dr. Jovo Ubiparip je napisao:
Schlager je napisao:
gledao sam utakmicu,i sve bliže sam uvjerenju da fudbal ima brazilce,košarka amere,a rukomet-hrvate...ne znam kako drugačije da protumačim da jedna tako mala zemlja stalno bude u svjetskom vrhu...
kad je silazila sa scene ona generacija što je uzela zlato na OI u atlanti 1996,mislio sam da je gotovo sa njima,i da samo crpe zaostavštinu ex-yu rukometa (pogotovo rk borac),mislim na generaciju saračevića,jovića,maglajlije,pipeta smajlagića,iztoka puca...međutim,nakon njih dođe još dominantnija generacija balića,metličića,dzombe,valčića,šole....
sinoć vidim nema više ni tih,a oni još bolji sa nekakvim kopljarima,duvnjacima,horvatima,mandalinićima,bičanićima..
šta reći,nego svaka čast!
Mnogi zaboravljaju da je Hrvatska bila u debelom glibu od 1996 do 2003 , znaci dobrih 7 godina katastrofalnih rezultata, bili su nase redovne musterije,pa mi smo ih na PE 1996 tako fino razguzili , i to nasa selekcija kojoj je to bilo prvo takmicenje nakon sankcija,a oni su bili viceprvaci svijeta 1995 i 1996 su uzeli na olimpijadi srebro (msm), cak su popusili od nas 2002 na PE sa 12 razlike, a bili su valjda zadnji i to sa Balicem na celu.Na SP 2003 su poceli porazom od nekog autsajdera , valjda Argentine, i sta se dogodilo , izgleda da su se neke stvari poslozile , mozda je Lino Cervar pogodio neku nit, ali je evidentno da su pojacali rad sa mladjim kategorijama, sto je kod nas u kurcu. Mada mi je zao sto smo imali sportske sankcije , sad bi sigurno i u rukometu imali bar 5 medalja vise, tu mislim na period 1992 -1996.
ja ne mogu vjerovati da zaboravljate jednu francusku koja je zadnjih 10 godina harala,a hrvati i sami priznaju da imaju kopleks od njih
a prije ere francuza,tu je bilo dosta podjednakih ekipa na celu sa njemackom i hrvatskom.
Hrvati jesu dobri ali da se kaze da su isto sto ameri u kosarci i brazilci u fudbalu je jako smijesno