banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 04:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24442 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274 ... 1223  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ATP/WTA Tour
PostPoslato: 28 Jan 2011, 15:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Odlicno! :D A ja to komentarisem, stas volim tako xD Neka drugi citaju nema sta kome smetati a i onako su sve price o tenisu :)
Ako Murray bude ovako igrao protiv Djokovica nema sanse.. Moze on puno bolje od ovoga a nadam se da to nece pokazati :D

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2011, 15:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Ima da ga pomete Novak. 3:0. Eventualno 3:1 i to da izgubi set u tiebreak-u (taj-brejku :D)

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2011, 15:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

zerocool je napisao:

Jel najveci zato sto je u sve i jednom porazu protiv Nadala u finalima GS (a bilo ih je podosta) izjavio nakon meca da je izgubio zato sto je igrao lose i da je igrao kao sto zna da bi sigurno pobjedio? Sto nikad Nadalu nije odao priznanje da je odigrao bolej i da je zasluzeno pobjedio, sto je isto to i za Djokovica govorio (do danasnjeg meca) Sto uvjek iam neki izgovor poslije poraza, mononukloeza protiv Djokovica, umor protiv Nadala, bolovi u ledjima protiv Berdycha, losa igra?! (najjaci izgovor) protiv Del Potra, itd, itd? I samo jedno pitanje, kako neko moze biti najbolji igrac svih vremena u bilo cemu ako nije najbolji ni u svoje vrijeme? Covjek ima 8-14 skor protiv Nadala, i 2-6 u finalima GS.. Daleko od toga da je on los, odlican je igrac ali da je najbolji je previse.. Jednostavno je imao srece pa je uletio u vrijeme u koje je uletio, izmedju 2004 do 2007 nije imao konkurenciju (primjeticete da je u to vrijeme uzeo 11 GS-ova) osim Nadala na sljaci koji je tad jos bio previse mlad da se suprostavi na drugim podlogama.. Cim je dosla konkurencija u vidu Djokovica, Murraya i Del Potra naravno tu je i Nadal koji je "porastao" i naucio igrati na drugim podlogama Federer je prestao biti dominantan.. A Nadal je Federera uzimao sa 17!! godina..

Tasko i dalje cekam odgovor zasto je Federer "najveci"!? :D

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2011, 15:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Da pospješimo dijalog :)
Ako Đoković bude igrao kao većinu meča protiv Federera, mislim da teško se može pojaviti neko izdanje od Mareja da ga značajni ugrozi.
Moja prognoza, Đoković gubi drugi set i nakon toga uzima dva sa 6:3, 6:2 :D The End.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2011, 16:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Federer je najjaci igrac ikad. Pusti ti to sto on nece da prizna da ga je iko nadigrao. To nema veze sa igrom. Pogledas titule i cao.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2011, 17:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I dalje nisi odgovorio na drugi dio, kako neko moze biti najbolji igrac svih vremena! a nije najbolji u svoje vrijeme? Realno ako si najboljih svih vremena trebao bi imati pozitivan skor sa bilo kojim igracem dok on protiv Nadala u debelom minusu? Ima tu jos puno stvari koje nema niti ce ikad imati, da je barem osvojio "Grand Slam" pa bih rekao ajde, najbolji je ali nije.. (to je sva 4 GS u jednoj godini) a to je poslo za rukom samo dvojici u istoriji tenisa, Laver je to uradio dva puta, kao amater(1962) i kao profesionalac(1969) .. Po meni je on najbolji igrac svih vremena, ima osvojih "samo" 11 GS i to zato sto od 1963 do 1968 profesionalcima je bilo zabranjeno nastupati na GSovima kada je on ubjedljivo bio najjaci, i na profesionalnom turu u tih 5 godian je osvojio 17 titula koji imaju istu tezinu kao GS, znaci u prosjeku vise od 3 godisnje :) Imao bi 30-tak GSova da se mogao takmiciti na AO,RG,Wimbledon i USO..
I nemoj sad govoriti da je to bilo prije 100 godina, taj argument ne stoji.. Isto tako za 50 godina kad budu igrali mogu reci za Federera, a joj pa to je bilo prije 50 godina, veze oni nemaju..

