banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 21:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1880 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 94  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Okt 2010, 12:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ako ces doci po mene... Nemam kola

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2010, 13:19 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Hehehehe, ovaj je na dobrom putu da uspješno zamijeni Đorđevića, ha hahahaha, kakva smijurija...

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2010, 14:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Lukicu reaguj :lol:

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2010, 15:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Jebem te fudbale...

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2010, 15:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ima li jos neka budala da se ismejava sa najvecim klubom u Srbiji... Mislim da su nam uzeli meru svi klubovi prve, druge, a Boga mi i trece lige :roll:

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2010, 22:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Видим нико ништа не пише о овој данашњој (још једној у низу) бруци. Заправо, нема се шта ту ни рећи. Иста безидејност, исто мрцварење.

Микић на позицији централног играча одбране "бриљирао". Гледао сам статистику, пола напада Хајдука је ишло кроз средину. Код првог гола, након центаршута играч Хајдука стоји сам на ивици шеснаестерца, никога око њега на два метра, просљеђује је другом играчу којем је један наш иза леђа. Други гол, Каду пред играчем Хајдука, човјек га наједноставнијом финтом избаци, а Каду га уопште не прати. Играч Хајдука шутира са ивице шеснаестерца, а онда и Стаменковић кикса.

Средњи ред непримјетан, док није изашао, све нападе је започињао Нинков (обично дуге лопте). Миловановић имао два шута из слободњака (статива и поништен го), али остатак утакмице шетао по терену. Напад? Није вриједно спомена.

Углавном, овај тим осим што нема игру ни квалитет, нема ни срце ни карактер. Побједили смо неке мечеве у овој сезони, али обично ако рано дамо гол. И данас и против Партизана, кад примимо гол, усеремо све, и оно мало комбинаторике падне у воду, психички немамо снаге да кажемо: "ОК, примили смо гол, сад идемо да дамо два!"

И да, ја као власник клуба протествујем, ево јавно! 8)

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2010, 07:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Ма само оставке свих у клубу. Нема ту много приче. Прије зимских припрема. Ако то не буде, немамо се чему надати.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2010, 12:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sta, kao do sada si imao cemu da se nadas... Pa od pocetka sezone smo trubili da je ovo totalno losa ekipa, sto su pokazale kvalifikacije za Evropa Ligu... Tuga golema je ova ekipa Zvezde

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2010, 12:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Kristić ponudio ostavku, odluka uskoro

Bilo je pitanje vremena, ali uz njega treba jos par kretena da ode iz kluba...
Sreca pa prelazni rokovi ne vaze za trenere inace bi Zvezda veci deo sezone igrala bez njega, svako malo menjamo trenera, samo ne znam kada ce shvatiti da nije samo u njemu problem

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2010, 13:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Једноставни и исправни резони:

Citiraj:
Odgovornost za rezultate nema samo trener, već i oni koji su ga tu i postavili. Pre svega predsednik Vladan Lukić i sportski direktor Ivan Adžić, od kojih se očekuje reakcija.
Obojica su u šoku napustili poprište sramotne predstave u Kuli, bez reakcije koja se od njih očekuje, iako imaju samo dva rešenja: da stanu iza Kristića, a onda i sami budu „pukovnici ili pokojnici“ postignutih rezultata, ili da ga smene i potraže boljeg trenera, koji će zapušiti rupe na torpedovanom brodu i nekako ga dovesti do zimskog utočišta. Zvezda mora da kupi nekoliko pravih igrača, sportski sektor radi na tome, ali u ovom času nema finansija za to.
Klub je na velikoj raskrsnici i mora da odluči u kom će smeru. Da li će reći zbogom trofejima za ovu godinu, pa konsolidovati finansije i na leto stvoriti tim za ostvarivanje takvih ambicija, ili će naći sredstva i u danima velikih dugova, počistiti a zatim pojačati kvalitetno ovaj tim i pokušati da parira Partizanu. Teško jeste, ali je to uprava znala kad je preuzimala klub.
Od Lukića i Adžića zato se i očekuju konkretni potezi. Prvo oko budućnosti trenera Kristića, a zatim i oko realnih ambicija. Armija navijača hoće titulu, hoće prekid trogodišnje dominacije Partizana. I to odmah. Može li to ova Zvezda?

http://www.novosti.rs/vesti/sport.72.ht ... i-Krsitica

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2010, 13:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
bigman je napisao:
Ма само оставке свих у клубу. Нема ту много приче. Прије зимских припрема. Ако то не буде, немамо се чему надати.

