banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 01 Jul 2026, 10:16 Danas je 01 Jul 2026, 10:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 12944 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233 ... 648  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Sep 2014, 13:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Нова Варош je napisao:
Spoiler:
Пошто сам слаб карактер, да напишем још један докторски елаборат.

Почећу од Салета, селектора. Он не прави неке кардиналне грешке, са овом екипом што има тешко да се може боље. Једино му замјерам позивање Рашка умјесто Луке и критеријум за позивање играча (Паунић, САван, Мачван), али у сутшини је он позвао најбоље. Ова екипа је по композицији била предодређена за јаку одбрану, али са Лучићем, Мицовим и Недовићем + Богдан и Кузмић. Отпала ова тројица, а композиција екипе остала иста, али није ту Сале крив, шта се може кад неким ништа није Свето. Тешко да се у пола припрема може мјењати конепција.
Тако да су дошли слабији играчи, а стил игре се не мјења. Једино што је по мени могао, повести Бобија и ставити двије-три врсте зоне, али то би довело до колапса чим се противник прилагоди.
Што се тиче конкретних ствари у игри, ми просто не можемо играти јаку одбрану и џаба. И оно против Бразила кад смо стизали, Барбоса промаши два отоврена шута, Нене два бацања, и још неке полагане ствари. Јесмо ми стиснули одбрану, играли доста боље али све је то јако слабо. Марковић није на оном нивоу од прије, и мислим да му је ово задње првенство, боље и за њега а и з нас. Такође, центри не могу ништа одбранити, Калинић и Симон 1-1 не постоје, они могу доста солидно ротирати, али иоле бољи дриблер кичме ломи без по муке.
Видим била је и паљба по Бирчевићу, како ви очекујете да он чува Нена и Варажеа, он не може чувати ни мало јаче четворке у КЛС-у. Та петорка је била пројектована да сустигне Бразила, што је на крају и урадила. Бирчевић погодио 5 поена, прије 5 личне грешке. И они у одбрани мулци не помажу, него га оставие 1-1 са оном двојицом који су за нба прилике јаки. Ништа ја њему не замјерим, труди се, трчи, залаже, али нема ни квалитета нити масе.
Превише се очекује од Радуљице, јел ви очекујте да он сваког центра силује? У одбрани се знало да је шупаљ, још кад је Тео плеј, онда оберемо бостан право.
СТЕФАНУ ЈОВИЋУ скидам капу, игра доста добро, не јебе живу силу, оне самозване звијезде. И једини уз Богдана и Марковића који може 1-1 играти одбрану.
Такође, боље да нам силују Бирчевића на 4, него да играмо са Штимцем и Рашком на тој позицији, још кад је Бјелица трица, фијаско доживимо, 4 метра отвореног простора за шут за три поена.
Симоновић и Калинић, велика заблуда да су они дефанзивно добри. Написао сам горе да им сваки иоле добар дриблер кичме ломи, а о Симоновом кашњењу са стране помоћи сувишно је говорити. Мада није толико лош, мора се признати.
Са свим реченим, наша концепција јаке одбране пада у воду, просто не можемо атлетски ником парирати, још кад дође до безвољности, ко јуче прво полувријеме, дебакл је неминован.
Зато ми је драго што играмо с Грцима или Гаучосима, бар нису шутерски толико моћне екипе, па ће да одбрана доста ствари моћи одрадити, бар на висину, дуге руке, а и може се с њиховим центрима 1-1 играти.
Богдана сам оставио за крај, на њему се изгледа највише кола ломе, много се очекује од њега. Давно сам ја писао да он мора још пуре појести да се може са најбољим носити. Имао је он сјајне утакмице, али кад је имао сву слободу у Партизану. Мало је индиспониран, али се надам да ће доћи на своје у 1/8, а онда послије кога шиша, шта буде биће. А и добро га чувају, па нису противници луди.
Сви се слажемо да је ово неки наш максимум, ако случајно изваћаримо побједу у осимини финала, можемо их прогласити шампионима, бар за нас.
Екипа ултра лимитирана, која је изабрала да представља своју земљу, а не да се брћка по Мајорци, свака им част за то.
Вечерас се надам неком часном поразу, до 20 разлике, а онда у суботу (чини ми се) скупити муда, изаћи са бијеснилом и овом народу подарити мало среће и задовољства.

