banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 24 Jun 2026, 14:05 Danas je 24 Jun 2026, 14:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 409 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: UFC
PostPoslato: 24 Nov 2025, 05:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Avg 2020, 15:58
Merab Dvalishvili ulazi u revanš kao ekstremni favorit, jer je u prvom meču demonstrirao neuništivu kondiciju i pritisak koji je slomio Petr Yana uprkos Yanovim tehničkim low kickovima.

Yan je tehnički superioran udarač, ali Merabova taktika "Mašine" uništava Yanov stil strpljivog kontranapada. Jedina realna nada za Yana ovaj put mora da se odrekne nokauta u glavu i fokusira se na opstrukciju Meraba.

Ipak, Merabova dokazana izdržljivost čini taj zadatak nevjerovatno teškim jer je Yan odradio popriličnu destrukciju Merabovih nogu sa low kickovima u prvim rundama. Jednostavno to nije djelovalo prošli put. A nisam siguran ni da nekakav laki panč može završiti Meraba. Možda ako laktovima napravi nekakav cut da se ova "Mašina" zaustavi.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2025, 10:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Marko u svom povratničkom meču nakon poraza od Janičića nije uspio da ostvari pobjedu.
U meču nije ličio na sebe, nije bilo te uobičajene agresivnosti i rezultat je izostao.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2025, 06:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Još par dana do eventa. Iznenadilo me što puno njih misli da je Džošua Van taj koji može Pantoži da uzme pojas. Pantoža sa lakoćom submita bluebeltove ali mnogi smatraju da je Džošua taj koji bi pobjedom ovog vikenda protiv Pantože postao drugi najmlađi šampion u istoriji UFC-a sa 24 godine!

Nisam uvjeren u to!
Mislim da Yan ima veće šanse da napravi iznenađenje!

UFC 323 Countdown - Full Episode

https://www.youtube.com/watch?v=PxOIkMfLtkQ&t=9s

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2025, 07:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
Prebio ga Yan kao vola u kupusu.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2025, 07:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Lijepo je jutros biti fan od Yana. :D
Kakvo Masterclass izdanje! Ne samo da je zaustavio pace od Meraba već ga je totalno neutralisao i prebio.

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2025, 06:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

I u Vrbasu bi se snašao garant ...

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2025, 10:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Večeras imamo Card u Podgorici koji je krcat odličnim mečevima, a protivnici su birani tako da savršeno testiraju regionalne FNC zvijezde. Iskusni Kauboj, sa ozbiljnim UFC pedigreom, stoji kao prepreka čijim bi preskakanjem Janičić mogao širom otvoriti vrata UFC-a. Miljan ide u rat braneći pojas protiv prekaljenog Hilla, dok je Vaso zadužen da zapali dvoranu i napravi haos za publiku. Na cardu je i naš Dobrijević protivnik mu je promijenjen u zadnji čas, ali motiv i ulog ostaju maksimalni.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2025, 05:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

A u kakav meč jedan od najzanimljivijih na kardu. Publika malo nekorektna ali šta ćeš kada im je prebio Janičića.

https://www.youtube.com/watch?v=8kJLYWBMhrE

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2026, 17:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Slika

Mislim da je sada meč dosta bliži nego da su radili revanš odmah i Ilke ima solidne šanse da se revanšira za poraz.
Odličan event će biti u Njemačkoj. Mislim da ga predvode Hatef i Vitasović, a i Stole ima meč ako dobije ide na pobjednika main eventa.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2026, 18:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ilic ako ne bude skroz zdrav, ako ne prodje citav kamp i ne bude 100% fit, neka se povuce. bolje i to nego kasnije... isto vazi i za Fabijana.
da ne bude prica poslije, ovaj vukao povredu, ovaj virozu... da se pobiju kako treba i da zavrsimo tu pricu oko njih 2 :D

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2026, 19:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Glupo je tražiti opravdanja kad jednom uđeš u oktagon. Ako si ušao znači da si spreman. Nema poslije priče o povredama, virozama i kampu. To važi za sve, bez izuzetka.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2026, 19:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

saglasn sam, ali znamo sta je bilo prosli put.

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2026, 11:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
Nije isto tražiti opravdanje i biti na pola puta do smrti samo zbog fanova koji su kupili karte i PPV i zbog kojih ne želiš da odustaneš.
I to nije bilo momentalno opravdanje nakon meča, nego, ako se ne varam, nakon što je prvo Fabjan danima nakom meča pričao kako je "izduvao kondiciju" od Ilketa udarcima u tijelo (kasnije sam analizirao meč mislim da je bio JEDAN udarac u tijelo prije nego što je Ilke 'riknuo'), što je čisti non sens, čovjek je bukvalno pao sam od sebe (zbog toga što podržavam Ilketa, gledao sam meč više puta), i drugo nakon što su doktor Dimitrijević i Forgač u Podcast Inkubatoru pričali kako je Ilke mogao bukvalno umrijeti u kavezu.