Samo ovo, nista drugo.. Sa Lukicem i Adzicem nemamo buducnost..

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2010, 15:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Nemamo se mi čemu realno nadati i to je ono o čemu ja trubim, otkako je sadašnja uprava došla na čelo kluba. Otkako je glavonja na cijelih 18 stranica ponudio program oporavka kluba (seminarski radovi sa prve godine faxa su imali više), trebalo je odmah vidjeti da su u pitanju najobičniji klovnovi i da je od starta, očekivanja trebalo svesti ispod minimuma, kako ne bi bilo preteških razočarenja...

Lukić i Adžić neće odstupiti... Postoje dva objašnjenja i oba su prilično pogubna. Ono prvo je i logičnije i njega sam ja isticao par puta i ono je mahom svima jasno. U pitanju su dvije obične marionete, isturene od strane drugih ljudi, kojima je draži rad iz sjenke. Od ponuđenog spektra različith mešetara, kriminalaca i menadžera, potpuno je svejedno, ko je u pitanju. Vesić, Božović ili neko treći...

Drugo objašnjenje mi nekako više ide uz karakter koji su debeli i glavonja dosad demonstrirali, a to je da su u pitanju dva tvrdoglava debelokožca, koji aspolutno nisu svjesni niza gluposti koje prave, otkako su zasjeli na čelo kluba, pa stoga i dalje istrajavaju na svom "konceptu"...

Kako rekoh, ne znam koje je objašnjenje pogubnije po klub, ali tinja jedna mala iskran nade, a ona se zove UO Gasproma. Elem tu dolazimo do stavke u kojoj treba utvrditi, po kom su osnovu Rusi ušli u klub. Ukoliko je to samo dio dogovora oko južnog toka, privatizacije NIS-a ili nekog trećeg velikog posla, ta iskra će vrlo brzo da se ugasi. Ukoliko je Gasprom stvarno ušao sa namjerom da ulaže u sportski segment, onda postoji mala nada da će ljudi iz UO te firme, da odjebu pajace i parazite, kako se ne bi brukali sponzorisanjem tima koji je najranije u svojoj istoriji ispao iz evropskih takmičenja, nema igru, niti naznaku da će je u skorije vrijeme dobiti, a kako stvari stoje, do zime će već da se oprosti i od borbe za titulu... Dakle ukoliko se to dogodi, sigurno će na vrh prioriteta svoje liste uslova, postaviti dovođenje ozbiljnog trenera i sportskog direktora, koji bi mogli da sportski dio, postave na neke zdrave osnove.

Po meni, to je jedina nada u ovom trenutku, ali vrlo mala. Sve su prilike da će ova sezona biti jako tužna i jako duga za Zvezdu...

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2010, 20:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Zvezda: "Priče o Kristićevoj smeni bez osnova"

Sa "Marakane" demantovali navode da je trener ponudio ostavku i kažu da kriza postoji, ali da se ne raspravlja o poverenju Aleksandru Kristiću.
KristicNema nikakvih promena u statusu trenera, niti će biti organizovani hitni sastanci i sednice UO, nakon dva poraza.

To je u najkraćem "Mondu" izjavio potparol Nikolovski, koji dodaje da je danas održan trening oporavka, da je ekipa u krizi, ali i da nema govora o smeni trenera.

"Kristić nije ponudio ostavku, on je samo preuzeo odgovornost za poraz", konstatovao je potparol kluba.

O krizi će se razgovarati na svim nivoima, kako bi se našlo rešenje za izlazak iz problema.

Izvor: http://www.sportske.net/...ni-bez-osnova-31389.html

[-o<

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2010, 22:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

А шта би ви Цигани хтјели, конкретно? Дајте нека ваша виђења, приједлоге, идеје!

