banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jun 2025, 17:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1245 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 63  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: FC Vojvodina
PostPoslato: 10 Avg 2012, 13:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Fina podrška.

Imate li kakav klip?

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2012, 18:10 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Danny ^_^ je napisao:
Fina podrška.

Imate li kakav klip?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2Qp8eFUqnQI[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2012, 14:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2010, 19:38
Slika

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2012, 20:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2011, 07:15
Ove godine oštro i na titulu.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 11:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Дисциплинска комисија УЕФА-е избацила је ПАОК и Рапид из Европске лиге због навијачких нереда током њиховог међусобног сусрета (први сусрет 4. преткола) одиграног у Солуну 23. августа.

Грчки и аустријски клуб избачени су из овосезонског такмичена Европске лиге, као и из наредног европског такмичења за које се квалификују у наредних пет година. Поред тога кажњени су и условно на рок од три године.

ПАОК је кажњен и са одигравањем три домаћа сусрета пред празним трибинама, те са 150.00 евра. Рапид ће такође три наредна сусрета под УЕФА-ином ингеренцијом играти пред празним трибинама, а у благајну УЕФА-е ће уплатити 75.000 евра.

Ова казна не примјењује се на реванш сусрет 4. прекола Европске лиге, који се игра 30. августа у Бечу, а клубови имају три дана за жалбу на оваку УЕФА-ину одлуку.

Шта сад ово значи, ако су оба избачена, је л' то значи да има шансе да Воша заигра у групној фази Лиге Европе?

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 12:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Ne kontam zasto igraju revans...

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 12:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

shakal je napisao:
Ne kontam zasto igraju revans...

Контам да је иста прича као и Партизан - Зрињски, али овде ниједан клуб не иде даље, па ме зато интересује ово за Вошу.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 12:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Mozda zbog ovog sto imaju rok za zalbu od tri dana... Pa ce jednim oprostiti a druge izbaciti i progurati Vosu :D

A mozda ce jedna grupa biti kraca za ekipu, ukoliko izbace obje. Ne znam tacne propozicije.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 12:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Ili mozda ubace ekipu koja je ispala u 4. pretkolu a ima najveci koeficijent, UEFA je to..
A ne mogu ubaciti Vojvodinu nikako, to isto onda moze ocekivati i ekipa koju je izbacio PAOK, ko god da je to.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 12:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Жалиће се ова стока горе и играће ко прође од њих.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 12:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Da je neke pravde isla bi Vojvodina, ovako me ne bi cudilo da kazne Vojvodinu zbog nemira izmedju ova dva kluba

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 20:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Цитат са Вошиног форума...

Старом уклетом Клубу се такав сценарио не би догодио ни да планету земљу удари голема комета и појебе целокупан еко систем. Опуштено, чупаве замашћене потомке Аристотелеса ће ишутирати у позадину (што је и објективно), а фина бечка господа ће на својим перфектно чистим улицама и бомбони од стадиона угостити учеснике УЕФА лиге. Не бринем ја за димњаке на северу и кућицу, неће они тај филм гледати. Сигналне ракете и молотови коктели у Солуну, видно поремећене социопате с пеном на устима на чудноватом спортском здању у Новом Саду или моцарт кугле на Шћепанплацу и шетња по парку Белведера? Библијски тешка одлука...

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 20:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2010, 08:17
Hertzog je napisao:
Da je neke pravde isla bi Vojvodina, ovako me ne bi cudilo da kazne Vojvodinu zbog nemira izmedju ova dva kluba

UEFA i pravda :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2012, 15:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
oce li ova vojvodina ikad zadrzati nekog trenera mjesec dana?cini mi se da su sa ovim zagorcicem najbolje igrali u zadnje vrijeme

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2012, 15:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2010, 15:09
Ocigledno nisi gledao vosu.To je bio potpuni bata djorizam.Samo dobar raspored i splet sretnih okolnosti ih je doveo u ovu poziciju.Fora je sto dolazi isti ili gori kao zamjena.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2012, 15:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ravnogorac je napisao:
Ocigledno nisi gledao vosu.To je bio potpuni bata djorizam.Samo dobar raspored i splet sretnih okolnosti ih je doveo u ovu poziciju.Fora je sto dolazi isti ili gori kao zamjena.

gledao sam protiv rapida i mozda jos dvije u tsl,nisam stekao nekakav utisak bata djorizma ali ne sumnjam da je tako.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2012, 17:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

:lol:

