Пошто сам слаб карактер, да напишем још један докторски елаборат.
Почећу од Салета, селектора. Он не прави неке кардиналне грешке, са овом екипом што има тешко да се може боље. Једино му замјерам позивање Рашка умјесто Луке и критеријум за позивање играча (Паунић, САван, Мачван), али у сутшини је он позвао најбоље. Ова екипа је по композицији била предодређена за јаку одбрану, али са Лучићем, Мицовим и Недовићем + Богдан и Кузмић. Отпала ова тројица, а композиција екипе остала иста, али није ту Сале крив, шта се може кад неким ништа није Свето. Тешко да се у пола припрема може мјењати конепција.
Тако да су дошли слабији играчи, а стил игре се не мјења. Једино што је по мени могао, повести Бобија и ставити двије-три врсте зоне, али то би довело до колапса чим се противник прилагоди.
Што се тиче конкретних ствари у игри, ми просто не можемо играти јаку одбрану и џаба. И оно против Бразила кад смо стизали, Барбоса промаши два отоврена шута, Нене два бацања, и још неке полагане ствари. Јесмо ми стиснули одбрану, играли доста боље али све је то јако слабо. Марковић није на оном нивоу од прије, и мислим да му је ово задње првенство, боље и за њега а и з нас. Такође, центри не могу ништа одбранити, Калинић и Симон 1-1 не постоје, они могу доста солидно ротирати, али иоле бољи дриблер кичме ломи без по муке.
Видим била је и паљба по Бирчевићу, како ви очекујете да он чува Нена и Варажеа, он не може чувати ни мало јаче четворке у КЛС-у. Та петорка је била пројектована да сустигне Бразила, што је на крају и урадила. Бирчевић погодио 5 поена, прије 5 личне грешке. И они у одбрани мулци не помажу, него га оставие 1-1 са оном двојицом који су за нба прилике јаки. Ништа ја њему не замјерим, труди се, трчи, залаже, али нема ни квалитета нити масе.
Превише се очекује од Радуљице, јел ви очекујте да он сваког центра силује? У одбрани се знало да је шупаљ, још кад је Тео плеј, онда оберемо бостан право.
СТЕФАНУ ЈОВИЋУ скидам капу, игра доста добро, не јебе живу силу, оне самозване звијезде. И једини уз Богдана и Марковића који може 1-1 играти одбрану.
Такође, боље да нам силују Бирчевића на 4, него да играмо са Штимцем и Рашком на тој позицији, још кад је Бјелица трица, фијаско доживимо, 4 метра отвореног простора за шут за три поена.
Симоновић и Калинић, велика заблуда да су они дефанзивно добри. Написао сам горе да им сваки иоле добар дриблер кичме ломи, а о Симоновом кашњењу са стране помоћи сувишно је говорити. Мада није толико лош, мора се признати.
Са свим реченим, наша концепција јаке одбране пада у воду, просто не можемо атлетски ником парирати, још кад дође до безвољности, ко јуче прво полувријеме, дебакл је неминован.
Зато ми је драго што играмо с Грцима или Гаучосима, бар нису шутерски толико моћне екипе, па ће да одбрана доста ствари моћи одрадити, бар на висину, дуге руке, а и може се с њиховим центрима 1-1 играти.
Богдана сам оставио за крај, на њему се изгледа највише кола ломе, много се очекује од њега. Давно сам ја писао да он мора још пуре појести да се може са најбољим носити. Имао је он сјајне утакмице, али кад је имао сву слободу у Партизану. Мало је индиспониран, али се надам да ће доћи на своје у 1/8, а онда послије кога шиша, шта буде биће. А и добро га чувају, па нису противници луди.
Сви се слажемо да је ово неки наш максимум, ако случајно изваћаримо побједу у осимини финала, можемо их прогласити шампионима, бар за нас.
Екипа ултра лимитирана, која је изабрала да представља своју земљу, а не да се брћка по Мајорци, свака им част за то.
Вечерас се надам неком часном поразу, до 20 разлике, а онда у суботу (чини ми се) скупити муда, изаћи са бијеснилом и овом народу подарити мало среће и задовољства.
Питање за критичаре дежурне: Кад смо се ми у новијој ери кошарке још вратили са -18? Под именом Србија. Није све тако црно као што се покушава представити

Елем, надам се да ћу 1/8 гледати са форумашима у најбољој кафани у југославији.