papučar je napisao:
Čitam na drugom forumu kako je Tegi sinoć rekao da smo kontaktirali Maljkovića, da se raspitamo za zdravlje. Baš sam se nadao da nam je prva opcija ako budemo mijenjali trenera(a valjda nećemo) D.Ivanović, kako bi nam on legao to je čudo.
O kru' ti je..m. Iskreno se nadam da je to neka Tegeltijina budalaština, jer ako neko ozbiljno razmišlja o Maljkoviću, odnosno da njegovu košarkašku filozofiju implementira u Crvenu Zvezdu, onda se poserem na sve dobro odrađeno dosad. Pečat njegovog rada, jasno se vidi iz Slovenije na EP. Sa onako napadački potentnom ekipom, sve se svelo na:
1. "Dragiću drži loptu, od početka do kraja napada, pa vidi sam šta ćeš sa njom"
2. "Daj loptu Nahbaru, da je uputi na koš, makar je napucao nogom sa zapisničkog stola"
Što se mene tiče, apsolutno se slažem sa skevom. Budemo li opet mijenjali trenera, nakon 2-3 utakmice, nastavićemo niz nelogičnih poteza, zbog kojih nikad nećemo izaći iz okvira prosječnosti, gdje trenutno tavorimo, uprkos odličnom budžetu i dobroj oganizaciji kluba.
Protiv Igokee neće biti lako. Oni su i protiv Partizana, imali periode dobre igre, u odbrani su opet znali dobro da stisnu i zatvore, samo što su u napadu škripali, uz puno izgubljenih lopti. Imaju manjak centimetara pod košem, i to na obe pozicije, što se mora iskoristiti bez obzira na Raškovo neigranje. Bobi mora praviti razliku protiv Bunića i Nikolića, kontam da će ga Radenović mijenjati na petici, a Simonovića i Mitrovića koristiti na četvorci. Simonovića prevashodno da čuva Jorovića, što mislim da može, dok bi u napadu, mogao da ga izvuče ispod koša, ograniči mu defanzivni skok i onaj njegov brzi prenos lopte od koša do koša. Prošli vikend ih je anonimus Barać urnisao sa pozicije četiri, a ove moraju da se vade, protiv jedne od najboljih četvorki ABA lige. Sad mogu da se pokažu. Za Mitrovića više nema izgovora, on mora u vatru, da se vidi vrijedi li...
Pavković je igrač tipa, kakvog bi ja volio gledati u Zvezdi, na poziciji jedan. Pouzdan šuter, odlično dijeli lopte poslije pika i asistencija mu je prva opcija. Ima i gomilu manjkavosti, prevashodno u visini, nije ni fizički jak, da to kompenzuje snagom i skočnošću, a i godine ga sustižu. Drugim riječima, on ne može protiv Nelsona i to bi morala biti velika Zvezdina prednost. Igokea rijetko ide na ofanzivni skok i ako Zvezda bude sigurna u tom prvom pasu poslije skoka, Nelsonova tranzicija i Blažičeva kontra, moraju doći do izražaja. Apsolutna prednost Zvezde, mora biti Šilb. Takav repertoar u napadu, mora se koristiti do maksimuma, makar to značilo da će trpiti odbrana, da pokrije njegove rupe, dok je on na parketu.
Nije Igokea bezopasna. Uz pomenute Jorovića i Pavkovića, koji sigurno mogu da naprave probleme, Štemberger će sigurno uzeti nekoliko šuteva na početku, a uđe li u seriju, biće ga teško zaustaviti, makar šutirao iz prvih redova publike. Odbranu mogu da igraju na visokom nivou, a ako Zvezda ne bude koristila svoj ofanzivni potencijal, uz više kretanja, Igokea će doći do hrpe lakih poena. Sve u svemu i pored očite prednosti u rosteru, Zvezdi dajem tek malo više šansi da pobijedi...