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2011, 17:17 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
С обзиром да је Рафа 1986. годиште, ако овако настави ја мислим да ће он бити највећи свих времена.
Једино би га повреде могле зезнути.

Кад је 100% спреман човјек просто доминира. Сјећам се оног порнића са Федерером на РГ :D
То је моје субјективно мишљење. Дакле, сматрам да ће Рафа бити најбољи играч икад!

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2011, 17:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Moguce, ali na zalost mislim da mu tjelo nece izdrzati jos dugo.. Ali opet ko zna, sve je moguce, moramo sacekati jos par godina pa cemo vidjeti :D

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2011, 17:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Je l' se uzima Real kao najveci klub u istoriji? Uzima(Nije da ja to bas podrzavam, al ajd). Kakav skor ima Real sa Lionom?
0 3 3. Je l' to znaci da je Lion najveci klub?

A ovo da bi Laver imao 30 titula, mozemo samo nagadjati. Ko mu je kriv sto se rodio u pogresno vrijeme :)
Laver ima 40 titula. Federer 67. I Laver nije uspio biti prvi na ATP listi, nikad. Kako onda mozes reci da je najbolji svih vremena? A znamo koliko je Federer visio na tom mjestu. Istina, sad je na drugom. Ali onaj mesar mora pokleknuti. Igra bez koljena. Kad prestigne Federera po broju titula, priznacu da je bolji... A ova nasa Lijepa Kata moze zadrzati prvo mjesto, ako ikad dodje do njega, onoliko koliko mu to njegov bolesnicki karton dozvoli. Do tad... Zna se ko je tata :)
Pa svi poznatiji teniseri su izjavljivali da je Federer najjaci ikad. Ne sjecam se kad je neko pomenuo Lavera. Nekome se omakne pa kaze da bi Nadal mogao biti jedan od najvecih :)

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2011, 17:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A cek, hoces onda ko ima najvise titula? Pa sto ne rece, onda je po tvojoj logici najbolji igrac jeJimmy Connors, covjek ima 109 ATP titula.. http://en.wikipedia.org/wiki/Jimmy_Connors
Rod Laver nikad nije bio prvi, sta pricas? :D Covjek osvojio 4 GS u jednoj godini i jos 12 titula pored tog, znaci 16 titula u jednoj godini i da nije bio prvi? :lol: :lol: :lol:
Career record 392–99 (79.8%) in the Open era as recorded by the ATP
Career titles 200 including 40 listed by the ATP
Highest ranking No. 1
Ovo je od Lavera..
A za 30 GS, osvojio je 11 ovih sto se danas gledaju i jos 17 "profesionalnih" GSova, ali oni se ne racunaju u ove posto samo racunaju amaterske.. Tako da on ima 28 osvojenih GSova samo to jednostavno ne priznaju zbog tadasnje svadje izmedju amatera i profesionalaca, amateri se bunili da profesionalci igraju na GS-ovima cisto zato sto su ljudi bili duplo bolji :lol: Laver osvojio sve sto je mogao kao amater u 1962 i bilo covjeku dosadno i sledece godine se prebaci u profesionalnce i tamo osvoji isto sve.. I jos dobije kesh xD
I vidis, ima 200 titula ali samo 40 kao amater, onih 160 mu nisu priznali zato sto ih je osvojio kao profesionalac :)

Poslednji put menjao zerocool dana 28 Jan 2011, 17:47, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2011, 17:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I sto ne bi racunali i dublove?! McEnroe kombinovano singl/dubl ima 17 GS titula! :D

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2011, 18:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Rekao sam da nije bio prvi jer ovdje pise da mu je najbolja pozicija 3. mjesto
http://www.atpworldtour.com/Tennis/Play ... Laver.aspx
Nije do mene.

