banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 29 Jun 2026, 23:40 Danas je 29 Jun 2026, 23:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 5517 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206 ... 276  Sledeća

Za koga ćete navijati u finalu?
Argentina 44%  44%  [ 32 ]
Njemačka 56%  56%  [ 41 ]
Ukupno glasova : 73
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Jul 2014, 12:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
shakal je napisao:
Dobro su mu i rekli. On bas djeluje kao neki bezmudan

Moguce, mislim da se on plasi jer je na zadnjim prvenstvima ispadao zbog taktike koju sada svi traze da vrate... Upravo od te spanije je gubio, pa i italije, koje pokusava da kopira, ali sa losim igracima

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2014, 13:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Sep 2010, 10:50
Elvis Presley je napisao:
Guravo bas ali prednost Svabama ipak dajem.

Ја сам био под утисцима послије Португала..Гана је показала да може против њих да се игра момачки,док је трећа утакмица била одмарање.
Нисам гледао читаву утакмицу против Алжира,на тренутке и како су ми рекли и како сам од прилике схватио опет нису се нешто показали ко неки баш јебени.
Реално французи су све изненадили и одлично играју.
Бензема и мој фаворит Жиру су добар тандем и још овај Валбуена(јел тако иде) таман стварају предност..А и овај Бензема је ко пас неки,само се нешто шуња мути ово оно па онда бум го. :)

У сваком случају у досадашњем гледању првенства,Бразил није одушевио,Аргентина исто ништа посебно..Колумбија је показала да је јебена екипа и њихова утакмица против Бразила би могла бити једна од бољих.

До сада по мени најјача утакмица ће бити Француска - Њемачка.Реално ове 2 екипе су до сада показале највише и ако се не укењају неким одбранама и дефанзивом по принципу "нек они први крену" биће то можда и најбоља утакмица првенства.

Аргентина Белгија је исто једна од могућих судара титана. 8)

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2014, 13:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Pa da, iako tokom utakmica nisam mogao da ne navijam za Alzir i Nigeriju, opet sam prije rekao da bih volio da prodju Francuzi i Svabe jer bi to trebala biti bas dobra utakmica.

Ne znam, ja sve nesto kontam da Svabe mnogo bolje igraju protiv jacih timova, ove slabije reprezentacije imaju bas jak motiv i zato je ovako guravo bilo.

Francuzi su bas dobri, kompletna ekipa, Onaj Varane me odusevljava.

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2014, 13:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Smijesan si jako.

Ajde sad ovako:
Kostarika-Grcka. Kostarika je mogla da napravi presing na Grcku ali bi onda oni bili ranjiviji u odbrani. Nemaju tako dobar tim. Ali i kad bi napravili presing na Grke ne bi im to nesto puno pomoglo jer su Grci defanzivni. Ne bi napravili mnogo sansi iz tog presinga kao sto su Alzirci Svabama jer je zadnja linija Grcima pozadi. To im je rizicno jer i Kostarika treba da razmislja o svom golu jer kao sto rekoh, nisu oni tako dobra reprezentacija da igraju maksimalno napadacki.

Alzir Njemacka. Svabe napadaju, zadnja linija im je kod centra i kad Alzirci naprave presing na manjem prostoru i osvoje loptu onda ide kontra. Pogledaj sanse Alzira, pogotovo u prvom poluvremenu, sve kontranapadi. Znaci egal je, prvo poluvrijeme i Alzir ima toliko kontranapada. To je u utakmicu Kostarika-Grcka bilo nemoguce jer su i Grci kao i Kostarikanci bili povuceni nazad.

Je li jasnije sad?

