Ако Војнаровски има добро информације, а обично има, ово је за мене велико изненађење, Казинс у Голден Стејту (
http://kosarkaaktuelno.com/index.php/20 ... cousins-a/).
Голден Стејт је већ пребацио селери-кеп, и знало се да же тражити искусније, провјерене играче, или ветеране, који ће потписати уговоре за "минималац", али да би то могао бити један Казинс, за мене прилично невјероватно.
Казинс би готово извјесно, да га није задесила загуљена повреда тетиве, био играч којем би многе франшизе понудиле максимални петогодишњи уговор (176 мил.$), и у овом стању, са историјом повреде, очекивао сам да ће бити таквих, многима треба такав центар, типовао сам на Лејкерсе, но он ће по Војнаровском у "ратнике", за 5,3 мил.$ за једну годину.
Ствари је можда одредила чињеница да се повратак Казинса очекује половином јануара, мада то "ратницима" не значи пуно, они су прејаки, гураће добро, и њима Казинс треба за плеј-оф.
Сада су у правом смислу постали супер-тим, имају у екипи двије од тренутно 3 највеће звијезде у НБА, + још 3 ол-стар играча (Томпсон, Грин, Казинс) + изузетно захвални јак одбрамбени играч Игудала, бивши репрезентативац САД, дјелује премоћно.
Са ова два уговора Голден Стејт за само 9 играча има у селери-кепу 138 мил.$, већ су пробили границу преко које плаћају порез на луксуз, и сада ће тражити још шесторицу (или петорицу + овај Еванс, избор са драфта), углавном ветерана, који ће пристати играти за "минималац". Биће таквих, могућност освајања прстена је прејак мотив.