banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 23:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 192 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Feb 2010, 19:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Hertzog imas li mozda spisak sponzora kluba i stvarno kako se finansirate ako nije tajna.
Ko pokriva troskove tih domacih turnir utakmica mislim ko placa dvoranu borik smjestaj i hranu ostalim igracima... Ako to stvarno podrzava vlada i grad onda kod nas treba osnovati i klub klikerasa, igraca pola/cijela, mnogi bi se zanimali za hrkljus itd.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2010, 23:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Hertzog je napisao:
Vlada RS nas finansira iz svog budzeta, kao i sam grad... Svi oni daju pare poreskih obveznika da bi se mi zajebavali... U prevedenom znacenju peru pare preko nas, uz neki sitni procenat koji mi dobijamo... Ups sada sam previse rekao i svi cemo u haps...
Kao da je bitno koliko timova ucestvuje, prva je sezona i najbitnije je dobro druzenje i rekreacija, eto ima milion popularnijih sportova pa se nisu uspeli dogovoriti oko regionalizacije, a domace lige propale, ako se tako moze reci, jer nisu niakda ni bile na nekom nivou...
Kako su klubovi prijavljeni za ovu sezonu, ostaje da igramo u tako malom broju, ali vec sada su odradjeni planovi za sledecu sezonu, tako da bi ligu mogao ciniti jako veliki broj klubova

Cuj, ta prica "mi smo se uspjeli regionalizovati" bar kod mene ne pije vode, a pogotovo o uspjesima. Uspjeh nekog kluba se mjeri prije svega na osnovu kvalitativno/kvantitativnog odnosa takmicenja na kojima ucestvuje. Ili uprosceno - dok vi ne budete u prvih 10 klubova u tom sportu od njih bar 100, nema potrebe pricati ni o kakvom uspjehu.
Pa normalno da ste se uspjeli regionalizovati jer bi u suprotnom tokom godine imali situaciju da unutar drzave igraju 2-3 kluba medjusobno non stop.

Ja samo zelim reci da sam primjetio vas na bilbordima za koje znam da nisu nimalo jeftini. Neki manji klubovi mogu pokriti dobar dio svojih godisnjih troskova za cijenu 7-dnevne reklame na velikom bilbordu, a s obzirom da CISTO SUMNJAM da ce se ulaz u dvoranu Borik na vase utakmice naplacivati, onda mora da imate neka sredstva (pored clanarina) kojima sve to gurate...

Osim ako nemate dobrog sponzora (sto je najmanje vjerovatno), onda definitivno imate dobru vezu u gradskoj upravi i/ili Min.P.O. i Sporta. A taj kome ste prodali pricu o vasem sportu je ili zesci naivac ili zesci interesdzija, osim ako naravno nije jedan od osnivaca kluba ili tako nesto.
Na kraju nema potrebe da ovo shvatis kao pretjerano negativnu prozivku, jer dosta klubova bas na ovakav nacin zivi ili prezivljava iz godine u godinu, ali onda bar ako neces da kazes, bolje nemoj lagati.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2010, 23:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vuk_samotnjak je napisao:
Hertzog imas li mozda spisak sponzora kluba i stvarno kako se finansirate ako nije tajna.
Ko pokriva troskove tih domacih turnir utakmica mislim ko placa dvoranu borik smjestaj i hranu ostalim igracima... Ako to stvarno podrzava vlada i grad onda kod nas treba osnovati i klub klikerasa, igraca pola/cijela, mnogi bi se zanimali za hrkljus itd.

Da, to je jako dobar komentar, jer obicno jedan od osnovnih "kamena" spoticanja u potraznji sredstava kod lokalnih i drzavnih vlasti su obicno sljedece:
- da li je olimpijski sport
- da li postoji i kakva je drzavna liga
- da li postoji savez na nivou grada ili bar drzave
- nada da niste vec postigli vrhunske rezultate.

ako klub ne upada pod ove kriterijume, finanisaranje postaje minimalno ili nepostojece, sto u slucaju ovog kluba vidimo da nije tako.

PS
Ova gore tri kriterijuma necete nigdje zvanicno naci, ali sve se svodi na to.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 00:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
Ja samo zelim reci da sam primjetio vas na bilbordima za koje znam da nisu nimalo jeftini. Neki manji klubovi mogu pokriti dobar dio svojih godisnjih troskova za cijenu 7-dnevne reklame na velikom bilbordu, a s obzirom da CISTO SUMNJAM da ce se ulaz u dvoranu Borik na vase utakmice naplacivati, onda mora da imate neka sredstva (pored clanarina) kojima sve to gurate...