Ako je Vojvodina imala dobar raspored šta je onda sa Zvezdom i Partizanom !?
Zasluženo su na prvom mjestu i nadam se da će tu još dugo ostati.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2012, 19:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2010, 15:09
Ljudski se nadati,opet realnost je nesto drugo.Vojvodina ima finu ekipu.ali dovodi uvijek neke tutu mrak trenere i tu uprska stvar.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2012, 20:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

smjenili trenera jer je pobjedivao sa 1:0 :confused2: :confused2: ,pa jesu mogli gluplji razlog srociti.ovaj novi krenuo sa 1:1.jos koje kolo i on ce letiti

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2012, 21:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Spoiler:
Moje detinjstvo je proticalo pola-pola na novosadskoj Slanoj Bari kod dede i babe po maminoj strani i u Molu kraj Tise gde sam se i rodio i odakle su mi tata i njegovi. Prve moje uspomene vezane za fudbal su u glavnim ulogama imale lokalne klubove Bačku, u kojoj je igralo nekoliko mojih rođaka, i Proleter, gde je moj deda bio jedan od osnivača i golman prve generacije tog kluba. U familije se većma navijalo za Vojvodinu kako sa jedne tako i sa druge strane, no među širom rodbinom je bilo dosta navijača i ona dva kluba - naročito medju tečama koji su oženili moje tetke.

Imao sam tako negde 4-5 godina, tu negde pred polazak u zabavište. Kao malog su me razni rođaci voleli vodati po gradu – na Petrovaradin, u Dunavski Park da gledamo labudove, da hranimo golubove na trgu kod Miletića... Tako jednom jedan od mojih teča, veliki grobar, ugleda negde na Zmaj Jovinoj štand na kome su se prodavale razne džidža-bidže, i među njima i dečji kačketi klubova tadašnje "velike četvorke". Nameračio se da mi kupi Partizanovu kapu. Naravno, još nisam znao čitati ali boje sam, bogami, već razaznavao (napredan mali) i samo vičem: “Neću taj, hoću ovaj!”, i prstom pokazujem na crveno-belo. Što teča više navaljuje da mi kupi crno-belo, ja u veću dreku i galamu. Tako mi, na kraju, kupi zvezdinu kapu – čisto da nešto kupi. Da ste videli scene! Ne zna se ko je više pokisao – ja sa tom kapom na glavi (završila je na dnu ormana, nađoh je tek prilikom jedne selidbe, kad se ekspresno preselila u kantu), teča-grobar koji me takvog vodi za ruku ili deda kad nas je obojicu ugledao. Samo se moj tata grohotom svemu tome smejao.

Deda

Videvsi da je đavo odneo šalu, od tada me je deda uzeo pod svoje i više nikome od ne-slaninarskog dela familije nije bilo dozvoljeno da utiče na mene. Od onda su počela "predavanja" o Vujketu, Tozi i ostalim legendama našeg kluba, pa čitanje njegove kolekcije novinskih isečaka sa izveštajima sa naših utakmica... Kod njega sam video i neke materijale iz vremena kad su nas komunisti preimenovali u Slogu. Imao je i značku sa tim grbom u svojoj kolekciji (kolekcija je nestala nakon njegove smrti, najverovatnije je baba budzašto dala iz ljubomore što se ceo život morala takmičiti sa dedinom najvećom ljubavlju).

Dok je branio u Proleteru, jedared je deda igrao prijateljsku utakmicu protiv Vojvodine i za poluvreme je primio dvanaest golova! Kaže da je svaki proslavljao zajedno sa Vošinim igračima i da su ga nakon trećeg-četvrtog već počeli terati od sebe. "Šta ja mogu, kad mi je najvolije da Vojvodina da gol!" U drugom poluvremenu su ga ostavili na klupi.

Prvi put sam na jednu utakmicu Vojvodine otišao sa dedom, tatom, tečom-grobarom i njegovim bratom. Mislim da je 1980-81. bila u pitanju – ja oko sedam-osam i baš utakmica Vojvodina-Partizan. Padala je sitna kiša, jedva da sam nešto mogao u gužvi videti sa zapadne tribine. To me jako nerviralo, jer sam se navikao na gledanje fudbala "beton lige" gde nema puno ljudi na utakmici pa sam i onako mali mogao da vidim teren. Utakmica se završila 1:1, izjednačili smo pred kraj autogolom grobarskog centarhalfa, zabio je glavom odbitak od stative posle naseg suta. E, onda su krenule prozivke – Kakav ste mi vi klub, pa mi ne moramo ni gol da vam damo, vi ga sami sebi zabijate!

