Danas s Kahom Laboral, koja ima super tim, ali ih vodi ona nezalnica, koja je pod ko zna kakvim okolnostima dobila da vodi reprezentaciju Španije i osvoji sve što se može osvojiti, sem olimpijade

Radi se o Serđu Skariolu.
LAboral nije dobro počela domaće prvenstvo, na skoru su 3 poraza i 1 pobjeda. Igra im je jako slaba, uz loš procent šuta, što je za njih neočekivano.
Imaju jako dobar roster, Dovoljno je reći Noćioni, San Emeterio, Tibor Plajs,, Lamont Hamilton, Tomas Kelati + standardno dobri Ertel, Kozer, Milko Bjelica, Valter Hodž. I poslednje pojačanje iskusni bek Rimantas Kaukenas.
Mišljenja sam da se protiv ovih može igrati jako solidno, pod uslovom da se dobro uđe u utakmicu, da ne bude odmah -15 na krjau prve četvrtine. Najveća im je snaga duo na pozicijama 2-3 San Emeterio i Noćioni. Na poziciji 1 od početka će igrati Hodž + Milko Bejlica i Plajs. Jedna jako potentna ekipa u oba pravca, ali nešto sporija. Tako da se može pokušati nekom trkom. Dobra je stvar, donekle, što se može Noćioniju malo odmaketi na šut, ali ako ga krene, sa Zvezdom je gotovo. Ono što sam ja gledao ove sezone u endesa ligi, da se slabo snalaze na pritisak, tj presing. Vjerovatno je to Radonjić odskenirao- Može i zona pomoći kad je Bobi u igri, jer sem San Emeteria i Kaukenasa ostali su sporadični ili slabi šuteri. S tim da je Kaukenas u godinama i da ne može više povući ko nekad, mada ga ne treba podcjenjivati. U napadu će Kaha 100% igrati izolaciju za Noćionija na niskom postu, tu mu u evropi po snazi niko ne može parirati, pa tako ni Slib, Lazić i Simonović (vjerovatno), tu će trebati dobra pomoć. Istina za volji ovaj ima dobar pregled igre, ali ostali nisu u nekom šuterskom kolosjeku na početku sezone, pa se treba nadati da će tako biti i večeras.
S druge strane što se tiče napada Zvezde, Nelson može 1-1 dobiti i ERtela i Hodža. Dzenkins i Blažić mogu pretrčati (naročito ovaj drugi) San Emeteria, Kaukenasa i Jelineka. Da bi se ostavarila pobjeda moraće se pogađati u solidnom procentu svi šutevi. Mislim da će morati veći doprinos dati Nelson i Šilb. Uz standardnog Dženkinsa, Radovanovića i Bobi/Raško. Naravno u teroiji je to mnogo laške reći, nego na parketu uraditi. Može se igrati sa ovom ekipom kahe, samo se ne treba usrati pune dvorane i krenuti srljati bezveze. Da, u kontri se treba čuvati Kozera, koji sjajno to vuče, ali pitanje hoće li on igrati uopšte večeras.