Имамо то што имамо. Имамо играче под уговором које имамо, имамо предсједника и спортског директора које имамо и постојимо у држави која се зове Србија. Шта урадити, по вама?

ОК, увођење одговорности, нека форма приватизације, ту се сви слажемо. Писали смо о томе прошле године јако пуно. Али нема ништа од закона о приватизацији спортских клубова, а и кад се усвоји тај закон, треба времена да се изврши та нека приватизација. Да се види шта се тачно приватизује, ко приватизује, да се дефинишу процедуре, да прођу неки рокови. Мислим дакле да од неке приватизације нема ништа у (барем) наредне двије године .

Шта у међувремену, у те неке наредне две године? ОК, смјенимо водећи двојац и...? Кога довести на мјесто предсједника?
Вратити Џају (већ је доста остарио, а мислим да је још под истрагом), довести Југовића (да води клуб из Беча?)?
Довести неког политичара на чело или неко бизнисмена? Рецимо довести млађег Мишковића или Цептера на мјесто предсједника на две године, нека се покажу као предсједници, а без приватизације?

Кога довести умјесто Аџића? Спојити његову функцију и функцију тренера или не? Довести некога ко ће пробудити тим до краја сезоне или некога коме ће се рећи: "Не гледамо ову сезону, али хоћемо догодине у ово доба да играмо добро у Европи и да имамо тим и добру и осмишљену игру"?

Коме се захвалити од играча (наравно да је тај списак дужи 8) )?
Кога оставити (ОК, Ади, можда Вешовић и Калуђеровић имају потенцијала, кога још)?
Коме пружити шансу, а кога послати на каљење негдје? Рецимо, Перовић не игра већ годину дана никако, удебљао се, али он има само 21 годину, зар није рано да се он као играч прекрижи? Или рецимо Лазовић (20 година), а није ни добио праву шансу у Звезди?

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2010, 00:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Имамо играче под уговором које имамо, имамо предсједника и спортског директора које имамо и постојимо у држави која се зове Србија.

To bi otprilike bila suština u kojoj je bespredmetno dalje pričati o ozbiljnim konceptima i dugoročnim planovima i rješenjima. U sadašnjoj situaciji, govorim o društveno političkoj sceni, kakva vlada u Srbiji, iluzorno je pričati o tome da jedan sportski klub, može normalno da funkcioniše, bez spoljnih uticaja i debelog uglavljivanja vanjskih struktura, koje žele da svoje šićardžijske interese, ostvare na taj način... Da se istjera jedan Božović, koga uzimam samo kao primjer, potrebno je dalek oviše od jednog ili dvojice ljudi, koji bi preuzeli kormilo kluba. Taj problem se rješava na nivou države... Tijelo, koje bi pored države imalo moć, da ograniči ili potpuno eliminiše dotićne iz kluba, zove se navijačka grupa Delije sever, ali iz razloga, u koje ovog puta ne želim da ulazim, to tijelo trenutno ćuti.
Činjenica je da mene takav odnos snaga u društvu, nimalo ne oduševljava, ali je i činjenica da instrumentalizovana masa, na ovim prostorima, ima snagu da iznese određene promjene na svojim leđima (5. oktobar), ali kao što rekoh, tam masa trenutno ćuti. Lukić je na neki način, kupio i zadobio njihovu podršku, koju na izborima nije dobio, i u ovom trenutku, to je prilično sigurno tlo, za nastavak njegovog "rada"...

Elem, u sadašnjoj situaciji, malo je mogućih rješenja. Ja jedno vidim u onom što sam govorio oko Gaspromovog upravnog odobra, jer mi to u sadašnjoj situaciji, jedino izgleda realno. S obzirom da prosječan fudbalski fan, zna kakve prilike vladaju u Zvezdi, onda je logično da ljudi koji bi u ovom trenutku mogli da znanjem i isksutvom pomognu Zvezdi, ne žele da imaju previše posla sa tim. Uostalom, zahvaljujući menadžerima i mafijašima, olako su potrošena velika imena iz Zvezdine prošlosti, počev od Džaje i Cveleta, preko Piksija, a ne treba zaboraviti ni neslavne epizode ljudi koji nisu sentimentalno vezani za Zvezdu, ali koji, poput Zemana, predstavljaju određen autoritet u svijetu fudbala. Trenutno, Zvezda ima reputaciju kluba, koji je potrebno izbjegavati u širokom luku i zbog toga je teško nagađati, šta se može uraditi, da se donekle sanira ova postojeća šteta...