Racunaj i broj patika ako ti pase, a ne samo dublove. To u njegove vrijeme nije bio tenis. Vec krke-dzake. Isto ko sto ovo danas nije zenski tenis, vec smijurija. 10 brejkova po setu... Pih! Samo ga mediji tako proklamuju. Zenski tenis ce se pojaviti, iz pouzdanih izvora znam, tek oko 2030te godine.

AL DZABA! Federer je tata. Samo bekend-slajs i tako do sutra. :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2011, 18:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

U McEnrovo vrijeme nije bio tenis? Eto koliko se ti razumijes u tenis ;)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Az36waluC5c[/youtube]
Pogledaj samo ovo, nema zvuka zato sto je glupavi YT iskljucio ko zna sto, ako hoces mogu ti prebaciti mec imam ga na DVD-u :D I moram iskreno reci da je u top5 meceva koje sam ikad pogledao, to nije normalno kako su ljudi igrali i to sa ebenim drvenim reketom!!! Tacno se bojim i zamisliti sta bi bilo da su takvi igraci rodjeni u ovo vrijeme, trenirali i kljukali se svime sto se kljukaju ovi danas.. Posto su definitivno talentovaniji od ovih danas.. Dovoljno je vidjeti da je Bjorn Borg osvojio 6 RG i 5 Wimbledona dok je trava bilo brza a ne maksimalno usporena kao danas pa je Wimbledon nekad najbrzi GS danas brzi jedino od RG.. Zato npr Nadal i moze osvojiti Wimbledon, da je kao nekad ne bi imao sanse :) I neko ko je tata ne moze imati 8-14 skor protiv svog jedinog pravog rivala! Tacka.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2011, 18:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Tasko .. dje's rukama na bager
:lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2011, 18:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vanja, pomagaj :lol:

Ziri, nisam na "njegovo" vrijeme mislio :)
Vec na Laverovo, tj. 60e... Borg i McEnroe su druga prica. (Skoro su na ESPN clasicu pustali "malo" starije meceve. Rane 80e. Bas sam se zgotivio :D)

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2011, 18:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Joj klipa... Svaki poen, izlazak na mrezu :lol:
Pa ovaj tenis ne bi danas prosao ni protiv top20 igraca. Nije da to nije lijepo za publiku, ali Nadal bi ih pojeo, uvjeren sam :D

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2011, 19:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

TaškoBL je napisao:
Joj klipa... Svaki poen, izlazak na mrezu :lol:
Pa ovaj tenis ne bi danas prosao ni protiv top20 igraca. Nije da to nije lijepo za publiku, ali Nadal bi ih pojeo, uvjeren sam :D

Haha, pa vidis to se zove servis i voley igra i bila je veoma prakticna dok reket nije igrao umjesto tebe, tj dok je bio drveni.. Tad igraci nisu mogli izvoditi poteze ala Nadal koji su danas moguci zbog reketa naravno.. + ovo je bilo tada dok je trave na Wimbledonu bila brza, dok su koristenje manje loptice pa je bila brza igra prakticna.. 2002 su na Wimbledonu usporili travu i poceli koristiti dosta vece loptice pa je igra automatski postala sporija.. Dosta je reci da do 2002 samo jedan igrac osvojio Wimbledon igrajuci sa osnovne linije (Agassi 92) a sve ostalo su osvajali servis&voley igraci, a od 2002 pa nadalje sve i jedan je osvojen sa osnovne linije.. Homogenizacija podloga, pokusavaju sve izjednaciti zato danas jedan stil igre prolazi na svim podlogama dok su nekad postojali specijalisti za travu koji su jeli malu djecu na brzim podlogama ali na sljaci nisu mogli hodati i obrnuto za sljaku.. A danas svi igraju istu igru i manje vise svi imaju isti uspjeh na svim podlogama.. A to za Lavera, covjek je rodjen 1938! i igrao je cak i protiv Borga, ima negativan skor 2-5 ali nije ni cudo posto je prvi mec protiv njega igrao sa 38 godina i opet ga je pobjedio 2 puta ;) Tako da razmisli malo jel stoji ona tvoja o krke-dzake.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2011, 19:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kako nece stojati! :lol:
(ovo je sve subjektivno, naravno)

