skeva je napisao:
Ajd i na ovoj temi, Radonjic nije otjerao Silba!
Inace, ja jos ne zelim da povjerujem da ce voditi cetiri petice
Kako nije!? Naravno da ga nije bukvalno otjerao i rekao mu nesto u smislu: 'ajde kupi prnje..!" , nego svjesnim zapostavljanjem ucinio je sve da bi se ovaj osjecao nelagodnim i pokupio se sto expresnije.. a sve u cilju da izbjegnu dodatne troskove njegovog daljeg angazmana u klubu nakon grupnog ispadanja iz EL-a.. -sto znaci dalje da ga nije on sam natjerao, vec uz Covicev blagoslov..
Istina je da se decko nije adekvatno adaptirao na stimung u klubu i na mentalitet ovdasnje publike generalno, ali moje je uvjerenje da je nesposobnost Radonjiceva samo kumovala u jos vecoj razmjeri svemu tome. Istina je da je KCZ igrala nesto sto lici na kosarku samo taj prvi dio sezone dok je on kreirao igru, poslije toga je dosao do izrazaja sav radonjin diletantizam, u svakom pogledu i igrala se samo indijanska kosarka.
No, da se vratimo selekciji:-nakon svega utisak mi je da je Djordjevic slicno i dobrano pucao sebi u nogu. Njegova misija po preuzimanju reprez. je trebala biti da sa ovom generacijom, nakon toliko jalovih i godina iscekivanja, izbori ucesce na OI u Riu 2016 i uporedo raste sa timom i razvija svoje trenersko umijece. Obratite paznju naredne godine ko ce mu se odazove na tom "ne toliko znacajnom" EP-u kao sto je to slucaj sa jednim Mundobasketom. Ok, moze da se kaze da ima jos snaga u rezervi poput Nedovica, Lucica, Milosavljevica i Kuzmica recimo.. Ali opet mislim da ce reket biti posve 'supalj'..
Vise sam no siguran da ce Krle da odmori naredno ljeto i eventualno samo jos se vrati za OI -ako ih izborimo. Mitrovic, Jokic (Bjelica-ako i sam nije zamoren obavezama prema nac.timu) kao jedine legitimne 4-ke za naredno okupljanje-opet ako ih ne zajebe Muta i uvali Bircevica?!
Apsolutno nisam optimista, no ako se desi kolaps velikih razmjera vec u Spaniji mozda Djordjevic i tako brze-bolje sam se pokupi sa klupe.
Inace, od samog pocetka sam bio za Kokoskova, ali bu gledamo ovo prvenstvo (i prevashodno cu to uciniti radi Krleta)
Inace prethodno se slazem umnogome sa komentarom "kolege papucara".
EDIT: Ispravka - htjedoh napisati 'Jokic'