|
Joj ljudi pa vi meni recite da ste vidjeli od Srbije nešto dobro na terenu...
Jedini razlog što nismo izgubili je što su nas Portugalci podcjenili i prepotentno ušli u finiš utakmice.
Naši su na mahove odigrali ponešto, ali je to premalo za neke ozbiljne domete.
Rekoh li ja da su naši igrači svi neki poluproizvodi. Svakome ponešto fali... Ako ima brzinu i prodor, ne zna da centrira (Rukavina), ako je dobar u ofanzivi, u defanzivi ne postoji (Tošić), ako ima sve, ne igra na poziciji na kojoj bi trebao i ima potez viška (Krasić), ako zna da kvari igru protivnika, beskoristan je u napadačkom dijelu (Kovačević), pa tako redom... Rukavina u jedinoj izglednoj poziciji za centaršut, kad je ostao sam, posla loptu u pi..u materinu, a Žigić još iz maltene mrtvog ugla, loptu uputi na gol, umjesto da je glavom vrati u sredinu. Sve u svemu, imali su sreće koliko su teški, jer ona Gomešova prilika, ne promašuje se svaki dan.
Stanković? Jel' taj igrao ili je sjedio na klupi i ulazio kad su prekidi. Sve vrijedno pomena u ofanzivnom dijelu igre, dešavalo se na lijevoj strani. Tranzicija igre, kriminalna. Odbrana, 'ajde još i nekako. U napadu ne možemo sa jednim igračem, a ako nema 5 igrača u veznom redu, igra koja ionako ne liči ni na šta, potpuno se gubi. Dakle ima tu ideje, ima nekih smislenih poteza, ali jednostavno nema dovoljno znanja da se to ispoštuje. Duljaj je stvarno dobar lik. Ne izvodi vratolomije sa loptom poput Kovačevića, jer zna koliko može. Doda prvom do sebe i riješi problem, što se za ovog ne može reći. Jedino objašnjenje, zašto igra Kovačević, a ne Duljaj, treba potražiti u činjenici da je Kovačević agresivniji, ali i nešto tehnički bolji, što bi ga u normalnim okolnostima trebalo činiti upotrebljvijim. Večeras je djelovao kao tele, koje trči za loptom..
E sad... Gol? Ivanović je bio u pasivnom ofsajdu, pa se iz te pozicije aktivirao i postigao gol. Loptu mu je dodao portugalski igrač, ali je u trenutku kad je Pantelić uputio loptu, Ivanović bio u debelom ofsajdu, pa sad ne znam kako idu ta pravila... Da je tu Goran Marić ili Beusan, ne bi bilo problema da se to rastumači.
Sve u svemu, iz ničega smo stigli do boda, a ako sam dobro izračunao, sve 4 pobjede do kraja, vode nas na EP.
Eh, da... Portugalci su mi cementriali mjesto na listi najomraženijih likova u fudbalu. Takve folirante svijet nije vidio, a konkurencija u vidu žabara i Španaca je baš žestoka. Valjaju se po travi, a sami prave prljave faulove. Kristijano Ronaldo ima enorman kredit kod evropskih sudija i dobija faul čim igrač dune u njega. Ako mu u Engleskoj sviraju pola od onih faulova, jedem tastaturu sa sve kablom...
Skolari i Dragutinović? Drago mi je da su spriječili Dragutinovića da dođe do njega, jer bi ga vjerovatno sravnio sa zemljom i dobio doživotnu suspenziju, a Srbija opet pala u očima svijeta. Ovako je prljavi Brazilac (jesam li spomenuo da i njih mrzim) učtivo zabilježen na snimku, pa ćemo vidjeti šta će biti dalje. Skolari bar ne može da se izvadi na uvredu na rasnoj osnovi...
btw. Da ne ispadne da samo serem, stvarno su Rukavina i Ivanović, bili dobri na terenu. Ostali me stvarno nisu ničim impresionirali.
_________________ "Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup."
|