banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 00:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4780 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 235, 236, 237, 238, 239  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Maj 2013, 11:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2011, 07:15
Portugalac se žalio na sudjenje :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2013, 08:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Ovaj nedjeljni meč je bio onaj iz kategorije "ništa ne možeš da izgubiš, možeš puno da dobiješ"... Zvezda nije ništa dobila, ali eto nije ništa ni izgubila. Klinci su se očekivano pogubili na terenu, dobrim dijelom i što su još uvijek fizički nedorasli za takmičenje u seniorskoj konkurenciji, a većini je to bio prvi pravi takmičarski meč. Ono što se znalo prije ovog meča, zna se i sada.
Prvo - Savićević je od te mlade garde, trenutno najstabilniji ulog. Dečko je tehnički odličan, ima inteligenciju i rezon u igri, a da je u nedjelju imao oko sebe saigrače, koji znaju bar da se kreću bez lopte, vjerovatno bi i on bolje izgledao na terenu.
Drugo ostatak klinaca - Karaklajić je brz i može nešto da se uradi sa njim, onaj Jakšić valja za rezervnog beka, ako ništa drugo, Grujić ima sasvim solidne predispozicije, ali pred njim je puno rada. Mihajlović ostaje enigma. Meni ne liči da može da bude nešto od njega, ali možda demantuje sve one koji smatraju da uopšte ne izgleda kao fudbaler.
Treće - Ožegović. Ovaj momak nesumnjivo ima kvalitet, posjeduje elementarne fudbalske stvari, uostalom to su prepoznali skoro svi treneri u posljednjih par godina. Ima i drskost i bezobrazluk, ne plaši se ničega i nikoga na terenu, ali je usijana glava da je to prestrašno. Glavom kroz zid, kroz trojicu, četvoricu, sve pokušava sam, siluje, forsira neka svoja rješenja - jednom riječju fudbalski divljak. Njega valja pod hitno zauzdati i probati napraviti nekog solidnog napadača. Ovako nema puno koristi kao ti znaš da imaš na terenu igrača, koji će uraditi jednu dobru stvar, a onda to poklopiti sa deset loših...
Četvrto - Mudrinski. Ovog momka, dok još ima ovu cifru golova na kontu, valja prodati po hitnom postupku. Vrlo staromondan tip napadača. Statičan, spor, slabo okretan, ne snalazi se baš najbolje sa loptom u nogama, iako se trudi da igra jednostavno, ta njegova jednostavnost se ogleda u tome da praši po golu kako i kad stigne. Realizacija mu i nije baš na nivou, iako se trudi i tu nema spora. Sve u svemu, odgovorao bi nekom timu iz liga u ekspanziji - naftnih zemalja tipa Kazahstan, Azerbejdžan i slično, pošto ni Kinezi više ne kupuju sve što ima etiketu evropskog fudbalera...
Peto - Spajić. Dečko je obožavan od strane navijača, jer je autentičan primjer Zvezdinog djeteta, koje se nije dugo pojavilo. Sasvim solidan štoper, mladost mu je opravdanje za kikseve koji su bivali sve češći, kako je sezona odmicala. Uglavnom, jedan od rijetkih koji nešto stvarno vrijedi i zbog toga će vjerovatno biti brzo prodat. Simptomatično je međutim, kako se njegovi kiksevi gledaju kroz to da je mlad i neiskusan, pa mu se olako praštaju, dok je Jovan Krneta (sjeća li se njega neko), zbog par kikseva, iako je generalno na početku sezone igrao solidno, skrajnut i zaboravljen...

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013, 06:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
29.5.1991.

Slika

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013, 07:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2011, 15:28
Kakav miks ponosa i tuge izaziva ova fotografija.

Ima li ovaj Informer kod nas da se pazari da vidimo sta Cvele prica?

Slika

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013, 09:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

CVETKOVIĆ: Džaja mi je zalupio vrata kad sam rekao da napuštam Zvezdu!

Nekadašnji funkcioner crveno-belih rekao je da se sa predsednikom kluba posvađao iz privatnih razloga i da mu nije žao što više ne razgovaraju

Vladimir Cvetković, jedan od najzaslužnijih za to što se Crvena zvezda 29. maja 1991, pre ravno 22 godine, našla na krovu Evrope, rekao je da se legendom i predsednikom kluba Draganom Džajićem posvađao iz privatnih razloga i da mu nije žao što sa njim više ne razgovara.

- Dragan Džajić… On je potreban Zvezdi samo zbog svog imena – rekao je popularni Cvele u razgovoru za “Informer”.

- Sarađivali smo 18 godina i dešavalo se da se sporečkamo, ali nikad nijedan sukob nije izašao iz kluba. Onda se desilo nešto što nema veze s poslom. Radilo se o nesporazumu na privatnoj liniji. Sećam se, bilo je leto. Rekao sam mu: “Dragane, ja 1. septembra napuštam klub”. Samo je rekao “dobro” i izašao iz kancelarije zalupivši vratima. To je bio naš poslednji kontakt. Iako mi je mandat trajao još dve godine, napustio sam klub 1. septembra.

