|
Šteta za ono sinoć, mada ja nisam ni očekivao neko iznenađenje. Mada, kad se priđe onako blizu trijumfu, a potom se isti olako ispusti, nije svejedno. Da budem iskren - da mi je neko, pred početak takmičenja, rekao da će Zvezda nakon šest kola imati skor 2-4 i da će 3 od 4 poraza doći iz egal završnica, ja bih bio više nego zadovoljan. Uostalom, ja i dalje smatram da je iz ove grupe odlazak u Top 16, ogroman uspjeh i neće biti nikakvo iznenađenje, ni razočarenje, da se to ne dogodi. Možda je i bolje da se ide psotepeno, nego da se prevelika očekivanja podgriju već u prvoj sezoni u Evroligi. Da se Zvezda sad plasira u Top 16, mislim da bi navijači, već u narednoj sezoni, sve ispod plasmana na Final four, smatrali neuspjehom. Takvi smo mi uglavnom. Neumjereni i u porazu i u pobjedi...
I dalje mislim da je trijumf protiv Laborala kući, nešto što je sasvim realno, da se možemo nadati i trijumfu protiv Makabija. Preko toga sve je upitno. Ritas jeste trenutno najlošija ekipa u grupi, ali su oni klasična prangijaška (što će reći i domaćinska) ekipa. Kako Zvezda prima puno poena sa linije 6,75, prije bih očekivao trijumf protiv Makabija kući, nego protiv njih u gostima. Panatinaikos izgleda igra toplo - hladno, ali te velike ekipe u Evroligi, godinama unazad kalkulišu sa par, da tako kažem planiranih poraza, tako da iznenađenje u Atini, ne bih baš očekivao. Sve u svemu, neke su procjene da bi sa 5 pobjeda, mogli u Top 16. To bi značilo, obe domaće i Ritas u gostima. Navijački - nadam se ovome. Realno - jako teško... Čini mi se da smo negdje na 30 odsto šansi za trijumf
_________________ "Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup."
|