Питање за критичаре дежурне: Кад смо се ми у новијој ери кошарке још вратили са -18? Под именом Србија. Није све тако црно као што се покушава представити :wink:

Елем, надам се да ћу 1/8 гледати са форумашима у најбољој кафани у југославији. 8)

Rekao bih caca da si napravio nekoliko greski u koracima. :D
Pa da krenemo, selektor nije imao pojma sta radi, kakva ekipa predodredjena za dobru odbranu. Za dobru odbranu je mjesto morao da ima Paunic i jedna pametna cetvorka tipa Macvan. Kuzmic, Micov a pogotovo Nedovic nisu nikakvi odbrambeni igraci, pogotovo Kuzmic i Nedovic. Dakle ne bi se nista promjenilo da su oni tu sto se tice odbrane.
Dalje, veliku gresku si napravio kad si rekao da Kalinic ne igra dobru individualnu odbranu. On je poslije Markovica nas najbolji individualac u odbrani. Jos jedna greska je da je Bogdan individualno jak igrac u odbrani, to malo je reci da nije tacno. Bogdan moze odigrati odlicnu timsku odbranu jer je pametan momak ali individualno je limitiran do zla Boga kao i ima odredjenu dozu ljenosti svojstvenu jos samo Bjelici u nasem timu. Za Simonovica se slazem.
Grijesis i za Bircevica, on je jednostavno kosarkaski lup igrac, sa njim u petorci igraci nam se sudaraju jer se momak gubi, rotacija sa njim je tiha patnja. Jednostavno jos nije kalibar, ali mozda nauci osnovne kretnje u odbrani kod nekog trenera koji se razumije u kosarku, u Radnickom to nije mogao.
Sve u svemu uz njih smo, pa cemo vidjeti sta ce biti.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2014, 13:35 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 23 Jan 2011, 22:54
Ne kontam što juče Kalinić nije igrao. Kontam, bila bi bolja odbrana. Igrao do sad stalno i juče kada je bial frka nema ga nigdje.
Skeva, ne znam što si kivan na Bjelicu? Meni se ok borio, stalno je skakao na svako loptu. Ne kažem da je odigrao nešto, falilo je tu poena, ali ne mogu se složiti da je bio lijen što ti reče.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2014, 13:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Kuzmić slab odbrambeni igrač? Jes ti lud, tim je on i otišao u nba. Nedović ima takav pritisak na loptu, mada se slabo kroz blokove kreće, ali ne može on s onim fizikalijama biti loš u odbrani, samo ako neće. Bogdanović ima neku kurcobolju u odbrani, još ga prebiju u napadu, a sjajan igrač, koji može zakrpiti i odbranu. Ubio ga je Vijera jer se igralo na njegovoj strani, morao je pomagati centrima.
Da su tu svi igrači koji bi trebali biti, bili bi puno potentniji u odbrani. Baš da vidim kako bi Rudi razbio Lučića ili Micova, Vidjećeš večeras lomljenja kičme Simonu i Kalini.
A Kalinić ima dobrih defanzivnih karekteristika, ali 1-1 je katastrofa.
A i odbrana je kolektivna, a mi to ne možemo odigrati jer se kompozicija tima promjenila. Neki igrači prosto ne mogu u odbrani mnogo pomoći
Da su tu Novica i Kuzmić u petroci, onda bi bekovi mogli ići na rizik, na sječu lopti, jer bi to ova dvojica mogli dole iz preuzimati. Ovako Radule ništa ne može odbraniit, Bjelica takođe, Birčevića da ne spominjem, Teo se trudi, ali džaba kad je truba. Marković oslabio, mada i ovakav daleko je najbolji naš igrač. Igra s dva centra, pravi fijasko, jer je prosto nemoguće u toku tunira postaviti tako ekipu.
Dogodine ako bude sreće i zdravlja, da se Luka opopravi, valjda će i Novica biti oran + Lučić i Micov, Nedović.
Elem, Jović je sjajan u igri 1-1, jak igrač, konstantno ga moraju odgurivati da bi se sa njim.
Nadam se da se može Milosavljević vratiti u dobro formu, i da će recimo Dangubić odigrati jaku sezonu, fali atlecizma.
Micić ako ne bude imao dobru sezonu, ne treba ga ni zvati dogodine.
Nisam vidio da si Micova spomenuo, ti stvarno lupaš. Čovjek je dobar u oba pravca, inače je igro u CSK zbog dobrih porodničh veza s Moskvom :roll:

Petorka, Marković, Jović, Lučoć, Novica i Kuzmić bi mogla sa svima igrati odbranu, Ili Nedović umjesto Jovića.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2014, 13:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Erazmo Roterdamski je napisao:
Skeva, ne znam što si kivan na Bjelicu? Meni se ok borio, stalno je skakao na svako loptu. Ne kažem da je odigrao nešto, falilo je tu poena, ali ne mogu se složiti da je bio lijen što ti reče.