Ja kad gledam tenis od prije 30-40 godina i ovaj danas, kao da gledam dva sporta. S tim da mi je ovaj noviji drazi i prihvatljiviji oku. Ista stvar ko i u fudbalu. Kakvo crno majmunisanje biciklom i guranjem lopte kroz noge, kad dodje defanzivni vezni i polomi ti noge :D Tako i treba.

Ne stoji ti ta da svi igraju na svim podlogama skoro jednako. Eno ti hrpa Francuza. Kako igraju na tvrdoj a kako na sljaci? Dva svijeta... Sigurno da je puno manja razlika nego prije 30 godina, ali nije to jos izjednaceno.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2011, 19:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Inace na ovom teniskom forumu na kojem budem ima par likova koji imaju po 60-70 godina!! I koji prate tenis od svoje 10-15, pa zamisli od kad ;) I ljudi priznaju da je Federer odlican ali ni oni ne kazu da je najbolji ikad, par ih tipuje na Lavera a par na Borga.. Inace Borg se povukao u 24 ili 25 godini! Znaci najbolje teniske godine a do tad je vec osvojio 11 GS-ova.. Covjeku dosadilo igrati pa otisao ganjati qrve i drogirati se na miru (Safin je krenuo njegovim koracima isto :lol: ) Da je ostao igrati eto kao Federer do 29-30 i neka je godisnje uzimao samo 1 GS a uzimao bi vise sigurno (posto je na sljaci bio kao Nadal danas, ako ne i dominatniji a na travi isto tako) imao bi ladno 20.. I da, jos jedna vazna stvar, Borg je u citavoj karijeri samo JEDNOM igrao na AO.. 70tih i 80tih skoro niko od najboljih igraca nije isao "dole" nije im se dalo, to se smatrao obicnim turnirom medju igracima u to vrijeme pa ga niko nije ni htio igrati.. Racunaj da je igrao do 25 godine i da je godisnje igrao samo 3 GS i opet je osvojio 11 komada, i to najtezu kombinaciju, RG/Wimbledon :)

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2011, 19:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

TaškoBL je napisao:
Kako nece stojati! :lol:
(ovo je sve subjektivno, naravno)

Ja kad gledam tenis od prije 30-40 godina i ovaj danas, kao da gledam dva sporta. S tim da mi je ovaj noviji drazi i prihvatljiviji oku. Ista stvar ko i u fudbalu. Kakvo crno majmunisanje biciklom i guranjem lopte kroz noge, kad dodje defanzivni vezni i polomi ti noge :D Tako i treba.

Ne stoji ti ta da svi igraju na svim podlogama skoro jednako. Eno ti hrpa Francuza. Kako igraju na tvrdoj a kako na sljaci? Dva svijeta... Sigurno da je puno manja razlika nego prije 30 godina, ali nije to jos izjednaceno.

Pricao sam o travi i sljaci, trava se usporava a sljaka ubrzava, sad manje vise sve podloge igraju kao beton.. Jedina razlika je u tome sto je kretanje dosta drugacije na te tri podloge, dok istu igru mozes igratim na svim.. Bjorg se npr prilagodjavao terenu, na sljaci je igrao defanzivno i skoro nikad nije izlazio na mrezu dok je na travi stalno izlazio na mrezu.. Tad si morao tako da pobjedis dok danas razapnes sator na osnovnoj liniji i udaras, na mrezu izadjes samo kad zavrsis mec da se rukujes sa protivnikom i to je to.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24442 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274 ... 1223  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]