- Žao mi je što je došlo do toga, ali kad je već došlo, zajedno nismo mogli dalje. Jednostavno nema nazad i neke stvari ne mogu da se isprave. Sad mi nije žao što nemamo nikakav kontakt.

Kao neko ko je Zvezdu doveo na najsjajnije evropske staze, Cvetković je današnju Zvezdu okarakterisao kao klub sa katastrofalnom finansijskom i organizacionom situacijom, kao i da igrački kadar nije dostojan Zvezde. Te 1991. godine nije mogao da pretpostavi da bi ovako nešto moglo da se desi.

- Urušavanje Zvezde je počelo 2001. godine i svaka naredna uprava samo ju je još više uništavala - rekao je Cvetković.

Igrački kadar – nekad i sad:

- Za vreme mog boravka, u Zvezdi je igralo više od 180 fudbalera. Svi oni su bili iz naše omladinske škole ili su bili zvezde u lokalnim timovima. Savićević, Pančev… svi oni su želeli da budu deo Zvezde, više zbog imena, a onda zbog novca. Pravi novac zarađivao se po odlasku u inostranstvo. Zvezdi danas fali ime s kojim će klinci da se poistovećuju i zbog kog će dolaziti u klub.

- Ko je od današnjih gledao Dragana Džajića kako igra? Nezamislivo je da sportski direktor kluba ne bude neko jako zvezdaško ime. Na primer Dejan Stanković. Zbog njega bi deca dolazila.

Cvetković na “Marakanu” nije kročio 12 godina i za kraj zaključuje da “gore nema više ljudi sa kojima je radio”.

http://www.telegraf.rs/sport/724241-cve ... tam-zvezdu

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013, 09:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
Za navijače Crvene zvezde 29. maj je od 1991. godine postao ''crveno slovo'' u kalendaru. I danas, 22 godine kasnije, uspeh koji je tog dana ekipa Ljupka Petrovića ostvarila izgleda kao ''nemoguća misija'' za klubove sa ovih prostora.

Slika

''Crvena zvezda je šampion Evrope! Darko, Darko, Darko...'' i dalje odzvanjaju reči legendarnog komentatora Milojka Pantića sa stadiona ''Sveti Nikola'' iz Barija, u trenucima kada je Darko Pančev postigao odlučujući gol u penal-seriji finala Kupa šampiona protiv Olimpika iz Marseja.

Za one mlađe, podsetićemo da je meč u regularnom delu i posle produžetaka okončan bez golova, 0:0, a da je Crvena zvezda boljim izvođenjem jedanaesteraca slavila sa 5:3 i popela se na krov Evrope.

Ovaj uspeh je u decembru iste godine nadograđen i u Tokiju, gde su crveno-beli savladali čileanski Kolo Kolo sa 3:0 i tituli evropskog šampiona dodali i zvanje klupskog prvaka sveta.

Zvezda je imala fenomenalnu ekipu te 1990-91. godine. U domaćem šampionatu je dominirala, a u Evropi pohod započela protiv Grashopersa, zatim nastavila protiv nemačkog Dinama iz Drezdena i škotskog Glazgov Rendžersa, do polufinala i dramatičnog dvomeča protiv minhenskog Bajerna.

A kada se ''nebo otvorilo'' te večeri na Marakani posle onog centaršuta Mihajlovića i autogola Augentalera, titula prvaka Evrope bila je na dohvat ruke. Prilika kakvu klubovi sa ovih prostora imaju veoma retko, jednostavno se nije smela propustiti.

Zvezda ju je na pravi način iskoristila i ta generacija fudbalera kluba sa marakane ostaće zauvek zlatnim slovima upisana u klupsku istoriju.

Pod vođstvom trenera Ljupka Petrovića, Crvena zvezda je u finalu nastupila u sledećem sastavu: Stojanović, Jugović, Marović, Šabanadžović, Belodedić, Najdoski, Prosinečki, Mihajlović, Pančev, Savićević, Binić.

Povodom ovog uspeha, za 12 časova na Marakani je zakazan koktel na kome će biti obeležena 22. godišnjica od najvećeg klupskog uspeha jedne fudbalske ekipe iz Srbije.