Deda me je vodio na Vošu svaki put kad bih bio u Novom Sadu I kada igramo kod kuće, a dolazio sam kod dede i babe skoro svakog vikenda, često provodio i po ceo raspust kod njih. Nažalost, uskoro je oboleo od srca. Nakon infarkta lekari su mu zabranili da ide na utakmice jer se tamo puno nervira. Počelo je religiozno slušanje kombinovanih radio-prenosa – čuveno "Vreme sporta i razonode" i praćenje rezultata Prve savezne lige. Nakon drugog infarkta lekari su mu i to zabranili, no on je nekako uvek baš u vreme utakmica "imao neka posla u šupi" gde je držao svoj pecaroški pribor i krišom od babe na malom tranzistoru tiho slušao prenose. Preživeo je deda "šegrta" i "kalfu", ali treći infarkt - "majstor" ga je dotukao u 59. godini života. Nije stigao da se raduje drugoj šampionskoj tituli.

Otac

Moj ćale je bio u najmanju ruku čudan lik. U mladosti boem koji je voleo brzinu. Pretrpeo je 1970. godine tešku saobraćajnu nesreću koja ga je poslala u komu, nakon koje je imao određenih problema. Recimo, secao se, do u najsitniji detalj, događaja od pre nesreće dok su mu se nakon toga sećanja mešala. Toliko puta mi je prepričavao neke od utakmica voljenog Kluba koje je gledao, bravurozne odbrane Pantelića i neuhvatljive begove Silvike Takača, a kad bismo zajedno gledali tekme, svakih petnaest minuta bi me pitao: "Sine, protiv koga ovo igramo?" i "Koji je rezultat?", ne mogavši zbog oštećenja kratkotrajne memorije da isprati događaje na terenu. Kasnije mu se to sve kako-tako složi u glavi pa zapamti – nešto pravo, nešto krivo. No, svako od nas svoj krst nosi i svaki greh iz mladosti kad-tad dođe na naplatu – ovo je bio njegov.

Najviše mi je prepričavao utakmicu koju je gledao kad je bio u vojsci u Beogradu kada je Takač nasred JNA urnisao Partizan. On je tada pobegao u grad i na uniformu se ufurao na vojni stadion, tamo se na tribini opkladio sa nekim Beograđanima da će Voša da ih razbije i posle sa njima otišao u kafanu. Kasnije su naišli vojni panduri...

Ja

Na leto, pre dve godine javili su mi da je tata ozbiljno bolestan, sumnjalo se na kancer! Batalio sam sve poslove u Kanadi i krenuo kući da budem sa njim. Proveo sam sa njim zadnjih mesec i kusur dana. Bio je na nezi u jednoj instituciji. Bio sam tamo svako pre i posle podne, koliko god su mi dozvoljavali. Nakon mnogo godina pričali smo o mnogim stvarima, za tih mesec dana vise nego za pola života. Pitao bi me često za Vošine rezultate – to je bila Kizina "ćiribu-ćiriba" sezona. Bližilo se sedmo kolo i utakmica sa tada izvikanom ekipom Partizana, predstavnikom Srbije u UEFA Ligi Šampiona ("Tim vam igra Ligu Šampiona..."). Ja se sve uzvrpoljio, ide mi se na utakmicu a ne mogu da ga ostavim. On to vidi na meni iako mu ništa nisam govorio. I kaže on meni: “Sine, idi na utakmicu”. To veče smo se oprostili i na odlasku mi kaže: "Ih, Partizan, i to mi je bas neki klub! RAZBIĆEMO IH!"

Odoh za Novi Sad, i sutradan sa bratom na utakmicu, na zapadnu tribinu - laganih 2:0, totalna nemoć "velikog" crnog koja se ogledala u grubostima, provokacijama i gomilom kartona na obe strane – a moglo ih je mirne duše biti još toliko. Ali taj osećaj, kada na tom delu tribine preovlađujući grobari polako postaju sve tiši i tiši, dok mi postajemo sve luđi i luđi... Posle utakmice, na pivo pa kod bratovih na spavanje i jutarnjim autobusom nazad za selo kod ćaleta. Barem je takav bio plan. Rano ujutro zvoni telefon – Iskreno saučešće, otac vam je preminuo! Nisam ni stigao da mu javim da je bio u pravu.

I opet će se ove godine tako poklopiti da stižem u Rodni Kraj baš na vreme za utakmicu sa crnima. Svašta se izdogađalo u i oko kluba između te poslednje utakmice koju sam uživo gledao na Karađorđu pre dve godine i danas – više ružnog nego lepog. Realno, sve je manje objektivnih razloga da se neko nervira oko Voše i njenih rezultata – sve je to uzalud kada se oni koji bi trebali o tome da brinu ni najmanje ne nerviraju, nego te još i ismevaju zato što se ti nerviraš.

Većina likova ove moje priče su danas na onom svetu. Eto, baš zbog njih, i baš u inat svim uzurpatorima koji su nam okupirali klub, koji krčme slavno ime i stogodišnju tradiciju, kao da im je to babo u amanet ostavio – ja ću opet biti na Karađorđu.

**** rezultat, ovo je više od igre!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1245 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 63  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]