Dobar dio medijskog prostora (ako ne i sve) znam da je dobijen putem sponzorstva, znači mediji ustupaju svoj prostor na osnovu reklamiranja na drugim frontovima.
Evo i moja firma je djelimično sponzorisala Gromove i RFL :D

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 00:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

guess who je napisao:

Dobar dio medijskog prostora (ako ne i sve) znam da je dobijen putem sponzorstva, znači mediji ustupaju svoj prostor na osnovu reklamiranja na drugim frontovima.
Evo i moja firma je djelimično sponzorisala Gromove i RFL :D

I da li je tvoja firma dobila poreske olaksice zbog tog sponzorstva?
Ako nije, pisi propalo da bilo koja veca kompanija moze biti zainteresovana za bilo kakav (osim vrhunski, a i taj nedovoljno) sport na ovim prostorima.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 00:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
I da li je tvoja firma dobila poreske olaksice zbog tog sponzorstva?
Ako nije, pisi propalo da bilo koja veca kompanija moze biti zainteresovana za bilo kakav (osim vrhunski, a i taj nedovoljno) sport na ovim prostorima.

Naravno da nije dobila poreske olakšice, već je to uradila iz dobre volje da pomogne ljudima koji su htjeli da nešto postignu prvenstveno svojim entuzijazmom.
Ne radi se o većoj kompaniji i ne radi se o sponzorstvu tipa 100000KM, čak se ni ne radi o novčanom sponzorstvu, ali ima mnogo drugih načina da se nekom pomogne.

Vjerovao ili ne, u ovom društvu postoje ljudi koji svojim radom žele da unaprijede neke stvari bez ličnog interesa (ne govorim o sportu već uopšteno).

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 01:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ukratko... Sto se tice finansiranja, klub sve sam finansira, kada kazem sve mislim na sledece. Sale u kojima treniramo, placamo sami, mesecnim clanarinama, pripreme na koje je sada isao klub placamo sami (smestaj, put...). Znaci osnovne potrebe kluba placamo mi clanovi tako da nas po tom pitanju niko ne finansira... Broj clanova kluba (prvi i drugi tim, plus mladje kategorije) je dovoljan da podnese te troskove... Sto se tice nabavke opreme, sve sami placamo (Kacige, palice...) Za sada je prvenstvo zamisljeno u turnirskom sistemu, pa ce se za ovu godinu organizovati tri turnira u kojima ce se sabirati bodovi... Prvi turnir i otvaranje lige je u Banja Luci (sto takodje mi finansiramo uz sponozre), zatim ce se igrati turnir u Sloveniji i zavrsni u Srbiji... Sponzorstvo za ovu priliku i nije bas toliko zahtevno jer mi kao klub gledamo da iz organizacije turnira izadjemo na nuli posto je jedina bitna stvar u svemu druzenje (mada ce tebi to zvucati kao prodana prica). Dolazak (u ovom slucaju u BL) svaki klub iz lige sebi placa, kao sto cemo i mi sebi prilikom odlaska u SLO ili SRB... Tako da se finansije svode na zakup sale za jedan dan i ti bilbordi koje samo jedan sponzor moze pokriti, mada to nije tako kao sto ti predstavljas (gala)... U sustini ti bilbordi se svode na plakate, a stampanje istih je mizerno po pitanju cene, a medijska podrska je besplatna jer svi zele da imaju clanak vise u svojim novinama /TV izvestajima... Ne vidim sta te toliko muci po pitanju finansiranja, jer kao sto sam naveo, sve osnovne potrebe placamo mi, a vise od toga i ne zahteva ovaj sport... Ako te nesto konkretno zanima (RSboljaPolovinaBiH) ti me pitaj, a nemoj da pricas gluposti bez argumenata i da siris pricu kako mi trosimo necije pare... Ovaj sport u BiH su pokrenuli ljudi iz Finske (u kojoj je floorball popularan) s ciljem sirenja interesovanja populacije u BiH i on je kao tako i poceo da se siri... Kao sto si i sam rekao, regionalna liga je osnovana zbog manjka konkurencije u sopstvenim zemljama, ali jednostavno ovo sve zamisli kao da ti sa svojom ekipom ides po turnirima u malom fudbalu na prostoru ex YU, znaci nemas nikakvih dobitaka osim druzenja i rekreacije, samo sto je u ovom slucaju ta rekrecija na malo ozbiljnijem nivou od te reci... Cisto kao laicki primer, clanarinu cu placati XX KM po mesecu, a kada moj klub organizuje turnir clanarina ce biti XX + X da bi pokrili troskove... Ako se razumes u marketing onda ce ti biti jasno da uvek postoje firme i brendovi koji zele dodatni prostor u medijima, pa ce ovu priliku iskoristit da za neke sitne novce iskoriste mogucnost reklamiranja... Jednostavno, umesto da si pitao da ti objasnim sta ti nije jasno, ti si poceo da prozivas kao da si pokupio svu pamet sveta i da... ja to ne smatram za provokaciju sa tvoje strane vec samo kao neznanje...

