banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 23:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 108 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Mar 2009, 13:13 
Citiraj:
Мене занима мјесто гдје ради неко БАШ стручан на том пољу, поготово за варијанту скидања килограма. Значи, не занимају ме квази тренери или пар набилданих ликова који мисле да све знају ако су набили груди и бицепсе. Знате на шта мислим.?! Треба ми неко ко ће ми све покрити, и исхрану и тренинге, па ако треба и начин живота, на одређено вирјеме, по могућности да ми то све објасни и са медицинског апсекта. Постоји ли таква особа у БЛ? Значи, суви професионалац, образован.

Sigurno da ima, ali imash hrpu tekstova na internetu za skidanje kila.

Za skidanje kila se obratish nutricionisti, ali pazi kakav je nutricionista, ako imash dosta misicne mase bolje procitaj neku od dijeta sto koriste bodibilderi (ketogena dijeta ili varijacije sa UH).

Otidji na:
http://www.realx3mforum.com/smf/index.php

Tu savjete daju najbolji BBuilderi iz Srbije, sigurno se necesh pokajati...

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 23:43 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Karbo je napisao:
Ako bi neko mogao da ostavi website ili adrese/naselja gdje se nalaze fitnes centri u Banjaluci?

ps I ako moze (barem na PM) cijenovnik za clanarinu?! Dnevna posjeta, mjesecna, na 3 mjeseca ili pola godine?!

Ma,nama baš toga u BL.Ja sam prošao par teretan i jedino Tefa ima neku stručno znanje ali on nije baš zainteresovan da pomogne.Bar sam ja stekao takav dojam.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 07:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Ко је Тефа?

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 10:39 
Administrator
Korisnikov avatar

Čovjek ima svoju teretanu kod Metala,dok je bio u izbjeglištvu u Njemačkoj završio je neku školu za fitnes trenere.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2009, 11:49 
Gdje se nalazi tacno ta teretana kod metala i kolika je mjesecna chlanarina?

Postoji li web sajt ikakav i je li tefa onaj stariji Brko??

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2009, 22:17 
Administrator
Korisnikov avatar

Tefa ima brkove,ćelav je.Teretana je kada kreneš od ulaza Metala prema Hemijskoj školi,pa sa strane u halama Metala.Preko puta je neka građa.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2009, 21:46 
_zoka je napisao:
Tefa ima brkove,ćelav je.Teretana je kada kreneš od ulaza Metala prema Hemijskoj školi,pa sa strane u halama Metala.Preko puta je neka građa.

Hvala puno, shvatio sam gdje je. :)

Znas li mozda koliko mosta mjesecna clanarina???

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2009, 20:24 
Administrator
Korisnikov avatar

Ne znam ali mislim da nije skuplje od 50KM.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2009, 23:25 
Ok, hvala puno.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2009, 21:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Ljetos je bilo 40km, sad ne znam.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2009, 22:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
vim je napisao:
Ljetos je bilo 40km, sad ne znam.

Па није баш ни јефтин. Надам се је расположен за стручну помоћ, а не само "изнајмљивање" тегова...

Vrh

Tema posta: Re:
PostPoslato: 11 Mar 2009, 12:53 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Vuk_samotnjak je napisao:
Kako da skinem stomak

Neko reče na početku da promijeniš način ishrane ali treba i trčati. Mada je meni bolje plivanje od trčanja za gubljenja sala (ja kuburim sa nešto malo sala na donjem dijelu stomaka, nije puno ali me nervira).

