Бодови се пишу, играли смо без капитена и најбољег стријелца лиге, али...
Пижон је, у складу са својим, сада слободно могу рећи, зихерашким имиџом, почео и ову утакмицу. Поново три задња везна, од којих два уопште не би требала да се баве фудбалом, већ, рецимо, карлингом или сједећом одбојком... Исах и Паја нису били на нивоу на какав су нас навикли на почетку, али су и такви опет међу бољима. Паја је имао један кикс и ону ситуацију над Мрђом, остало добро. Бригел је одиграо лоше, опростиће му се, овај пут, због здравствених проблема. Одбрана је дјеловала солидно, уз пар грешака. Види се да Вилотић "зна лопте", али ме мало брину ти његови киксеви, бојим се синдрома "Бишевац". Стамени би лако могао да понесе епитет играча утакмице, уз одличног Јефтића. Јефтић, по мени, наш најбољи нападач. Његов уговор се мора откпити. Није он Нистелрој или Руни, али дјелује као прави, што се каже, школовани фудбалер. Правилно се креће, поставља, а сигуран је у реализацији, ово све, понављам, у ЈСЛ оквирима. Стамени има велику сигурност код излазака на лопту, у скоку, а добар је на линији, скинуо је 2 одличне шансе Војводине. Самим држањем овог момка на клупи, на почетку сезоне, Пижон се обрукао. Ту је такође, његово бесумучно држање младих играча на клупи. Тек сад даје шансу Лазовићу, Обрићу само у купу, Врањеша нема ни у причи... Оно што се нашем стручњаку не може замјерити је мотивисање појединих фудбалских медиокритета који носе овај, за мене, свети дрес. Већину свог незнања надокнађују изгарањем на терену. Можда то и буде довољно за титулу у оваквој лиги, али без озбиљног појачавања, не гине нам брука у европи. Зато нисам ни изблиза "наложен" на праћење ЈСЛ-а у овој сезони, јер се, благо речено и немам чему надати. У овој екипи, ко је шта знао, већ је показао, пуно боље од овога, не може. Евентуално мали Лазовић да бљесне. Пуне се новински ступци причама о младој екипи, а нама стартних 11 има просјек 24,4 године.
Комплетна атмосфера око клуба је добра, навијачи су уз клуб нон стоп, гдје год да гостујемо, као да смо домаћини. О Маракани да не причам. Новинари мирују, нико не нуди бурек за пљувачину по Звезди. Иду чак у другу крајност, измишљају приче о Фејноридима, вилама, кулама... То је оно што је недостајало прошле сезоне.
Што се тиче Главоњине прћије, или ти ФСС-а, брукање се наставља. Јуче се на стадион Војводине, на вријеме, могло ући само ако ти је поменути, брат рођени. И једни и други навијачи се жале да су морали да улазе на један улаз, гдје је проток био, буквално, 10 људи у минути, о извању патика и детаљној контроли, да не говорим. (ово све ми је причао брат из НС који је био на утакмици). Већина их није видјела прво полувријеме. Тв пренос, криминалан. Она два водитеља су толико глупости изваљивала, да то није нормално. Суђење, такорећи очајно. Онолико контрафауолова Звезди, пресмјешно. Чист пенал над Јефтићем није суђен, па је касније обављена, увијек популарна, компензација (ситуација Паја - Мрђа).
А ти, ГЛАВОЊО, освијетли стадионе, поправи суђење, смири мајмуне у РТВ сервису, не фаворизуј никога, не поткупљуј новине, па се онда држи европских стандарда, стоко сељачка!
Тол`ко о томе.