banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 09:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1094 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 55  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: OI RIO 2016
PostPoslato: 22 Jul 2016, 13:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Samo atleticare valjda, ostale nisu.

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2016, 13:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Evo ga

Citiraj:
Sud za sportsku arbitražu odbacio je žalbu Olimpijskog komiteta Rusije i 68 atletičara koji su tražili da učestvuju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i tako potvrdio suspenziju Međunarodne atletske federacije (IAAF).

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2016, 13:41 
Koja gomila preseravanja oko tog dopinga.

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2016, 14:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
slusam danas na bigu samo jedna atleticarka nije drogirana i ona ce se takmiciti pod olimpijskom zastavom

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2016, 17:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Изгледа да вечерас у склопу припрема за кошаркашки турнир Амери играју против Аргентинаца, ето нам прилике да на дјелу видимо свог супарника у финалу...

... а и Американце :-)

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2016, 21:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Dec 2015, 00:07
Неко је већ помињао, РТРС ће дефинитивно преносити одређене садржаје са ОИ. То ће вјероватно значити замрачивање РТС. Само се надам да им неће БХРТ одлучивати шта ће они преносити...

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2016, 11:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Американци су неочекивано лако савладали Аргентинце 40 разлике. Имали су једно тристо офанзивних скокова. Али добили су велики број блокада (укључујући и центре!) и нису имуни на продоре, тако да цијеним да бисмо ту могли да им утрпамо неколико поена на почетку утакмице преко Теодосића и Недовића (ако буде у првој петорци), прије него што се сјете да закрпе ту рупу. Штета је што нема Џејмса Хардена.
Против њихових центарских животиња нема лијека осим фаулирања, нажалост Буги прилично добро изводи слободна бацања (за разлику од оног другог). Али и други њихови играчи су огромни. Они су сви једноставно огромни. Мислим да они једноставно било коме могу да утрпају 120 поена ако тако одлуче, дакле ми ћемо њима морати да увалимо 121.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2016, 16:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
Tea uzme Dzimi Batler i njegovi "prodori" su zavrseni :)

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2016, 16:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Harvester je napisao:
Американци су неочекивано лако савладали Аргентинце 40 разлике. Имали су једно тристо офанзивних скокова. Али добили су велики број блокада (укључујући и центре!) и нису имуни на продоре, тако да цијеним да бисмо ту могли да им утрпамо неколико поена на почетку утакмице преко Теодосића и Недовића (ако буде у првој петорци), прије него што се сјете да закрпе ту рупу. Штета је што нема Џејмса Хардена.
Против њихових центарских животиња нема лијека осим фаулирања, нажалост Буги прилично добро изводи слободна бацања (за разлику од оног другог). Али и други њихови играчи су огромни. Они су сви једноставно огромни. Мислим да они једноставно било коме могу да утрпају 120 поена ако тако одлуче, дакле ми ћемо њима морати да увалимо 121.

Imaju potencijal defanzivno da svaku ekipu spuste na ispod 60 poena samo ako im se igra odbrana. Ali nemaju potrebe za njom realno.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2016, 17:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Lowry Butler George Green Jordan, def petorka :)

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2016, 17:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Apr 2011, 15:27
Moje mišljenje je da je najbitnije iskontrolisati izgubljene lopte, svesti ih na minimum. To ima daje vjetar u ledja, da se rastrče i raskaču. Igrati duge pozicione napade, ne ulaziti u jurnjavu i ne gubiti lopte. A kod skoka, truditi se pa kako bude. Ovaj Bugi je širok kao Jokić i Raduljica zajedno... Ali opet, džaba to sve kad je svaki njihov igrač u stanju da napravi prednju promjenu i opali trojku sa 7 metara, da bez problema pogodi.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2016, 18:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Да, кад им је ова европска трица ко слободно бацање :-(
Синоћ су испромашивали гомилу тројки... и опет побиједе 40 разлике.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2016, 18:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Durent ladno dize metar i po iza linije...

