

Kako je samo išao u Kazinsa
Sve u svemu, ako je krnji sastav napravio ovo, šta li će Sale da smućka kad dobije više opcija!