Mislim da je u ovom postu obuhvaceno sve sto te zanima, a ako sam nesto propustio ti slobodno pitaj, ali nemoj da donosis zakljucke pre nego cujes i drugu stranu price

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 01:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja sam u ime jednog kluba iz BL trazio i od fruktone i vitaminke, da nam daju 2-3 kartona sokova mjesecno da djeca na treninzima mogu necim da se osvjeze. Odgovor nikad ni od jedne od pomenutih firmi nisam dobio, a evo proslo je vise od godinu dana... tako da tesko je pricati o dobroj volji i necemu sto nema nikakav interes, a podrzava rad klubova. A u mom slucaju se radi o olimpijskom sportu.

Vi koliko vidim imate negdje 3h sedmicno treninga (ili recimo 10h mjesecno). Ako uzmemo da je prosjecna sala u BL 35km/h. To znaci da samo na salu trosite 350KM mjesecno. Vi biste trebali imati bar 50ak clanova da pokrijete troskove sale, bilborda za takmicenja kad su u BL, te sitnih troskova za popravku i prepravku opreme itd.
Ako zaista imate 50 clanova koji placaju clanarinu onda ok.

A inace sam sasvim dobro upoznat sa situacijom sa sponzorima i zakonima koji kod nas jos nisu, niti ce neko vrijeme zazivjeti - zbog toga sam spomenuo poreske olaksice i sl. Za laike koji citaju ovo znaci da kod nas niti jedan sponzor nema tu prednost da, kao sto je to slucaj vani, dobije odredjenu podrsku od drzave (da li su to PDV olaksice ili nesto drugo) kad pomaze neke sportske, kulturne ili sl. manifestacije.

PS
Pitam se koji to sponzori podrzavaju ovako marginalan sport?
Sljedeci put cu malo bolje pogledati bilbord.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 02:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Za neke stvari je potrebno ustati iz fotelje i pokucati na vrata a ne samo poslati e-mail, jer ti na to niko nece odgovoriti, kao sto i sam znas... Samo za tvoju informaciju, prvi tim broji 20 clanova (+/-), drugi nesto veci broj, a dece ima kao sve ovo zajedno... tako da DA, imamo preko 50 clanova... A sto se sponzora tice, o tome ne mozemo pricati ovde, jer trazenje istih nije ova tema...Radio sam dugo godina u firmi koja velike pare ulaze u razne stvari (Red Bull) pa znam kako disu (nisu nam oni sponzori :D )... Cista racunica: dnevno sala kosta 40KM (manje vise), treninge imamo (prvi tim) dva puta sedmicno po 2h, sto je 40 x 2=80KM a na mesecnom nivou cca 350KM... Uzmi da svak clan placa bar 20KM (a vise je od toga), 20 x 20= 400KM... Tako da samo prvi tim moze da finansira salu, a ostatak donese neki "profit" klubu, koji se iskoristi za organizaciju nekog turnira (sto je jednom godisnje)...
Razlika izmedju nas i tvog primera je sto mi sami finansiramo klub, a ta deca u tvom slucaju treniraju na osnovu drzavnog budzeta, pa se sve svodi na to koliko grad i drzava ulazu u doticni sport, a to je verovatno mizerno, pa sponzori i ne vide potrebu da svako malo daju kartone soka (sto je jadno i razumem te) jer ne vide nikakvu korist u tome, a ti i ja znamo koliko bi to vama znacilo i koliko je to mizerno za neku firmu koja prozivede xxxx litara soka dnevno... Jer ako me razumes (sa ekoomske strane) bolje je dati 1000KM za sponzorstvo na floorball turniru, nego "gurati" decu sa par kartona soka, jer veci medijski odjek ima (za tebe smesan) floorball turnir u dvorani borik, nego vidovdanski turnir u fudbalu za petlice na naprijedovom stadionu...
Eto imas priliku da vidis ko su sponzori, a i da posetis turnir, pa i da popricamo pa da vidis kako ipak gajis predrasude, jer nista ne dobijamo a da se nismo sami izborili za to, pretezno iz svog dzepa