Elvise... Kostarika nije igrala protiv Njemačke, već protiv Grčke. Ekipe koja je limitirana napadački, gdje tri čovjeka u napadu mogu nešto da iskreiraju, od čega je jedan veteran, jedan lijevi bek i jedan napadač koji igra sve pozicije u timu, prema potrebi. Imaju spor protok lopte, sporu tranziciju i jedini pravi kvalitet im je timska markacija i sužavanje prostora protivniku za kombinovanje. U toj situaciji i logično je da im pritisneš zadnju liniju, gdje nesigurni golman nije legitimna opcija za pas, a dva štopera i nisu baš tehnički potkovani, da mogu mirno da iznesu loptu. Dakle, ako markiraš Karagunisa, što i nije problem jer nema velik radijus kretanja, dupliraš stranu Holebasu, odsjekao si Grcima sve mogućnosti za organizovanu kontru, a sa pokretljivim Kembelom i još nekim kao podrškom, možeš da izvršiš taj presing na zadnju liniju. Sa druge strane, Kostarikanci su izabrali taktički lakšu varijantu, da se zatvore na svoju polovinu i čekaju, računajući da Grci nisu baš kreativni, i da će se postepeno umoriti...
I da zaključimo tu utakmicu... Kostarika je tom defanzivnom taktikom došla do četvrtfinala i zaslužila hvalospjeve o tome kako igraju taktički zrelo, na rezultat i bla bla bla. Sa druge strane, Grci su ti koji ubijaju fudbal, igraju dekadentno, pičkasto i šta ti ja znam već. Debilni dvostruki aršini...

Alžirov visoki presing na Nijemce, daleko je opasniji i rizičniji, jer u vezi imaš Krosa, Švajnštajgera, po potrebi i Ozila, koji svaku rupu u prvoj liniji presinga, lako pretvaraju u višak. Sa duge strane, to je kompenzovano pokretljivošću na sredini i kao što rekoh, uz puno truda, sužavanjem prostora Nijemcima za razmjenu pasova...

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2014, 13:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pravis istu gresku kao i skeva. Ne mozes ti odigrati takav jedan presing preko citavog terena (Alzirci su radili presing samo malo preko polovine, ako pogledas bolje, Alzirci odnosno njihovi odbrambeni i srednji graci su se skupili oko sesnaesterca kao da ih je Murinjo sam poslozio tako da je Njemacka morala izaci naprijed i pomjeriti zadnju liniju naprijed) sa ekipom koju ima Kostarika. Nije to Barselona jebote. Tamo su samo Kembel i Ruiz krsteni igraci, ovo ostalo je sve timska igra i dobra taktika.

Najlakse je reci da se odsjece Karagunis i to je to. Ali nema Kembel iza sebe srednji red Barselone pa da je to tako lako izvodivo.

Dvostruki arsini ili ne, Kostarika je pokazala mnogo vise od mutave Grcke na prvenstvu. Ja ne znam kako neko moze reci da nisu odigrali takticki sjajno kad ih nijedna reprezentacija nije nadigrala a znamo protiv koga su igrali i kako su te utakmice zavrsile. Period nakon crvenog kartona valjda niko normalan nece uzeti u obzir. Samo sto taj period treba uzeti u obzir kada se opisuje koliko su mutavi starci iz Grcke. Pa ono je tuga jedna.

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2014, 13:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nitro je napisao:
Kostarikanci su izabrali taktički lakšu varijantu, da se zatvore na svoju polovinu i čekaju, računajući da Grci nisu baš kreativni, i da će se postepeno umoriti...

Uostalom, sam si dao odgovor.

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2014, 13:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Period nakon crvenog kartona valjda niko normalan nece uzeti u obzir. Samo sto taj period treba uzeti u obzir

Slika

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2014, 13:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ti si jadan druze, jesi li svjestan ti toga?

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2014, 13:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Neki od najgrubljih startova na prvenstvu

http://mondo.rs/a706281/Foto/Sport/Krlj ... ijalu.html

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2014, 14:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Citiraj:
и мој фаворит Жиру

Каква је ово пањина, па тај човјек само смета на терену. Са њим против Нигерије су имали играча мање на терену.

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2014, 14:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
nakon utakmica juce ja sam totalno zbunjen u pogledu favorita za osvajanje titule. da li je moguce iznenadjenje ?