Rekao sam da glavonja i debeli moraju da lete iz kluba, a da je čak i prelazna uprava, olje rješenje. Bilo kakav privrednik, sa određenom reputacijom bolji je od kosmajske glavetine i pljevaljskog potrčka...

No ovako, iz sadašnje perspektive, potrebno je iskoristiti činjenicu da Jugović, želi da pomogne i dodijeliti mu neku savjetodavnu ulogu. Odnosno, Adžiću ostaviti samo formalne nadležnosti, a Jugovića pitati za savjete oko angažmana novih igrača. Na taj način, funkcija sportskog direktora jeste obesmišljena, ali je to svejedno slučaj, otkako je vreća sala, došla na istu... Prije toga angažovati ozbiljnog trenera i dozvoliti mu da redukuje psotojeći igrački kadar, iz koga, po gruboj procjeni, mora da leti 20-ak fudbalera. Što se tiče trenera, u ovom trenutku, po meni su jedino Stepanović i Muslin, dovoljno kvalifikovani kao ozbiljni trenere, a uz to su obojica, dostupni i dovoljno ludi da se hvataju u to kolo. Ostali su mahom zauzeti (Božović) ili su nerealne opcije (Đukić), a kako je Muslin svoj dolazak uslovio, znamo čime, onda i on otpada. Dakle ostaje Stepanović i po meni, jedino je on u ovom trenutku realan opcija. Zvezda nema kondicionog trenera, a uz to ima gomilu igrača, sa kojima je neophodan mukotrpan rad. Jevtić nema samopouzdanja, Perović se ugojio, Lazović je u krizi, jer šansu dobija na kašičicu. Stepanović, može i hoće da radi individualno, što je pokazao u Čuakričkom, dovevši Ninkova od prosječnog prvoligaškog beka, do reprezentacije...

Potrebno je otkačiti bar 20 fudbalera, počev od Karleuše i Stelta, kao zaslužnih prvotimaca, jer sigurno primaju visoku platu, koju apsolutno ne opravdavaju na terenu. Dok su još u igrački zrelim godinama, potrebo ih je se ratosiljati, po kratkom postupku. Dalje - Mikić, Đorđević, Guma, Kadu, Savio, Ignjatijević, Binić - redom nemaju kvalitet i mogu da se kupe iz tima. Balast koji vegetira u B timu, treba takođe temeljtio pročistiti. Pod uslovom da ne bude odlazaka, valja pribaviti još par pojačanja, prije svega u veznom redu, gdje bi konačno mogao da pristigne kršten vezni igrač, možda i dvojica. Isah treba da ostane...
Perovića ne treba precrtavati, ali je neophodno da se što prije dovede u red. Vešović i Lazović da dijele minutažu, pri tom da potonji bude i alternativa u napadu, gdje Trifunović, može da bude samo treća alternativa. Jevtića po kratkom postupku treba vratiti u život... Dalje, nedostaje i kršteno lijevo krilo, koje takođe treba dovesti, s tim da i Koroman dobije određenu minutažu, ali ne viđe od poluvremena po meču, jer za više nema snage. Možda i tu ne bi bilo loše, da dijeli minutažu sa nekim omladincem. U odbrani, do povratka Vilotića ili Mihajlovića, Adi sigurno, ali je potreban još jedan, a kao prva alternativa, opet neki klinja iz omladinaca. Dakle u suštini, neophodna su dva vezna igrača, možda lijevo krilo i štoper. Ostalo može da prođe, ali prije svega - trener, koji će imati slobodu u radu.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2010, 00:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Наравно да је држава (дакле, систем у коме функционише ФКЦЗ) кључ свега. Слажем се, Нитро.