Crvena zvezda: Stojanović, Jugović, Marović, Šabanadžović, Belodedić, Najdoski, Prosinečki, Mihajlović, Pančev, Savićević, Binić.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=N_KGVZQV4YY[/youtube]

http://www.sportske.net/vest/vremenska- ... 30492.html

Poslednji put menjao Barsa dana 29 Maj 2013, 09:28, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013, 09:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Izgleda da sam trebao biti cigan :D

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013, 09:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Trebao si. Zato nećeš nikada znati kakav je osjećaj kada klub za koji navijaš postane šampion Evrope. :D :P

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013, 09:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nisam razmišljao na taj način,već današnji dan veže mene i bivše prvake Evrope :D

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013, 09:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Aha, nisam vidio na vrijeme. Sve najbolje, čestitke na posljednjem pdf-u. I počni navijati za pravi klub. :D

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013, 14:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 20:10
:lol:
[quote] Venčanje na "severu" u znak sećanja na Bari
29 maj 2013 | 13:18(39)
Twitter
Venčanje na "severu" u znak sećanja na Bari
Dok su u restoranu na "Marakani" proslavljali 22 godine od osvajanja titule šampiona Evrope, dvoje mladih reklo je sudbonosno "DA" na čuvenom Zvezdinom "severu". Marija Čečerević iz Beograda i Marjan Milošević iz Niša veliki su navijači crveno-belih i svoj brak rešili su da započnu baš tamo gde se okupljaju najvatreniji zvezdaši.
Slika

Izabrali su 29. maj kao bitan dan, jer ih asocira na najveći uspeh Crvene zvezde u njenoj istoriji. Pa, kad već nisu mogli da se venčaju na stadionu "Sveti Nikola" u Bariju, zadovoljili su se i "Marakanom".

Njihovi "domaćini", nekolicina navijača Zvezde, priredili su i mali vatromet, kako bi atmosfera na venčanju bila bar nalik onoj na utakmici.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013, 14:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2012, 11:37
Sa Pinto otpisao Mudrinskog

Trener Crvene zvezde saopštio upravi kluba da u narednoj sezoni ne računa na prvog strelca ekipe. Rikardo Sa Pinto saopštio je rukovodstvu kluba pre odlaska na odmor da više ne računa na Ognjena Mudrinskog. To znači da će se robustni centarfor i prvi strelac ekipe neočekivano naći na transfer listi.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013, 14:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Sto je neocekivano? Pa Sa Pinto ga ne gotivi, nije njegov tip igraca, nije meni ovo cudno...

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013, 16:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2012, 11:37
Iznenađujuće je jer se nezna da li će Abiola Dauda da ostane u Zvezdi. Zvezda bi time ostala bez dvojice napadača.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013, 18:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Da, ali bi automatski bilo upraznjeno mjesto da ga popuni Mihajlovic ili Ozegovic... Nemamo prebijene pare, to je jedini put ;)

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013, 18:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 20:10
To nije nikakav put. Mihajlovic i Ozegovic nemaju kvalitet za Zvezdu, a nama je jedini pravi put osvajanje titule. Da bi smo to ostvarili potrebni su nam igraci, a ovakvi kao sto su Mudrinski, Asamoa, Ozegovic, Mihajlovic, Kasalica ne mogu donijeti taj kvalitet koji nam je potreban. Nadam se da bi se Pantela mogao vratiti, i kao starac je bolji od svih nabrojanih, a i taj Stojanovic je pokretniji i bolji igrac od svih(ne bih volio da dodje). Drugo, nadam se dolasku Grbica koga je Dzaja htio na zimu, ali ga je Stojadinovic odbio. Vidim, prica se i o El Moniru sto je savrseno, boljeg beka ne mozemo naci, a radi se o mladom igracu koji bez prestanka moze trcati tri utakmice.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013, 21:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Uroš Spajić u Tuluzu za 1,5 mil. €
Izvor. B92, Novosti

Fudbaler Crvene zvezde Uroš Spajić na korak je od transfera u francuski Tuluz vredan 1,5 miliona evra, prenose "Novosti".

Slika

Dva kluda dogovorila su transfer, a pre potpisivanja ugovora Spajić će morati da prođe medicinske preglede u Tuluzu, gde će otputovati u četvrtak.

Zvezda će posle odbijanja procenata i menadžerske komisije zaraditi oko 1,2 miliona evra, koje će iskoristiti za izmirivanje dugovanja koja 'koče' dobijanje licence FSS za nastup u Ligi Evrope predstojeće sezone.

Početna ponuda Tuluza iznosila je milion evra, dok su "crveno-beli" tražili 2,7 miliona. Dva kluba su se na kraju dogovorila za 1,5 miliona, pa će se 20-godišnji štoper pridružiti bivšem igraču Zvezde Pavlu Ninkovu koji je pre dve godine prešao sa "Marakane" u Tuluz.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013, 21:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Nabijem ih sve na kurac!

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013, 21:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2010, 16:53
zerocool je napisao:
Nabijem ih sve na kurac!

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013, 21:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
sramota sta se radi,aj vas i razumijem,nema se para.ali eno citam u partizanu prodaju nekog malca juventusu,96 godiste

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4780 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 235, 236, 237, 238, 239  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]