Kontao sam tamo negdje krajem aprila tj. kada konačno otopli još više korigovati ishranu, ponovo ubaciti trčanje i kupiti L- karnitin.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2009, 19:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Trčanje (preporučljivo ne po betonu već neka mekša površina), bicikl (malo intenzivnije za bolje rezultate) i plivanje su koliko ja znam najbolji načini. Uz to da smanjiš unos ugljenih hidrata, ili da ih unosiš ranije, kao i unos masti.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2009, 21:24 
Administrator
Korisnikov avatar

Stomak se skida dizanjem tegova.Dok trčiš,voziš bajk ili radiš neku drugu aerobnu aktivnost ti trošiš kalorije ali samo dok to radiš.Kada odradiš dobar trening sa tegovima 48-72 sata nakon treninga tvoj organizam ima povećanu potrošnju.Naravno moraš i paziti na ishranu ali ne sada da izbaciš ugljikohidrate i masti iz ishrane,jer ugljikohidrat je energija,a mast je potrebna da bi trošio masnoću.Sve umjereno.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2009, 23:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Samim treningom sa tegovima nećeš skinuti stomak. Ako misliš na skidanje sala, ono se i skida aerobnim treningom. Za pojačanu potrošnju je tačno, ali po mom mišljenju džaba to kad nema aerobnog trening. Jer nema razgradnje masti bez kiseonika, a samim tim ni kvalitetnog skidanja kila. (masti)

Naravno, stomak je specifičan, ja bih rekao da je stomak, ako tako nije genetski predodređeni, jako teško odraditi bez komponente ishrane. U normalnim uslovima nikako. Može se smanjiti, ali da se skroz izrazi tipa da se baš vide mišiće ne.

Zato, stvarno treba sve umerenu, i treba znati kad šta jesti. Npr. pre treninga sat-dva ti trebaju UH, ako je trening sa tegovima. A ako uzimaš previše UH u pogrešno vreme, recimo pre spavanja, nema se gde potrošiti i koristi se u sintezi masti.

Što se tiče ishrane, razbiti na manje obroke, doručak obavezno i recimo ukupno 5-6 obroka da bi metabolizam stalno radio i ne bi bio opterećen.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2009, 23:37 
Evo mene primjera, za 2 mjeseca 12 Kg. lakshi... 8) 8) 8)

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2009, 10:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

2 Meseca? To je lep rezultat. Šta si radio?

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2009, 13:22 
Polucasovni kardio svaki dan sem nedelje i regulisao ishranu, ne jedem secer nikakav uopste, a zasicene masti samo koliko moram tj. unosim ih kroz meso koliko ih ima u tom mesu, a ugljene hidrate sam rotirao (potrazi carbrotation na google) i naravno minimum 6. obroka dnevno.
Przio na teflonskoj tavi, tek ponekad dodavao ulje, ali samo maslino i tako...od alkohola morao samo bjelo vino i to samo subotom.

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2009, 14:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Uu svaka cast, kardio pola sata, za to bas treba celicna volja, tijelu nije problem, ali mozak ubi u pojam nakon 5 min kardia, one vrucine i znojanja.

Ima li receptura za dobiti 12 kg za 2 mj, vegetarijanska ishrana, hehehe :)

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2009, 21:49 
Administrator
Korisnikov avatar

Od tih 12 kg za dva mjeseca je vjerovatno pola bilo mišića,jer za tako kratko vrijeme ne postoji zdrav način da se skinu tolike kile.
Za 10 mjeseci ja sam skinu 25 kg,nisam pretrčao ni metra,a bajk sam vozio prva tri mjeseca po 10-15 minuta na kraju treninga,a ni to nije bilo redovno.Tegovi majka.I gle čuda,najviše sam skinuo sa stomaka.

stormbringer je napisao:
Samim treningom sa tegovima nećeš skinuti stomak. Ako misliš na skidanje sala, ono se i skida aerobnim treningom. Za pojačanu potrošnju je tačno, ali po mom mišljenju džaba to kad nema aerobnog trening. Jer nema razgradnje masti bez kiseonika, a samim tim ni kvalitetnog skidanja kila. (masti)

Ne znam da li pratiš šta se dešava u fitnesu ali sva nova saznanja pokazuju da se više sala skida treningom sa tegovima nego aerobnim treningom.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 108 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]