Citiraj:
Trenutno, Zvezda ima reputaciju kluba, koji je potrebno izbjegavati u širokom luku

Мало офтопик... питам ја једног човјека блиског СНСД-у око једног директора једне наше фирме. Питам: "Јеботе, како вас није срамота да ставите такве балване да воде битна предузећа?"
Каже он мени: "Па би ли ти у оваквом друштву пристао да будеш директор те фирма?". Ја контам: "Несређено друштво, да ми неко наређује из власти шта да радим, нема закона и суда, нема уређеног тржишта. Да будем партијски потрчко, нећу".
И он ми каже: "Па зато такви балвани и постају директори, јер нормални и поштени људи неће да се зајебавају са будалама и са разним партијским и мафијашким интересима!"

Слично је и са ФКЦЗ. Ко би пристао да буде предсједник ФКЦЗ у овакквој држави, уз Бaмбалиће, Шариће и Кеке за вратом, уз партијске кадрове, са дуговима? Мало ко. Једино да иза некога стане држава, шта год то значило.

Али опет одосмо у теоретисање и ширину и ШББ КББ приче. Шта у оваквој држави Србији у наредне две године?

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 15:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Једино да иза некога стане држава, шта год то значило.

Ja lično nikada nisam bio neki teoretičar zavjere, kad su u pitanju fudbalske prilike u Srbiji, ali činjenica je da je državni vrh, manje više, naklonjen Partizanu. Tadić, Dačić, Ljajić, pa Karadžić kao predsjednik FSS i tako dalje. Dakle, da se mi ne lažemo, od kraja drugog svjetskog rata, i osnivanja Partizana i Zvezde, od Rankovića, Tita, Krcuna i ostalih, pa sve naovamo, uvijek je bitka vođena i van fudbalskog terena. S tim da je tada bilo više dostojanstva, makar na terenu i tirbinama. Sad je činjenica da Partizan dominira i u tom segmentu, što naravno ne treba da se predbacuje ljudima koji vode Partizan, jer rade isključivo u svom interesu. I nikako ne umanjuje činjenicu da komšije trenutno imaju bolji tim i trenera, kao i finansijsku stabilnost, vrlo bitan faktor. S te strane, Zvezda je izgubila puno i tu mi generalno puno smeta stav sadašnje uprave... Stav po kome je bar za 50-70 odsto Zvezdinih poraza, krivica na spoljnim silama i uticajima... Dakle, oni jadni igraju pošteno, pa eto gube utakmice, a ovamo golubovačkog šerifa, proglašavaju za prijatelja kluba. Apsurd je dakle sveprisutan, ali mnogo više bode oči i uši, tad kalimero stav o kukanju na nepravdu. Lolek i Bolek, neće ili ne mogu sopstvenim intelektualnim kapacitetima, da ukapiraju da se ne ulazi u ring sa nekim, nespreman na niske udarce. Dakle ako je to i istina, da Zvezdu sapliću na svakom koraku, kako to gospoda nisu znala i prije nego što su preuzela vlast, pa nisu shvatili da nemaju iza sebe logistiku, niti u sebi imaju kapacitet, da se bore sa takvim instancama. Realno obojica su mizerni fudbalski radnici, a kakvi su im društveno politički kapaciteti, ne smijem ni da pomislim... Bivši predsjednik trećeligaškog FK, načelnik opštine Sopot, Arkanov gardista i bivši Cecin momak (posljednje dvije su mu još i najjače stavke u biografiji), pojačan sa bivšim trenerom Rudara iz Pljevalja, kreće u bitku sa zlim silama, predvođenim predsjednikom države i predsjednikom FSS...

Što je najgore od svega, sad se već polako gradi kult žrtve, koji Lukić forisra, gurajući u prvi plan tu bitku sa "nezemaljskim silama koje sapliću Zvezdu", a masa navijača, po pricipu "hiljadu puta ponovljena laž, postaje istina", tu priču guta sa apetitom.