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 03:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sve je to ok, samo ja i dalje sumnjam da vi nemate bas nikakvu podrsku od grada i ministarstva.

PS
Da li sam ja negdje napisao da sam emailom kontaktirao gore navedene firme?

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 12:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

p.s. sumnjaj do mile volje

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 14:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Значи , не верујем...
Ја сам цело време контао да је ова тема зајебанција, као громови ово оно :lol: :lol: :lol: :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 17:49 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Avg 2009, 09:39
Je li, Hertzog, kada tacno počinje turnir Boriku i koliko traje, da vas dodjemo pogledati???
I jel novi clanovi odmah spadaju u drugi tim? I da li sami kupuju opremu ili postoji klupska...(stap i ta to) ???

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 17:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Igraci kupe stap, ne znam koja je cene... cini mi se oko 50KM... Golmani kupuju kacigu (oko 100KM) ostalu opremu dobijamo od kluba... Ne znam tacno kada pocinje turnir, ali postavicu kada budem imao info... I da, odmah ulaze u drugi tim, ako se to moze tako nazvati... :D
U sustini rade isto sto i prvi tim na treningu, jedan dan je igra, a drugi dan je takticka priprema, samo sto oni vise rade na kontroli loptice i manje zahtevnim taktickim idejama

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 18:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Avg 2009, 09:39
Jeste vuce... i zato si pozvan da se uclanis.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Je li Hertzog, a ako dodjem samo na trening-dva da vidim kako izgleda... jel mi date vi to , pa ako se kasnije odlucim trenirati-kupim (i jel kupnja ide preko kluba, tj. vi nabavljate)??
hvala na odgovorima......

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2010, 11:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Doctor Who je napisao:
Jeste vuce... i zato si pozvan da se uclanis.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Je li Hertzog, a ako dodjem samo na trening-dva da vidim kako izgleda... jel mi date vi to , pa ako se kasnije odlucim trenirati-kupim (i jel kupnja ide preko kluba, tj. vi nabavljate)??
hvala na odgovorima......

Ima klub svojih stapova koje mozes koristiti jedno vreme dok ne uzmes svoj... Sto se nabavke opreme tice, to ide preko kluba

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2010, 12:43 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 14 Feb 2010, 11:52
@RSboljaPolovinaBiH

Hertzog je odgovorio na vecinu pitanja ali cu ja malo pojasniti. Da u pravu si, ulaz ce biti slobodan.
Opstina a ni ministarstvo nam do sada nisu dali novac = 0 KM. Opstina nam je pomogla tako sto smo za turnir koristili dvoranu bez naknade. Bilbordi kojih je u septembru bilo 5 a ponovo ce biti 5, stampa plakata i flyer-a finansiraju se tako sto firme koje iznamljuju bilborde i stampaju materijal postave svoj logotip na sve materijale i na taj nacin uradimo kompenzaciju. Nasi sponzori nam pomazu uglavnom jer vide da se nesto desava, radi se sa djecom, pocinje se sa necim novim, zanimljivim. Mi zauzvrat mozemo njihove logotipe postaviti na reklamni materijal. Ali sponzore i bilborde ne mozes dobiti ako ne radis nista, moras ponuditi nesto da bi neko bio zainteresovan da te sponzorise.