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2016, 18:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
zdero je napisao:
Moje mišljenje je da je najbitnije iskontrolisati izgubljene lopte, svesti ih na minimum. To ima daje vjetar u ledja, da se rastrče i raskaču. Igrati duge pozicione napade, ne ulaziti u jurnjavu i ne gubiti lopte. A kod skoka, truditi se pa kako bude. Ovaj Bugi je širok kao Jokić i Raduljica zajedno... Ali opet, džaba to sve kad je svaki njihov igrač u stanju da napravi prednju promjenu i opali trojku sa 7 metara, da bez problema pogodi.

Uh, bojim se da će to biti mnogo lakše isplanirati nego sprovesti u djelo. Imaju takvu širinu da 40 minuta mogu igrati žestoku odbranu. Neko vrijeme se možda i može držati nekom pameću, ali tokom cijele utakmice mora biti crnih rupa koje će oni dočepati kao pitbulovi i praviti serije :( Jedino mi nestvaran stepen naše timske igre prikazane protiv Portorika daje za nadu da neće biti 40 razlike :( To je jedini način da igraš sa ovakvim atletama, ne možeš da se tučeš sa njima već na kreativnost i tim. Ne znam šta ćemo za skok, ajd bar se Mačvan vraća, on je mrcina. Kao sad nisu poveli ovog, nisu onog, ali imaju Duranta i Mela, vjerovatno dva najopasnija igrača ove 21. vijek generacije na FIBA nivou. Bar će biti uživanje gledati :D

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2016, 01:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Довољно је да изгубимо против њих у групи. Онда смо безбједни, због чувеног правила :-)

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2016, 13:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Treba taktički izgubiti od njih 50 razlike u grupi, zavarati ih za finale. Zato Sale i nije zvao Bobija, s njim bi to bilo u 5 deka, pa bi se oni prilagodili.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2016, 15:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
enc0re je napisao:

I izbacuje na jedno 3 i po metra visine. Ono se nikako ne moze braniti, nema pomoci.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2016, 18:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Rusi i Srbi na Olimpijskim igrama. Nedjelja je...

Citiraj:

Извршни одбор Међународног олимпијског комитета одлучио је да дозволи руским спортистима учешће на предстојећим Олимпијским играма у Рио де Жанеиру! Појединачне спортске федерације ће саме донети одлуке о наступу руских селекција.

Своју одлуку, МОК је објаснио "основним правилом олимпијске повеље, која штити чисте спортисте на такмичењу".

Извршни одбор је у дугачком образложењу одлуке после данашњег заседања навео да је узео у обзир извештај професора Ричарда Мекларена, који је наручила Светска антидопинг агенција (ВАДА), и у коме се наводи да је држава организовала и спроводила системски допинг спортиста. У обзир је узета и одлука Међународне атлетске федерације (ИААФ) да суспендује руске атлетичаре, као и Светски антидопинг правилник.

МОК је навео да је због "хитности ситуације", пошто Игре почињу за 12 дана, одлучио да подржи рад професора Ричарда Мекларена, који је водио истрагу за ВАДА, али и да Олимпијском комитету Русије (ОКР) пружи шансу представи случај, пошто није било довољно времена да се саслушају сви спортисти.

"Председник ОКР Александар Жуков укључио се на телеконференцију на почетку данашњег заседања. Он је објаснио да држава Русија и ОКР гарантују потпуну сарадњу са међународним организацијама да би се ово питање расветлило са свих страна. Он је гарарантовао и да је ОКР посвећен потпуном и детаљном реструктуирању руског антидопинг система. Том приликом је нагласио да је ОКР посвећен чистом спорту и да ће радити да спорт у Русији буде чист", наводи се у образложењу МОК-а.

Жуков је у свом обраћању МОК-у навео да су све спортисте који су одабрани за Игре у Рио у последњих шест месеци тестирале антидопинг агенције из иностранства.

"Узорке су узимали страни допинг контролори, а анализирале су их стране лабораторије. Руски спортисти који су учествовали у разним такмичењима у свим спортовима поднели су више од 3.000 допинг узорака. Огромна већина налаза била је негативна", навео је МОК.

Врховно тело светског олимпизма навело је да извештаји нису помињали ОКР, али је узело у обзир и бројне друге наводе. У коначној пресуди је наведено да руски спортисти морају бити одговорни.

