cicak je napisao:
Nemoj biti zlocest, profesore.
Nego da se vratimo temi...
Ova djeca su svojim trudom i naporom postigli neki cilj. I pokazali su da i u ovom mraku ima malo svjetlla.
Djeca su to, nasa, moja, tvoja, komsijina... srpska, hrvatska, muslimanska... Zar je bitno?
Jos jedanput svak cast klincima, njihovim roditeljima, timu i ekipi okolo i nista vise.
A to, mrak i svjetlo.
Naprotiv, djeca su dokazala i osvijetlila sebe, ne svoj grad ne drzavu kako bi neki htjeli.
Treba govorit poimenicno o svakom on njih o timu i sportskom duhu kojeg su oni napravili i koji je dosao od njih.
Sva su dijeca nasa!! I svi smo mi braca!!!
To lijepo zvuci kao u pjesmi i svetim knjigama koje su za nas pisane, slazem se tako je to u knjigama.
Medjutim te pjesme se sad ne pjevaju i te knjige se sad ne citaju. Ovdje "heroji" nisu dugo umjetnici, sportisti, naucnici, pisci. Treba prvo to priznat i krenut od toga a ne od djece koja su pokazala ustvari kako je mrak ovde taman i tama jos tamnija.
Znam da pises dobronamjerno i ne mislis lose i ne prebacujem ti ali istine radi.
Tu tamu o kojoj ti pricas, nit su djeca stvarala niti ju mogu osvijetlit na bilo koji nacin. Mozda neku drugu tamu mogu ali ovu nasu ne.
Ne trebaju nadobudni novinari ovu djecu i ovaj tim sto ga oni sacinise prislanjat uz totem srama i govorit: "Gle pa stub vise nije tako prljav"
Mozda sam prestrog ali to je zbog ove djece sto ne znaju sta ih ceka i jos imaju svoje snove.
Jer ponavljam se ali nema veze, ja volim ovo jos jedanput cut prije sam to negdje napisao sarkasticno naravno:
"Mi bi trebali zatuc ovu nejac dok smo jos jaci od njih jer kad porastu i kad shvate sta smo im napravili....iz aviona ce nas ko djubar rasipat."