No da se vratimo na priču... U principu, priča o novom statutu i vlasništvu kluba, po kojem su članovi vlasnici, jednostavno je još jedna od niza Lukićevih nebuloza. U stvari još jedan jeftin trik, kojom čuva svoje pozicije među onima, koji teže koriste mozak. Prvo i osnovno, konstituisanje kluba po principu Reala i Barselone, teško je ostvarivo, jer se članstvo u pomenutim klubovima mjeri stotinama hiljada, a Zvezda ih trenutno ima 13 hiljada. Druga stvar je izbor predsjednika, koji po izboru na skupštini, mora da kao polog, na račun kluba uplati određenu sumu, koja se određuje kao dio projektovanog budžeta kluba, koji on treba da omogući. Ukoliko to nije u stanju, izgubiće sopstveni novac. Baš me zanima, koliko je Lukić uložio u Zvezdu, osim što je možda platio članarinu i da li bi bio spreman da položi iznos u vrijednosti od 10 odsto projektovanog budžeta.

Dalje slijedi njegova priča o privatizaciji, a po toj bajci, niko nikad neće moći da privatizuje Zvezdu, jer je ona sad vlasništvo svojih članova, po novom statutu. Zaboravio je da u Srbiji još nije izglasan zakon o privatizaciji, te da ukoliko na državnom nivou, bude donesena odluka o tome da spotska društva mogu da se privatizuju i odredi se način na koji to može da se uradi, on sa tim statutom kluba, može komotno da obriše dupe... Dakle vlasništvo nad Zvezdom, nije definisano godinama unazad, a onda dođe mesija Lukić i objasni da je Zvezda sad vlasništvo navijača i to je to... Nema više priče oko toga, Lukić je još jednom spasao Zvezdu svojim briljantnim idejama.

Citiraj:
Шта у оваквој држави Србији у наредне две године?

Ja sam rekao da u sadašnjoj situaciji, nikako ne bih volio da sad neko izgura Jugovića u prvi plan. Prije svega, jer ne mogu da zamislim da on prima naredbe od Lukića i bude po hijerarhiji ispod njega, a drugo jer bi u sadašnjoj situaciji, samo služio kao maska, dok i on ne ukapira gdje je došao i šta se radi, pa potom, poput Piksija, naguli da se više nikad ne vrati, a Zvezda potroši još jedno veliko ime...

Ostajem pri tome, da bi neko, trebao da urgira kod generalnog sponzora, da proširi svoj uticaj, kao što je onomad pokušala Delta u upravnom odboru, dok je Piksi bio predsjednik. Jedino u tome vidim rješenje trenutno, jer Lukić nema kompas i jedino što mi se čini da radi planski, jeste eliminacija svakog vida neistomišljenika i ljudi koji bi mogli da ga ugroze, a sa posljednjim koracima oko statuta, čini mi se da se ustaoličio na mjesto predsjednika u najboljem maniru komuističkih vođa. Formalno, sve je narodno, a realno, postavljanjem svojih ljudi na ključna mjesta, u Skupštinu i upravni odbor, obezbjeđuje sebi mir. Uz to, navijači su dobili nešto zbog čega ga slijepo podržavaju i to je to... Nema otpora, kao u Miloševićevo vrijeme u Srbiji.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2010, 12:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Шта конкретно?
Кренимо редом.
Лукић је прошли пут спасио столицу Коцкару, овај пут је спасио Кристићу. Значи, ако је имао неког кредита код навијача и симпатизера (мада жалим већину таквих), сад га је испуцао, прва наредна ситуација би требала да значи одлазак комплетне управе.
Кредит о коме говорим, је био миноран и оног дана кад је постављена ова управа, а камоли након овог периода. Подигли буку и фрку пред избор, сваких сат времена, сваког дана је био дуг Звездин на тапету, Делије се закачили са Добривојем, они окупили то нешто неукаљаних имена око себе, дан након избора их све растјерали. Зна ли неко данас, колики је дуг? Зна ли неко данас, шта једу играчи?
Знате ли ви да је Коцкар за 4 прелазна рока купио 34 играча, а продао 2? Од тих 34, 4 знају играти лопте, од којих један Ли Ади (Рајевац рекао/наговорио/довео), Лазовић (жеља претходне 3 управе), Вешовић и Карлеуша... Остало, мање више или просјек, или тешки промашај. Менађери царују.

