Citiraj:
evo moj predlog (pod uslovom da se svi odazovu)
znači svih 12:
1. stojaković (definitivno naš najbolji igrač)
2. vujanić (naš najbolji plej)
3. tepić (dokazao se već 2 godine u evroligi)
4. radmanović (može odigrati dobro ako hoće)
5. miličić (dobar u odbrani, još napad da popravi)
6. rakočević (dobra sezona iz njega, ove takođe odličan)
7. gurović (objektivno dobar igrač ako ga kontroliše čvrsta ruka trenera, ivković to jeste)
8. dragićević (dobar i pre svega koristan igrač: odbrana, napad, skok...)
9. veličković (takođe se dokazao u evroligi)
10. milojević (pravi pit-bul pod košem, samo da bude fit)
11. jarić (može odigrati dobro, ako mu se tačno odredi šta da radi, a ne da sam fantazira)
12. mačvan (treba ga lagano uvoditi u A tim, biće dobar igrač, ne filozofira puno kao krstić)
1. apsolutno
2. da, uz Jarića, ali po meni još uvijek nije pružio vrhunske igre u reprezentaciji i sad je možda vrijeme za to, naravno ako bude igrao (nadamo se da hoće)
3. Tepić odličan, ali ja bih još na sljedećem velikom takmičenju dao prednost Jariću i Vujaniću, onda Tepić može lagano da preuzima. Naravno, za sada će da bude džoker s klupe i da trpa trice.
4. Definitivno može, samo kao Marat Safin ima problema u glavi i valjalo bi to nekad da sredi možda
5. Odličan u odbrani, a napada kažu već popravlja. Biće od njega nešto.
6. Odlično igra, ali mislim da je u zavadi s Jarićem, tako da će vjerovatno igrati samo jedan od njih dvojice
7. Gurović je bio odličan igrač, ali napravio je katastrofalan potez povratkom u našu košarku. Tu je onda u uzavreloj atmosferi proradila i njegova psihološka nestabilnost i sve je otišlo do đavola. Naravno, ja bih volio da ga vidim u reprezentaciji i mogao bi dosta da pomogne kad bi bio rasterećeniji i kad se ne bi očekivalo da on bude vođa, ali mislim da se i definitivno oprostio od reprezentacije.
8. Bogme, dobar je, ali treba mu još kaljenja za reprezentaciju. Taman ćemo dobro da iskoristimo ove kvalifikacije.
9. I on je dobar, ali mislim da za sada u odnosu na njega i Dragićevića prednost možda ipak treba da dobije neki iskusniji igrač.
10. O njemu već sto godina nisam ništa čuo. Nadam se da je još živ.
11. Može. Ja bih ga metnuo na prvog pleja.
12. Mačvan je još zelen. Treba da se izigra kroz kvalifikacije, a pravu šansu će da dobije na nekom narednom takmičenju.
Problem kvalitetnog beka šutera smo mogli davno da riješimo da su se sjetili da natjeraju Blejka Stepa da uzme naše državljanstvo. Taj čovjek bi se fantastično uklopio u našu reprezentaciju.
Ovako, ja glasam za sljedeću prvu petorku:
Jarić
Stojaković
Radmanović
Miličić
Krstić
Ova petorka bi svojom visinom naprosto izluđivala protivnike. Na poziciji pleja imamo Jarića koji je visok dva metra, na dvojci Stojakovića koji je zapravo trojka, na trojci Radmanovića koji je visok, na četvorci Darka koji može da igra i peticu, a na petici visokog Krleta.
No, da se ne zalijećemo previše, za sada je jedino Darko definitivno potvrdio da će da igra.