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2014, 15:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Nitro je napisao:

Ajde sad ovako:
Kostarika-Grcka. Kostarika je mogla da napravi presing na Grcku ali bi onda oni bili ranjiviji u odbrani. Nemaju tako dobar tim. Ali i kad bi napravili presing na Grke ne bi im to nesto puno pomoglo jer su Grci defanzivni. Ne bi napravili mnogo sansi iz tog presinga kao sto su Alzirci Svabama jer je zadnja linija Grcima pozadi. To im je rizicno jer i Kostarika treba da razmislja o svom golu jer kao sto rekoh, nisu oni tako dobra reprezentacija da igraju maksimalno napadacki.

Alzir Njemacka. Svabe napadaju, zadnja linija im je kod centra i kad Alzirci naprave presing na manjem prostoru i osvoje loptu onda ide kontra. Pogledaj sanse Alzira, pogotovo u prvom poluvremenu, sve kontranapadi. Znaci egal je, prvo poluvrijeme i Alzir ima toliko kontranapada. To je u utakmicu Kostarika-Grcka bilo nemoguce jer su i Grci kao i Kostarikanci bili povuceni nazad.

Je li jasnije sad?

Slazem se.
Grcka i Kostarika su praktikovali slican stil, samo su Kostarikanci brzi i mladji u napadu, pa su i ubojitiji. Mada su Grci kvantitativno napravili vise sansi.
Samaras se gubio izlascima na krilo, Gekas i Salpingidis odsjeceni. Naravno da je Kostarika mogla vise izlaziti na Grke, ali to bi ih otvorilo i onda bi i troma Grcka lakse stvarala sanse, a pitanje je hoce li crnje iz napada realizovati njihove.

Bunker s obe strane. Nije Kostarika puno bolje odigrala. Pa nisu imali udarca na go u prvom poluvremenu.
Karagunis je fizicki onemocao i ne "leta" po terenu ko prije. Holevas je najopasniji tu i Samaras, ako ima ulogu ko u Seltiku onomad, a u Grckoj to nije slucaj. Ostalo tanko.
Lazaros svaki put izabere najgoru mogucu opciju, ono je nevjerovatno.

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2014, 15:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Navodno odmah uz Marakanu:

Slika

Navijao sam da odgode/prekinu/sabotiraju prvenstvo, ali nista nazalost.
Ne da drzava na kapitaliste.

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2014, 15:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I ovi brazilci govna kao i mi, jaki samo na jeziku

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2014, 15:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
mi nismo više ni na tom

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2014, 17:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Ташко je napisao:
Navijao sam da odgode/prekinu/sabotiraju prvenstvo, ali nista nazalost.
Ne da drzava na kapitaliste.

Najgore što sam čuo do sada je da FIFA ima kontrolu nad zračnim prostorom iznad gradova gdje se utakmice igraju, tj. brazilske vlasti rade ono što FIFA od njih traži, bespogovorno. Multinacionalne kompanije su i ranije vedrile i oblačile u državama trećeg svijeta, ali nikad to nije radila sportska asocijacija. Ovo je sasvim nova dimenzija.

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2014, 17:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Valjda su imali 27 milijardi obezbjedjeno za SP, a ostalih 30 i kusur su zakinuli od plata, penzija i ostalog.
Sto je mnogo, mnogo je.

Neki dan je neki engleski vojvoda ili tako neki palac, opleo po Fifi. Rekao je da je to najveca mafijaska organizacija na svijetu.

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2014, 17:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa u ovoj reprezentaciji svice nema postenog svajcarca... Katastrofa, bas su preterali

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2014, 17:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Hertzog je napisao:
Pa u ovoj reprezentaciji svice nema postenog svajcarca... Katastrofa, bas su preterali

Mozda se samo stranci vise isticu, bolje igraju.. Bice toga jos vise.

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2014, 17:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
BeckaSkola je napisao:
Hertzog je napisao:

Mozda se samo stranci vise isticu, bolje igraju.. Bice toga jos vise.

Da, slična situacija kao sa crncima u Americi, sport je najlakši i najbrži put iz siromaštva.

Vrh

[ 5517 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206 ... 276  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]