Резултати, спортски - Не постоје. Све битније утакмице у овим сезонама смо губили. Оборен је рекорд, никад раније у својој историји нисмо раније испали из Европе. Нити једног младог играча нисмо афирмисали. Игру немамо, тренера немамо, или га имамо везаног. Оног дана када се један Звездаш задовољи освајањем купа, сви да се рокнемо. Титулу, четврту за редом, већ можемо честитати комшијама.

Финансијски - Зона сумрака. Ми не знамо ништа о њима (толико о транспарентности), не знамо какве уговоре имају играчи, имамо Газпром, али како и под којим условима, једино Милан Тарот зна, ал` не бих њега да питам.

Звездашки, маркетиншки - Скоро па савршено. Не игра битну улогу сама ставка, али значи. Колико год да сељачине оваплоћене у Предсједнику и СД-у, скрнавиле пољуљан углед Звезде својим понашањем (вожња трактора, нпр.), препуцавањем са комшијама, овај сегмент је у многоме одскочио. Значајно. Велика је улога и Делија, које, вјероватно имају своје разлоге за подржавање, али да је посјета сјајна, да су иновативне ствари свакодневно избациване, је чињница. И кад се гријеши у оваквим стварима, једноставно се занемари, јер се види да се ради.
Напомена: Поменута хајка пред избор ове управе је напрасно престала даном избора Лукића и екипе. Паметном, доста.

Нема визије, нема плана.

Враћамо се на конкретно, шта радити?
Претрести тај управни одбор. Ко заслужује а ко не да буде у њему. И њихов извјештај појединачни о раду у претходном периоду. Ко њихов рад оцјењује?
Забранити свима осим Николовског да даје изјаве.
Продати ових 60% дунђера од играча, довести образованог, неафирмисаног али ауторитативног тренера и не уплитати му се у посао, 4 појачања, а остало попунити из млађих категорија. Квалитет да буде једини критеријум за стартних 11. Кад то видим, чекаћу још 2 сезоне на титулу. Без икаквих проблема.
Ако то све може урадити ова гарнитура, немам ништа против да остану. Ако не могу, мрш сви из Звезде. Лично мислим да не могу, али то је мој субјективни став. Све бих дао да гријешим.

Кад видим како раде, помислим, понекад, добро је што нисмо узели титулу прошле године. Још нам само фали вјетар у леђа овим медиокритетима. Има још много о да се пише о овим ликовима, не да ми се више, једино ако ме неко повуче за језик. Овако, већ сам довољно нервозан на послу. Ај` у здравље.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2010, 18:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
д тих 34, 4 знају играти лопте, од којих један Ли Ади (Рајевац рекао/наговорио/довео), Лазовић (жеља претходне 3 управе), Вешовић и Карлеуша

bigman, Lazovića je doveo Ivić, ovi su samo stigli na gotov posao. Dakle i taj mali plus, može da im se obriše, a da ne pričamo o nezadržavanju Klea i Parkera, iako je za to postojala mogućnost, kada su došli...
Istini za volju Molinu u timu i Zemana na klupi, ja lično teško da ću ikad prežaliti, tako da moje najveće razočarenje, nije kiks ove uprave... O ironije...

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2010, 08:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nitro je napisao:
bigman, Lazovića je doveo Ivić, ovi su samo stigli na gotov posao. Dakle i taj mali plus, može da im se obriše, a da ne pričamo o nezadržavanju Klea i Parkera, iako je za to postojala mogućnost, kada su došli...

Лазовић је био Ивићева жеља, али је мали одбио долазак, под изговором да мора да учи школу, има контролни и сл. Али знам о чему причаш. Нисам ни хтио да улазим у детаље. Гдје још тјерање Лазе капитена? Правог капитена и играча након дуго времена.

А Земана и Молину ми не спомињи. Онакво срамотно понашање, бојкот и све... Короман добије капитенску траку, па повраћа урнисан од алкохола са хотелског прозора, Гај.... Послије Ивић крив што га је отјерао. Кад се сјетим оних пар голова које је пустио Јавору или Јагодини, не сјећам се тачно. Мука ми је.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1880 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 94  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]