Jes' da optuštanej Savovića, djeluje pomalo sumanuto, kad se zna daj u pitanju najbolji skakač ABA lige, odličnih statistika za prošlu sezonu, ali kontam da ima racionalnog razmišljanja u tom potezu. Prvo, prošle sezone su on i Rakoč bili glavne napadačke opcije, i to uglavnom sa spoljnih pozicija. Savoviću sam i ja prilično zamjerao manjak unutrašnje igre, za nekog tako skočnog, visokog i takvog raspona ruku. Realno leđna tehnika mu je bila nula, i imao je solidne role oko koša, onda kad bi imao gotovu poziciju iskreiranu od strane drugih igrača. Puno je lopti trošio šutirajući za tri, a kako Radonjić traži jaču unutrašnju igru on bi tu bio kolateralna šteta, to je sigurno. Jednostavno ne bi imao ni približne cifre iz prošle sezone... Sad da je Radenović neka zvijer, nij. Niti je bolji igrač i pored toga, što sam prilično siguran da je u pitanju školovaniji igrač, sa boljom unutrašnjom igrom. E sad, njegovo dovođenje znači da je Mitrović rapidno napredovao ovog ljeta, poslije onog prvenstva z mlade gdje imao izuzetne partije i treninga sa Dudom i A reprezentacijom, te da se na nejga ozbiljno računa, kao bitnog igrača u rotaciji (ovo je opcija koja se meni više sviđa). Druga varijanta je da se opet traži neki Amer - stranac na četvorci, a da se čeka kraj kampova po NBA, da se vidi šta će tamo da otpadne.
Citiraj:
Bobi ništa,ali apsolutno ništa odbranio nije ...sve što smo odbranili je bilo spolja + Luka "Uroš" Mitrović ... timski ne delujemo loše,naprotiv ... u odbrani sabijamo ...ali centri su nam rupčage teške ... realno ... sad tek povezujem da smo mi Bobija gledali "samo" protiv Raška i da nam je tad izgledao kao zmaj ... izgledaće on opet kao zmaj protiv centra sporog kao i on,skočnog kao i on ...kad dodje neko brži + mekanije ruke biće nama i kuku i lele ...
Ovo je ono što se ni meni kod dotičnog ne sviđa. Na stranu sve, ali on sa svojih 220 cm, ne može nikako biti dovoljno pokretljiv u odbrani i protiv bržih igrača, biće velika rupa. Ovo može i da pojasni zašto Duda nije ozbiljnije računao na njega. Jednostavno, ako se traži brža igra, u traniziciji i visok tempo utakmice, on tu nema šta da traži...