Mi ne cekamo samo da dobijemo novac i onda parazitiramo a niko nikad za nas nije cuo. Imas vjerovatno 37 "klubova" rukometa u gradu koji odmah po osnivanju besplatno dobiju koristenje dvorane Borik za treninge, ne rade sa djecom i nigdje se ne takmice. Nasi treneri i odbor radi besplatno. SVE troskove placamo sami iskljucivo od clanarina. Nije lako ali se prezivljava.
U oktobru samo poceli sa Juniorskom Floorball ligom Banja Luka sa 4 djecije ekipe. Prosli vikend smo bili na pripremama u Sloveniji koji su finansirali sami igraci, skromno ali uspjesno. Za vikend ce doci 100 ljudi, floorball sudija i igraca koji ce ovdje biti 3 dana. U aprilu cemo voditi djecu u Sloveniju gdje ce im domacini biti djeca iz jednog kluba. Koji klub ili sport to organizuje bez VELIKIH sredstava grada ili ministarstva. Nisi spomenuo Noc sampiona ili kako se zove. Uz pomoc grada ili ministarstva od 100.000 KM tresu Jeca, Veca ili neka treca, krv prsti okolo. Zabava za siroke mase. Od tih para dobro se moze finansirati 30 klubova. Tu "manifestaciju" imamo bar 2-3 puta godisnje.

Osim pljuvacine iz fotelje bolje bi bilo svima da se malo aktiviraju da nesto sami urade a ne da trose novac opstine i ministarstva a onda se uplase da je mozda neko drugi isto tako dobio pa pricaju nebuloze. Prije nego znate o kojem sportu je rijec malo je glupo govoriti kako je debilan, neinteresantan, za gay populaciju i sl. Floorball ce biti na Olimpijskim igrama 2020, minimalno 5 nasih klinaca iz BL koji sad vrijedno treniraju ce biti tamo. To je najveca motivacija i satisfakcija. Pitanje nimalo cinicno, koliko ce drugi sportovi iz BL imati predstavnika?

Dodjite na turnir u subotu 20.02., pocetak je u 10h. Prva utakmica je Gromovi - Tuzla 3:16. Uzivajte i bodrite nas a nakon toga dodjite na trening, pogledajte, probajte igrati. Svi clanovi kluba mogu koristiti nasu opremu 3 mjeseca bez nadoknade.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2010, 13:12 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 14 Feb 2010, 11:52
Raspored utakmica 20.02.:
10:00 FBK TUZLA 3:16 (BIH) - FBK GROMOVI BANJA LUKA (BIH)
11:00 FBK GALAKS DOMEL ŽELEZNIKI (SLO) - FBK STARI GRAD BEOGRAD (SRB)
12:00 FBK ŽIRI (SLO) - FBK INSPORT ŠKOFJA LOKA (SLO)

13:00 FBK GROMOVI BANJA LUKA (BIH) - FBK STARI GRAD BEOGRAD (SRB)
14:00 FBK TUZLA 3:16 (BIH) - FBK INSPORT ŠKOFJA LOKA (SLO)
15:00 FBK GALAKS DOMEL ŽELEZNIKI (SLO) - FBK ŽIRI (SLO)

16:00 FBK STARI GRAD BEOGRAD (SRB) - FBK TUZLA 3:16 (BIH)
17:00 FBK INSPORT ŠKOFJA LOKA (SLO) - FBK GALAKS DOMEL ŽELEZNIKI (SLO)
18:00 FBK ŽIRI (SLO) - FBK GROMOVI BANJA LUKA (BIH)

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2010, 13:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

raukar je napisao:
Raspored utakmica 20.02.:
10:00 FBK TUZLA 3:16 (BIH) - FBK GROMOVI BANJA LUKA (BIH)
11:00 FBK GALAKS DOMEL ŽELEZNIKI (SLO) - FBK STARI GRAD BEOGRAD (SRB)
12:00 FBK ŽIRI (SLO) - FBK INSPORT ŠKOFJA LOKA (SLO)

13:00 FBK GROMOVI BANJA LUKA (BIH) - FBK STARI GRAD BEOGRAD (SRB)
14:00 FBK TUZLA 3:16 (BIH) - FBK INSPORT ŠKOFJA LOKA (SLO)
15:00 FBK GALAKS DOMEL ŽELEZNIKI (SLO) - FBK ŽIRI (SLO)

16:00 FBK STARI GRAD BEOGRAD (SRB) - FBK TUZLA 3:16 (BIH)
17:00 FBK INSPORT ŠKOFJA LOKA (SLO) - FBK GALAKS DOMEL ŽELEZNIKI (SLO)
18:00 FBK ŽIRI (SLO) - FBK GROMOVI BANJA LUKA (BIH)

Eto preduhitri me neko sa postavkom rasporeda utakmica :D :D :D

raukar poslao sam ti privatnu poruku pa procitaj :-? :D

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2010, 18:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
Hertz jesi ti u prvom timu ili zagrijavas stative? 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 192 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]