Kivan sam na zalaganje u odbrani, on ofanzivno uvijek da poena i skoci par puta jer to moze ali gradjenje mu nikad ne mogu oprostiti kao i stranu pomoci.

Caca, Kuzmica znam licno, sta je tebi, kakav on i odbrana. Momak je otisao u NBA zato sto ima nestvarne fizikalije za bijelca, on o kosarci pojma nema. Tek treba da ga nauce osnovne stvari, zato je tamo i otisao jer su smatrali da ce bolje napredovati uz NBA trenere. Lik je prvu utakmicu u NBA skocio i sam sebi slomio prst od tablu, o cemu mi pricamo. Polako, bice koristan sledece sezone ili za dvije godine, sada je truba.
Kalinic je uspjesno cuvao sve i jednog beka na pripremama, ne znam sta se to sad promjenilo pa ne moze, isti su igraci. Neko ga slomi, on se vrati i opet je na ruci, borac za pohvalu.
Sto se tice Rudija, on lomi jebene camuge koji ga cuvaju, dje ces njega davati za primjer.

Nama za odlicnu reprezentaciju treba vrhunski igrac koji moze pokriti pozicije 2-3 i vrhunsko igrac koji moze pokriti pozicije 4-5. Dva lika sa vrhunskim fizikalijama ali da budu i sjajni igraci. Jedan bi mogao biti Dangubic, ali ovog na 4-5 ne vidim. Mozda ali samo mozda Jankovic ali mislimd a je on limitiran dosta. Ali to nije ni cudo, Vujosevic razigrava Francuze, Radonjic 30+ igrace, Muta ne moze nikog razigrati i tako, nije ni cudo.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2014, 13:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2004, 14:58
popo-u fotelja u sp. redakciji rtrs-a! :laughing6: :laughing6: :laughing6:

..evo malo djordjevicu odakle da pokupi osnovne principe i metode odbrane:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8foNAYAklqI[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2014, 13:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
PA eto ti Kuzimić, Nedović i Micov/Lučić svi mogu igrati odbranu na velikom niovu. Taj Kuzmić je igrao u Huventudu, a taj Huventud je dao pola reprezentacije Španije, a taj trener je i sa njim radio, tako da imam dobru osnovu.
Ovo se i ja slažem za klubove, al ko nas jebe kad se radujemo Viljamsima, Lovernjima i sličnim, i nismo za bolje.
Jebeš pripreme. Koga da ti dadnem za primjer, neko igrača koji je tehnički potkovan. Lako je čuvati Kastrati je iz Krke koji ne zna gdje je šupalj, ovo je najveći nivo. Ne sporim je Kaliniću zalaganje, trud, rad, htjenje, ali nije to dovoljno. Daleko je on od kvalieta za reprezentaciju, ali šta je tu je.
Ne znam ni ja što juče nije igrao, vjerovatno je htio Sale ove više igrače, da ne bude miss match konstantan od 3-5.
Bjelica nikad nije bio dobar odbrambeni igrač, solidan dan, i u napadu nije rođeni pobjednik, nešto ko Simon, nikad ga nema kad čovjek treba, mada ima dobro iskustvo pa nas možda i on odvede do 1/4.

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... 1Qm_UEpb8Y
ovako i naši trebaju, drugačije ne ide

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2014, 14:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

a sto bolan Dangubic?! ..ajde da im tamo preko Drine uvalimo jednog od nas.. :iconbiggrin: ,a i zajebemo malo zalizanog mishka.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zklmNoMz-1g[/youtube]

slicnih fizikalija, a mnogo bolji suter od prvog

@Skeva- potpuno ti dajem pravo za Kuzmica, i ja sam imao slican utisak gledajuci ga. Ali ako ce unaprijediti neku igru tamo preko bare, onda ce to posve sigurno biti ona u defanzivi, a takav nam upravo treba pod obrucima!

