Stankela, šta misliš ko bi mogao stvarno izazvati Hatefa?
Ja mislim da bi onakvu strvinu mogao jedino nekakav De Fris tip borca uzeti. Darko Stošić, kao realni light heavyweight, kao i Vitasović uostalom, mislim da nema šta tražiti sa Hatefom. Nažalost, ali realno sa 105, pa sve do 110 kila mislim da bi se trebalo debelo razmisliti o kategoriji ispod.
Vidjeli smo sad Vitasovića, prva runda okej, uspjevao je ustati i sve ostalo, ali kad je ovaj prešao u svoj prepoznatljivi side, kad su počeli raditi laktovi i ostali udarci, Vitasović je bio vidno izmoren i isprebijan. Ne vidim kako je mogao preokrenuti situaciju u svoju korist, svaka runda ista priča, malo stojke, onda uz žicu pa na pod. Prve dve runde može se reći da je imao nek dobre trenutke, laktove iz odbranbene pozicije, ali to je više manje to.
Mislim da ovakvom hatefu niko ispod 115 - 120kg (on je imao na vaganju 116 i kusur) ne može pera odbiti.
I da tragedija bude veća, nije da ga nije pogađao Vitasović, ali Hatefu na licu bukvalno niti jedna jedina posjekotina, razbijena arkada ili bilo šta slično. Nestvarno koliko je izdržljiv, vidjeli smo to i protiv Fabjana.
Žao mi je Croate, ali se Eskiev baš dobro udarački pokazao. Čak je i neko iz publike popasao šamarčinu. Pa se ti kurči u dvorani burazeru.
A Ilke Fabjan, šta reći. Kako je sjeo dobro direkt-kroše, ono je poezija za gledati. Nek je malo Bivolu zapušio usta. Svaki event nova maska, stil, inteligencija, bez dlake na jeziku, sa jednim Đusom ulazak u oktagon... Jokerica je šmekerica.