banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 15 Jun 2026, 10:34 Danas je 15 Jun 2026, 10:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 409 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: UFC
PostPoslato: 25 Jan 2026, 16:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Avg 2020, 15:58
21. februara

Uroš „The Doctor“ Medić (12–3; UFC 6–3) ulazi u oktagon protiv opasnog udarača Geoffa Neala (16–7; UFC 8–5).

Pimblett je protiv Gejčija nastupio u prilično neobičnom stilu. Taj pristup bi možda bio efikasan da je barem nijansu snažniji i konkretniji udarač. Pogađao je, ali je Justin sve to bez problema primao i uzvraćao svojim prepoznatljivim, razornim krošeima. Realno, protiv daleko iskusnijeg i fizički jačeg protivnika, više od ovoga nije mogao.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2026, 18:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Očekuje se da će prvi UFC event u Beogradu biti održan u maju 2026. godine u Beogradskoj Areni, prema nezvaničnim najavama i spekulacijama. Iako još nema zvanične potvrde iz same UFC organizacije, očekuje se da će to biti Fight Night događaj sa našim borcima poput Rakete.

Moja idealna projekcija UFC Fight Night: Beograd
Datum: maj 2026 (nezvanično)

Main Event (5 rundi, non-title)
Alexander Volkanovski vs. Movsar Evloev

Co-Main Event (5 rundi)
Aleksandar Rakić vs. Johnny Walker

Main Card
Ante Delija (Hrvatska) vs. Sergei Pavlovich (Rusija) – Heavyweight
Bojan Veličković (Srbija) vs. Top 15 WW borac – Welterweight
Erko Jun (Bosna i Hercegovina) vs. power striker – Middleweight

Prelims
Miloš Janičić (Crna Gora) vs. Jim Miller (SAD) – Lightweight
Uroš Medić (Srbija) vs. grinder iz top 15 LW – Lightweight
Duško Todorović (Srbija) vs. solidan MW contender – Middleweight
Ivan Vitasović (Hrvatska) vs. Darko Stošić (Srbija) – Heavyweight

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2026, 19:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
Doktor Medic, Todorovic?
Do duse, Medic ima zakazan mec sa Nealom za 20 dana, ali opet, sto da ne... Stigne da se spremi :)
A komotno mogu i Magomeda Zaynukova da ubace :) Gdin Chanko bi bio pun pogodak i uopsteno, sto vise Rusa, to bolje... imaju direktan let za Bg iz Rusije...

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2026, 14:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
DStankovic je napisao:
Očekuje se da će prvi UFC event u Beogradu biti održan u maju 2026. godine u Beogradskoj Areni, prema nezvaničnim najavama i spekulacijama. Iako još nema zvanične potvrde iz same UFC organizacije, očekuje se da će to biti Fight Night događaj sa našim borcima poput Rakete.

Main Card
Bojan Veličković (Srbija) vs. Top 15 WW borac – Welterweight

Prelims
Ivan Vitasović (Hrvatska) vs. Darko Stošić (Srbija) – Heavyweight

Mislim da od ove dvije borbe nema ni govora. Prije da će dati neki meč Erslanu, možda i oproštajni, i eventualno trenutnog prvaka BRAVE - a Pčelaru Borislavu Nikoliću i neprikosnovenom Joksoviću koji ima skor 16-0 i koji je skoro na Areni pričao da je trebao potpisati za UFC ali da je to iz nekog razloga propalo (mislim zbog vize).

Takođe ne bi me začudilo da potpišu i Jovana Leku, pogotovo zbog pobjede na DWCS. Sve u svemu zanimljivo dešavanje na MMA sceni Srbije, dosta zavisi i od ovog sada BRAVE a koji je na programu 14.02. u Pioniru.

Karte vjerujem da neće biti moguće nabaviti uopšte.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2026, 15:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Biće gadno Ilketu jer Fabjan ulazi sa samopouzdanjem na maksimumu. Već sada ga melje psihološki, to se vidi u svakoj rečenici i svakom nastupu. A kada te pritisak pojede prije nego što se vrata oktagona zatvore, pola borbe si već izgubio.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2026, 10:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Hehe Stankela, nas dvojica kao da gledamo sa dvije strane svijeta.
Meni je baš suprotno, sve me podsjeća na meč Janičić - Bojković (Ilke - Miran).

Imamo jednog sa jedne strane podbulog, sa podočnjacima do poda i vidno nervoznog, Mirana Bivola, a imamo sa druge strane Jokericu koji je ovaj put lagan, bez prevelikog prozivanja osim šmekerskog podbadanja na koje Bivo nije imao odgovor tj. nastavio je sa svojom dernjavom i galamom kao i do sada.

