|
Рекох да одговорим Ривладињу, синоћ сам обећао...
Има 2 начина да Српска кошарка не страда додатно...
1.) РЕОРГАНЗИАЦИЈА АБА ЛИГЕ - смањивање на 12 клубова, да сви могу испасти (Будућност испадне, упадне Сутјеска), да не може једна земља изгубити представника у такмичењу, једино ако буде баш неки већи белај. Нек се господа из лиге потруде наћи 2-3-4-5 спонзора, колико је потребно да се покрпи све што треба у финансијском смилу. Да истјерају макаби, нимбурци, солноци. Да се уведе плеј офф, 1-4; 2-3 и ћао. ПОБЈЕДНИК РЕГУЛАРНОГ ДИЈЕЛА ДА ИДЕ У АБА ЛИГУ, И ПОБЈЕДНИК ПЛЕЈ ОФА, АКО БУДЕ ИСТИ ПОБЈЕДНИК, ОНДА ГУБИТНИК ФИНАЛНЕ УТАКМИЦЕ ПЛЕЈ ОФА ДА ИДЕ У ЕУРОЛИГУ.
2.) Излажење Српских клубова из лиге, враћање у домаћу под условом... -да држава крене спроводити приватизацију како треба -да иста потпогне клубове колико треба -да се уведе неки закон, додуше неуставан је, али рецимо да се не може прије 22 ићи из Србије. За то би се требали испоштовати прва два услова, да клубови не буду ни у прилици да се распадну. -транспарентност клубова - Да господа из савеза на челу с Бодирогом, оду у УЛЕБ и договоре се око враћања мјеста Србији у ЕЛ. Сигурно то могу издејствовати.
Знам ја да рецимо Црнокоса, Хемофарм не могу бити цибона и задар мада се и ови распадају, али бар име имају. Екипе типа Борца, Војводине, Хемофарма пуно би напредовали уз Звезду, Партизан, Раднички, да се само посвете игри, а не томе да ли ће имати сутра хљеба јести. Тако би правили играче за репрезентацију, Раднички, Звезда и ПАртизан би могли узимати најбоље играче из тих мањих клубова, играти европу, продавати, зарађивати.
Знам ја да ово звучи исувише утопијски, али другог пута нема. Ако се деси већ ове сезоне да Цедевита млатене Звезду или Партизан у полуфиналу биће баражна паљва по Шилбу, Јаки, Богдану, Драгану а они су најмње криви за тај пораз.
Знам ја да су подијељена мишљења око аба и домаће лиге, али треба извагати и видјети шта је боље.
|