Stankela, je l ti je to više ne fer nego ona čuvena "moj ugovor - tvoj ugovor"? Meni nakon toga čoban nikad više neće biti isti. Do tada mi je bio relativno simpatičan, mada često i smarač, ali nakon toga za mene tu nema nikakvog poštovanja više.
Isto tako zaboravljamo da je dotični otkazao meč zbog zubobolje i DJELIMIČNE ropture mišića ?!

Vjerujem da će sada biti zanimljiv meč, a ne bi me čudilo da Fabjan ovog puta ide na hrvanje. Jer mnogi zaboravljaju, ispravi me ti Stankela ako se varam, da do sada niko Ilketa nije uzeo u čistom stend apu ? Doduše bilo je nešto slično sa Šlemenkom, okej, ali ovako u nekim mečevima tipa KSW i slično, mislim da ga nije niko ni izdominirao ni dobio. Vemola i ostali su uglavnom išli na hrvanje i završnicu na parteru.

Što se tiče FNC Minhen, biće zanimljivo vidjeti Croatu protiv vrhunskog hrvača, prezanimljiv meč u najavi, makar taktički. Takođe i Vitasović Hatef, u najavi brutalan meč i nadmudrivanje.

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2026, 15:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Fabjan se najviše pribojava Ilketovog hrvanja, jer je to segment u kojem je objektivno inferiorniji, bez obzira na rad sa Nemanjom Miloševićem u CDS-u. Na nogama je Fabjan slabiji kada se borba odvija na distanci.

Zato je malo vjerovatno da će pokušavati da ruši Ilketa, a priča o „tapkanju kao patka“ više liči na marketing nego na realan plan borbe.

Njegova stvarna taktika će biti pritisak i borba u bliskoj distanci, gdje je najopasniji: klinč, kratki udarci, lomljenje ritma i prljava borba uz ogradu.

Ako Ilke želi da dobije ovu borbu, mora izdržati taj pritisak, održati tempo i imati više kondicije jer njegova šansa dolazi u kasnijim rundama, posebno u trećoj, gdje Fabjan počinje da gubi eksplozivnost.

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2026, 20:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ElPadrino je napisao:
Nije isto tražiti opravdanje i biti na pola puta do smrti samo zbog fanova koji su kupili karte i PPV i zbog kojih ne želiš da odustaneš.
I to nije bilo momentalno opravdanje nakon meča, nego, ako se ne varam, nakon što je prvo Fabjan danima nakom meča pričao kako je "izduvao kondiciju" od Ilketa udarcima u tijelo (kasnije sam analizirao meč mislim da je bio JEDAN udarac u tijelo prije nego što je Ilke 'riknuo'), što je čisti non sens, čovjek je bukvalno pao sam od sebe (zbog toga što podržavam Ilketa, gledao sam meč više puta), i drugo nakon što su doktor Dimitrijević i Forgač u Podcast Inkubatoru pričali kako je Ilke mogao bukvalno umrijeti u kavezu.

Stankela, je l ti je to više ne fer nego ona čuvena "moj ugovor - tvoj ugovor"? Meni nakon toga čoban nikad više neće biti isti. Do tada mi je bio relativno simpatičan, mada često i smarač, ali nakon toga za mene tu nema nikakvog poštovanja više.
Isto tako zaboravljamo da je dotični otkazao meč zbog zubobolje i DJELIMIČNE ropture mišića ?!

Vjerujem da će sada biti zanimljiv meč, a ne bi me čudilo da Fabjan ovog puta ide na hrvanje. Jer mnogi zaboravljaju, ispravi me ti Stankela ako se varam, da do sada niko Ilketa nije uzeo u čistom stend apu ? Doduše bilo je nešto slično sa Šlemenkom, okej, ali ovako u nekim mečevima tipa KSW i slično, mislim da ga nije niko ni izdominirao ni dobio. Vemola i ostali su uglavnom išli na hrvanje i završnicu na parteru.