Fino ga je čovjek pitao zbog koje povrede si otkazao meč? -ILKE SISA ILKE OVO ILKE ONO. Jesi nazvao momka na telefon nakon što je izgubio finale FONa?
-ILKE PADA ILKE SISA itd.
Bukvalno me podsjeća na onu analogiju kada je Janičić bio samouvjeren sa tim pametnim, šmekerskim prozivanjem, a Bojković krenuo sa bahatošću, sa nekim nebuloznim prozivanjima tipa da je ovaj na Tajlandu opštio sa muškarcima itd. Isto podočnjaci, isto nervoza, isto veliki ulog.

U ovom slučaju Bivo gubi dosta više, jer realno Ilke ne može biti lošiji od prošlog meča i čak ona priča kako mu je "izduvao kondiciju udarcima u tijelo" mi nema smisla jer sam skoro, vjerovatno po 10 put, gledao meč i imao je JEDAN udarac u tijelo do tog Ilketovog kondicijskog padanja. Pogledaj recimo od 01 - 03 minuta meča i vidi kako je to izgledalo dok je Ilke iole ličio na sebe. Ono što je sigurno, da ne može biti gori od tog izdanja nakon te treće minute. Ono što je isto sigurno je da do sada niko nije izdominirao Jokera u stend apu, a Miran priča kao da je u pitanju nekakav drugorazredni borac (priča ko priča).

I na kraju, kada jedan Soldić koji je oktagon ubica, kaže da vjeruje da bi Joker mogao iznenaditi ovaj put, ko smo mi da sumnjamo. :)

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2026, 11:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Može li mi neko objasniti ove likove (fanove) koji traže da ih borci udare?

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2026, 16:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ElPadrino je napisao:
Hehe Stankela, nas dvojica kao da gledamo sa dvije strane svijeta.
I na kraju, kada jedan Soldić koji je oktagon ubica, kaže da vjeruje da bi Joker mogao iznenaditi ovaj put, ko smo mi da sumnjamo. :)

Vidim da Ilke na vaganju totalno gubi živce i čak pokazuje Fabjanu srednji prst, što znači da ga pritisak nervira, ali isto pokazuje koliko mu je stalo i koliko hoće da pobijedi. Fabjan će ga čitati od prve sekunde i pokušati nametnuti tempo, ali vjerujem da Ilke zna izdržati i da će se od polovine druge runde razgoropaditi, iskoristiti svoju energiju i duži reach da balansira situaciju.

Ako uspije ostati hladan, svaka greška Fabjana će biti njegova šansa vidim ga kako ulazi spreman i emotivno nabrijan, ovo može biti njegov meč.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2026, 21:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2026, 20:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

link za minhen?

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2026, 22:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ugasi ga ilic kao svijecu!

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2026, 02:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Prelijepo je Ilke presjekao Fabjana - "pade Roki kao smoki"!
Vidjeli smo i agilnijeg Darka, dok je Hatef opet pokazao koliko je zapravo strvina.

UFC počinje za sat vremena main event, zagrijavanje je završeno!

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2026, 05:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Završio i UFC ...

Bautista sjajan u svemu je bio bolji od protivnika.
Horiguči očekivano dobio tvrdog protivnika brzinom, odličnim kretanjem i tejmingom na nogama.
Almeida neočekivano poražen od Kunijeva. Bliska borba nijanse su odlučivale.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2026, 11:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Stankela, šta misliš ko bi mogao stvarno izazvati Hatefa?

Ja mislim da bi onakvu strvinu mogao jedino nekakav De Fris tip borca uzeti. Darko Stošić, kao realni light heavyweight, kao i Vitasović uostalom, mislim da nema šta tražiti sa Hatefom. Nažalost, ali realno sa 105, pa sve do 110 kila mislim da bi se trebalo debelo razmisliti o kategoriji ispod.

Vidjeli smo sad Vitasovića, prva runda okej, uspjevao je ustati i sve ostalo, ali kad je ovaj prešao u svoj prepoznatljivi side, kad su počeli raditi laktovi i ostali udarci, Vitasović je bio vidno izmoren i isprebijan. Ne vidim kako je mogao preokrenuti situaciju u svoju korist, svaka runda ista priča, malo stojke, onda uz žicu pa na pod. Prve dve runde može se reći da je imao nek dobre trenutke, laktove iz odbranbene pozicije, ali to je više manje to.
Mislim da ovakvom hatefu niko ispod 115 - 120kg (on je imao na vaganju 116 i kusur) ne može pera odbiti.
I da tragedija bude veća, nije da ga nije pogađao Vitasović, ali Hatefu na licu bukvalno niti jedna jedina posjekotina, razbijena arkada ili bilo šta slično. Nestvarno koliko je izdržljiv, vidjeli smo to i protiv Fabjana.