Inace, ako bude predan radu, moze da dosegne do jednog Rebrace-takvog dugo nismo imali u reketu.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2014, 14:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Popokatepetl je napisao:
И санта леда је у бити ништа друго до лед, па је потопила Титаник. А лед је ништа друго до мало тврђи снијег, а не пада снијег да покрије бријег, него да свака звјерка покаже свој траг. Дакле, на нашима је у суботу да се види јесу ли звијери, и да ли могу да оставе неки свој траг. И на крају, и лед и снијег су у ствари вода, што значи да је све то гола вода. Истина је, дакле, да је успјех у кошарци само ствар агрегатног стања, ничег више.

A mrs! :lol:

Caca, sto se tice pozivanja, mene je samo Luka pogodio. I na kraju, sto vodi peticu da glumi cetvorku, a ima boljeg.
Ostalo, tipa Savan, mi je ok. Jer Savan nije u nekoj formi i sumnjam da bi imao veci uticaj na igru.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2014, 14:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

evo jos jednog klinca koji bi mogao da razbija u reketu za nekoliko godina dok nabaci strength i masu, i time jos razvije koordinaciju pokreta.., samo jbg, malo duze ce ga se cekati

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JxKol1iQdao[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2014, 15:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma imas Simanica koji ima bolje fizikalije od Jana Veselog, sa tim da ima osjecaj za sut i bolju koordinaciju. Ali treba njih docekati i pitanje je da li ce se razviti kako treba.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2014, 20:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2011, 15:28
Sad vidim ovo Slika Igranje na kartu Sale nacionale, šmekerica i sl će se brzo ofucati, a sa ovakvim debilnim ponašanjem još brže.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Asrwfjut8Wc[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2014, 20:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Proci ce gore od Mihajlovica kako se meni cini. Nadam se da grijesim, mnogo bih volio da grijesim ali ako se desi pa ne iskoristimo ovu povoljnu situaciju sa protivnicima u daljem takmicenju mislim da ce ga razapeti po novinama.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2014, 20:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
a sta je to sa mihajlovicem bilo,mozda sam nesto propustio?pa covjek je napravio vanserijski rezultat sa sampdorijom.od sigurnog drugoligasa za mjesec dana je napravio ekipu koja moze igrati sa svima.

stoji da je on bilmez,koji je zbog svog ega sjebo utakmicu u zagrebu i skotskoj ali nista se sa njim nije desilo

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2014, 20:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2011, 15:28
skeva je napisao:
Proci ce gore od Mihajlovica kako se meni cini. Nadam se da grijesim, mnogo bih volio da grijesim ali ako se desi pa ne iskoristimo ovu povoljnu situaciju sa protivnicima u daljem takmicenju mislim da ce ga razapeti po novinama.

Pa ako jedine pobjede Srbije na SP budu protiv Irana i Egipta onda je svaka kritika/pljuvanje opravdano.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2014, 20:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

mandrak je napisao:
a sta je to sa mihajlovicem bilo,mozda sam nesto propustio?pa covjek je napravio vanserijski rezultat sa sampdorijom.od sigurnog drugoligasa za mjesec dana je napravio ekipu koja moze igrati sa svima.

stoji da je on bilmez,koji je zbog svog ega sjebo utakmicu u zagrebu i skotskoj ali nista se sa njim nije desilo

Popisali smo se svi na njega i njegovu "harizmu". O tom pricam, usrao je svoje ime koje je stvarao godinama kao fudbaler. Tako bi i Djordjevic mogao proci.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2014, 20:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Ajmo sad bubnuti ove cigane, cisto zato sto nam ne treba.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2014, 21:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma gazi Spanske pedere!

I krenuli smo, Fernandez pogadja trojku i prigovara sudiji uz gestikulaciju da je corav. Sledeci napad skolski faul u napadu Gasola se ne svira.

Poslednji put menjao skeva dana 04 Sep 2014, 21:03, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2014, 21:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

dajte neki domaci strim ako imate, plz.. vektor tv mi puko

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2014, 21:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
tako je kalina,samo lakat u zvalje

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2014, 21:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Ima li ko link?

Vrh

[ 12944 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233 ... 648  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]