Što se tiče FNC Minhen, biće zanimljivo vidjeti Croatu protiv vrhunskog hrvača, prezanimljiv meč u najavi, makar taktički. Takođe i Vitasović Hatef, u najavi brutalan meč i nadmudrivanje.

to sto su pricali kod onog teleta petraka u podcastu sa malo soli treba uzeti. prvo, pricaju price da bi odrzali rejting i zanimljivost, klasika u tom svijetu... hajp hajp hajp...
i drugo, zasto su mu (ako je to bilo tako) dopustili da se bori ako je bio na korak od smrti?! jesu li ozbiljna organizacija ili nisu? ima li te odgovornosti ili da neko postavi to pitanje? naravno, petrak je ameba od koje se to ne ocekuje, ali eto...napravili su rijaliti tv od mma sporta u regionu. naduvaju pricu koja pukne kao balon od sapunice, pricaju o borcima kao da su kandidati za najvece ufc ugovore a onda ispala... od djanija na DWCS pa do bojkovica koji je vezao poraze i to nimalo naivne.
fnc je regionalna organizacija i odlicna je da se klinci loze i krenu da se bave sa tim sportom, ali bazen je sada p plitak i bez kvaliteta. jbga, kroata, vaso... sta reci...

ali na stranu sve, regionalna su prica, moraju da hajcaju da bi postojali i treba da postoje ali definitivno nekim likovima treba reci hvala.

od ovoga sto slijedi ilic mi je od svih njih i dalje najozbiljniji borac i najdrazi. zato sam i rekao ranije, daj da budu zdravi sa full kampovima da ne moze kasnije da mu se pobjeda umanjuje. u tom scenariju prebice slovenca koji se malo pred proslu borbu sjetio da je musliman(nikako zbog ugovor za ugovor ponude) :D

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2026, 06:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
ima li te odgovornosti ili da neko postavi to pitanje? naravno, petrak je ameba od koje se to ne ocekuje, ali eto...

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2026, 15:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
Kod njega mi se sviđa što za razliku od mnogih smije reći neke stvari, ali nekad ni ne znaš je l to stvarno što je iskren tip ili zbog ovog njegovog, sad već poznatog, bipolarnog poremećaja. Ko je gledao ovaj FON rijaliti, a ja sam baš zbog njih dvojice 'bacio oko' vidio je kakav je to prebačaj ustvari. Baš ima čovjek neki problem u glavi.

Za razliku od njega eto imamo Vasu, koji nakon otkazivanja barenuckle meča u Beogradu 2-3 dana prije meč, što je gle usmjereno konkretno prema njemu, nije smio pisnuti ni na dan kad se to desilo, a ni poslije nije više pričao o tome (bar koliko ja znam), a svi znamo odakle to dolazi. Generalno je Vaske baš usrao sve ono simpatično što je imao u vezi svoje pojave i svega ostaloga. Nekada je bio luđak i budaletina prava, a sad je postao lik koji dovodi u emisiju likove za koje je pričao da će ih prebiti itd.

Čini se da i debeli Forgi dosta muti i uvijek ima "najveći event do sada u povijesti FNCa", ali ponekad sve to amaterski izgleda, da ne kažem da se čini kao da je namješteno. Prosto neki mečevi nemaju logično objašnjenje, a to mi je uvijek osnov procjene.

Za razliku od svih njih, Ilke makar nema dlake na jeziku i šta god ko mislio o njemu, makar svaki intervju nije isto preseravanje i ista mantra. Pa isproziva i protivnika i organizaciju ako treba i SNS podkast i sve ostalo. Napadne u dvorani tog papka, kojeg je Vaske vjerovatno grlio i mazio kada je došao pred event.
I pričamo o tome da je čovjek objavio slike zapaljena srčane maramice itd. Mislim da FNC čak i nije imao neke preglede prije tog dešavanja i da su tek nakon toga nešto najavili tog tipa. Neka ispravi neko ako zna bolje.

Stankela, pošto pristojno analiziraš, kako vidiš meč Hatef Vitasović ? Čini mi se ako Vitasović se bude slično ponašao kao protiv Stošića, sa onim "pčela" pristupom i kontantnim pritiskom i bockanjem, da bi na sličan način mogao dobiti i Hatefa.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2026, 18:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Hatef i Vitasović su solidni borci, ali daleko od nekakve elite. Hatef je eksplozivan udarač , ali ograničen u parteru i pod pritiskom iskusnijih graplera. Vitasović je disciplinovan MMA borac, sa odličnim rušenjima i kontrolom na podu, ali nema tehničku raskoš u stojci i u razmjeni udaraca ne izgleda baš nešto impresivno.

Jako je moguće da Vitasović pobjeđuje u kasnijm rundama taktikom iscrpljivanja protivnika na sve načine - pritiskom uz ogradu ili borbom na podu, dok Hatef ostaje prijetnja u ranoj fazi meča.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2026, 16:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Slika

Nakon pauze od gotovo mjesec dana vraća nam se UFC sa solidnim eventom.

Favoriti: Pimblet, Shean, Acosta, Silva, Silva

Mislim da bi Arnold mogao da iznenadi. I eventualno Luis ako pogodi.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2026, 18:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ubace namajunas silva na main card a nurmagomedov figueiredo ostave na prelimsima!?
Pa jbt, sta ima veze sto je nunes harrison otkazano, daj sledecu najzanimljiviju na main. Umar ako uzme eto ga u prici za titulu... al ne...

Vrh

[ 409 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]