Žao mi je Croate, ali se Eskiev baš dobro udarački pokazao. Čak je i neko iz publike popasao šamarčinu. Pa se ti kurči u dvorani burazeru. :)

A Ilke Fabjan, šta reći. Kako je sjeo dobro direkt-kroše, ono je poezija za gledati. Nek je malo Bivolu zapušio usta. Svaki event nova maska, stil, inteligencija, bez dlake na jeziku, sa jednim Đusom ulazak u oktagon... Jokerica je šmekerica.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2026, 18:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Za Darka bi možda najbolje bilo da odradi neki clash s Fabjanom, ili da smisli nešto treće. Realno, vjerovatno će ga poslati na Hatefa, koji djeluje kao neka alternativna verzija DeFrisa. Što je jako teška prepreka.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2026, 18:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2026, 14:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Luciano Palhano ušao je u meč kao veliki autsajder i očekivalo se da će Joksović bez većih problema nastaviti svoj pobjednički niz. Ipak, desilo se potpuno suprotno. Brazilac je iznenadio sve ne samo rezultatom, nego i načinom na koji je do njega došao.

Palhano je nametnuo svoj ritam tamo gdje je Nikola inače najjači. Hrvački ga je nadjačao, rušio s nevjerovatnom lakoćom i u parteru potpuno kontrolisao borbu. Dominacija je bila toliko izražena da je jedan sudac bodovao meč 30-25, dok su ostale dvije kartice bile 30-26 i 30-27.

Joksović je izgubio sve tri runde, ali uprkos teškom porazu, pokazao je veliku srčanost i izdržljivost jer nije bio završen. Iako nas je Nikola kroz karijeru više puta iznenadio svojim nastupima, ovaj put je i njegov protivnik pokazao koliko zapravo posjeduje kvaliteta.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2026, 12:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Stankela, koji je tvoj komentar generalno na BRAVE event i neko poređenje sa FNCom ?

Meni je generalno event izgledao bar dva nivoa ispod, skoro na amaterskom nivou. Skupe karte (3000 i 5000 dinara ako se ne varam), polu prazna dvorana, generalno produkcijski u smislu ekrani, najave i sve ostalo na dosta nižem nivou.
Borbe ko borbe okej, dosta short notice i slicno, pa i negdje očekivano da je par njih trajalo dosta kratko.
Jovan Leka sjajan, ZomBee je baš mašinerija, kakva furiozna druga runda haos.

Kako sam shvatio Joksović je imao zdravstvenih problema neposredno pred meč, da l gripa/temperatura, tesko skidanje kila itd.(oglasio se na instagramu) pa se i vidjelo na meču da nekako nije bas svoj. Pri tome je Brazilac izgledao u najmanju ruku kao kategorija iznad.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2026, 17:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Organizaciono gledano, BRAVE je veća i globalno jača organizacija, sa širim internacionalnim rosterom i većim prisustvom na više kontinenata.

Međutim, kada je u pitanju sama produkcija eventa, FNC često izgleda atraktivnije na ekranu, posebno zbog atmosfere u dvorani, ulazaka boraca i jačeg regionalnog hajpa. Produkcijski doživljaj i spektakl eventa idu u korist FNC-a.

Moguće da je neki viroza uzrok slabe partije ali Brazilac je po mom mišljenju podcjenjen u MMA svijetu. Joksoviću se spojilo da je u svom najslabijem izdanju naletio na iskusnog i tvrdog protivnika.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2026, 06:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Slika

Na prvom mjestu predstojeći UFC event u Teksasu je velika prilika za našeg Medića. Ovo je ta tačka karijere gdje se prestaje biti prospekt i ulazi u ozbiljnu priču. Ako odradi kako zna, može napraviti ogroman iskorak i konačno se nametnuti kao relevantno ime, a ne samo kao neko ko ima potencijal.

Izuzetan duel između Sean Strickland-a i Anthony Hernandez-a. Stilistički sudar koji garantuje tempo i pritisak. Strickland donosi svoj klasični gard, volumen i mentalni pritisak, dok Hernandez ima energiju i agresiju koja može zakomplikovati stvari svakome. Taktika i mentalna čvrstina odlučuju u ovom meču.

Na eventu je i Delija. On je faktor koji nikad ne treba potcijeniti, pogotovo kad je motivisan i kad ima šta da dokaže.

Vrh

[ 409 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]