"Сматра се да су сви руски спортисти који желе да учествују на Олимпијским играма у Рију 2016. били под утицајем система који је рушио и манипулисао антидопинг системом. Извештај наводи да је због кратког времена могао само да погледа површне податке, због чега је ИО МОК-а закључио да се то не може односити само на 20 олимпијских спортова поменутих у извештају", наводи се у образложењу.

"Због ових изузетних околности, руски спортисти у било којем од ових 28 олимпијских спортова морају да трпе последице онога што је у суштини колективна одоговорност да би се заштитио кредибилитет олимпијских такмичења, а 'претпоставка невиности' се не може применити на њих. Са друге стране, морају се применити правила природне правде и појединачне правде на које свако људско биће има право. То значи да ће сваки спортиста имати шансу да оповргне применљивост колективне одговорности у свом појединачном случају", стоји у образложењу МОК-а.

Извршни одбор МОК-а зато је навео да неће прихватити ниједну пријаву било ког спортисте из Русије ако не испуњава одређене услове; односно да ће пријаву прихватити ако испуни одређене услове; ОКР неће моћи да пријављује за Рио спортисте који су били кажњавани због допинга, чак и ако су одслужили казну.

Дакле, МОК је одлуку о суспензији препустио појединачним спортским савезима. То значи да ће спортисти из Русије морати појединачним савезима да докажу да нису били допинговани.

Међународна атлетска федерација (ИААФ) суспендовала је раније руске атлетичаре из свих својих такмичења, укључујући и Олимпијске игре. Русија се жалила Суду за спортску арбитражу (ЦАС), али је та жалба одбијена.

Укупно је 68 атлетичара поднело појединачне молбе, али је прихваћена само једна, скакачице у даљ Дарије Клишине, која у последње три године тренира у САД.

Citiraj:
Председник Србије Томислав Николић примио је чланове тима Србије на Олимпијским играма у Рију, пожелео им све најбоље и поручио да буду поносни јер су самим пласманом већ победници.
Испраћао сам вас већ, и пре мене су неки други, и после мене ће други. Али, данас се осећам другачије јер сте за ове четири године подигли понос, показали да можете,испунили сте норму и ушли у круг најбољих на свету. Ви сте већ победили", рекао је Николић.

Slika

Он је додао да спорт некад донесе успех, некад неуспех, али да је најбитније да ви будете задовољни и да дате све од севе.

"Ко год да освоји медаље биће то медаља свих вас. Има нас мало, а сви стрепе од нас, и земље од 100 милиона и милијарду. Желим вам много среће, много успеха и да заставу као највећи драгуљ пронесете у Рију", рекао је Николић пре него што је предао заставу генералном секретару ОКС Ђорђу Вишацком и шампионки из Лондона Милици Мандић.

"Представљање земље на ОИ је највећа част. Пред нама је турнир о којем смо сањали и за који смо се жртвовали. Трудићемо се да будемо најбољи кад је најпотребније и да учинимо нацију поносном", поручила је Мандићева.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић рекао је да има већу трему него пре четири године када се у име спортиста обратио пред пут у Лондон.

"Свако од вас зна колико година труда, суза и зноја потребно да бисте представљали своју земљу на ОИ. Желим вам да превазиђете своје циљеве", поручио је Удовичић.

Вишацки је свим спортистима доделио амајлије Панчићеве оморике.

"Укупно 104 српских спортиста изборило је визу, али нажалост Ана Суботић због здравствених проблема неће моћи да се такмичи у Рију. Она је данас са нама и надамо се да ће јој амајлија помоћи, прво ка оздрављењу, а после и поновном бављењу спортом", рекао је Вишацки.

Пријему у Председништву присуствовали су српски кошаркаши, кошаркашице, одбојкашице, теквондисти, кајакаши, тенисерка Јелена Јанковић и други.

Олимпијске игре у Рију одржаће се од 5. до 21. августа.

www.rts.rs

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2016, 19:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

skeva je napisao:
enc0re je napisao:

I izbacuje na jedno 3 i po metra visine. Ono se nikako ne moze braniti, nema pomoci.

Још да играју Кари и Џејмс, било би чупаво.

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2016, 01:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

skeva je napisao:
enc0re je napisao:

To niko ni u NBA ne moze braniti ako nam je za utjehu. :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1094 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 55  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]