Ajd da pokusam s tobom prebaciti koju normalnu a i realnu.
To sto si napisao bice tacno ako se tako desi

.Sta ako Blesingejm i Saric budu odigrali opet dobro a i ostali pruze bolju partiju jer su skoro svi osim njih dvojice prilicno podbacili u Ciboni veceras.Njihovom playu ce biti lakse igrati protiv nas jer ga nema ko cuvati.Tepic da ga cuva?Pa imam osjecaj da ce on Tepica slati po bureke samo tako.Bogdan da ga cuva?Ne ide.Dallo? Cuda su moguca.Moze samo Kinzi a njega nema.Nisu oni losi ni u sutu za 3 poena.Nama mora isto dosta toga ici.
Mi se mozemo ganjati sa Cibonom pod kosem,skok u napadu,skok u odbrani,tu imamo neke prednosti.Centri moraju nadigrati sebe,moraju pruziti partiju sto mogu bolju ako dodje do duela sa njima.
I dobro je to sto ni oni nemaju neku klupu u slucaju licnih gresaka sto se vidjelo veceras.Nemaju neki roster kao ni mi.
Sve ovo pisem u slucaju da prodjemo u finale a realno Cedevita je jaci tim od Cibone i bice nam teze sa njima sutra nego eventualno u finalu sa Cibonom.Moje misljenje.Dokazala je Cedevita svoju jacinu u regularnom dijelu sezone a i u duelima sa Partizanom.
Jos nesto da napisem,jace je od mene.Malo da se osvrnem na vas iako nije tema.Drugi put(sada na ovoj temi) veceras spominjes los sut za 3 poena i sut iz igre.Pa niste valjda ocekivali ako vas je sralo u nekim mecevima EL i u Eurokupu pa i u ABA ligi,da ce tako biti stalno.Ne moze uvijek.Ovakva losa suterska vece je morala jednom doci.Ako nije dosla u Evropi prije dosla je sada,jedino sto se ovome slabo ko nadao da ce bas na f4 doci.
Kao prvo, imali ste ukupan sut iz igre 29,6% a ne 25%.Manje bitno.Zasto ne spomenes to da ste imali 37 slobodnih bacanja a Cibona 17? 20 slobodnih vise nego oni,halo.To sto ste vi iskoristili 26,to je vas problem.Da je ubaceno jos jedno 5-6 eto prolaza.Malo realnosti u jos nekim stvarima,nece skoditi.
Nije vas sut isao,to je tacno,takva vece je morala doci napisao sam ali ovoliko slobodnih imati,kad je najlakse poentirati a vrijeme stoji i ne pobjediti.Nema opravdanja.
Koliko je samo Partizan meceva izgubio u ABA i EL zbog lose suterske veceri i plus zbog svega sto nas je snaslo.Vi ste makar skoro cijelo vrijeme bili kompletni,u najjacem sastavu ste sve meceve igrali osim par zadnjih mozda u KLS.
Poz