80Vlado je napisao:
Nema više Tika-Taka. Tome je u kraj već Milan bio stao, samo što nisu imali dovoljan kvalitet za revanš.
Sada nakon ovog demoliranja i poniženja, mislim da je upravo Barsi najžalivije što nisu ispali još tada.
Najveći problem koji Barsa ima je upravo njihova ljepota igre u koju se nikako ne uklapaju snažni igrači, i kada nalete na ekipu koja je u stanju fizički da izdrži njihova dodavanja diže od 50 minuta onda nemaju rezervno rješenje.
Ovo je naravno razlog što je Barsa osatala na 0 sinoć, a nedostatak ključnih igrača odbrane je razlog zašto je Bajern imao 15 šansi za pododak, pa ona 4 primljene i nisu tako loš ishod.
Suđenje, bolje ne spominjati. Oštećeni su i jedni i drugi, pa je ispala kao neka kompenzacija. A najgora je varijanta kada sudija greškom ispravlja grešku. Obavezno 20 kamera i po 3 challengea za svaku ekipu, kao u američkom fudbalu ili u tenisu. Svako ima pravo da pogriješi, ali nije mi jasno zašto greške ne ispraviti prije nego nanesu štetu ?!?
Vidjećete kako će Real da završi Bajerna u finalu. Naravno, najviše zato jer imaju gdin. Posebnog. I onog zalizanog CR-a, koji nije takav virtuoz kao Messi, ali je zato 50% jači i spremniji u duel igri.
Kad bi svi bili visoki, jaki i brzi, fudbal bi bio dosadan sport, meni bi to bilo kao da gledam 22 manje lijepe verzije mene kako trče po onoj travi. Raznolikost je uvijek dobra, meni se čini da idemo ka papir-kamen-makaze scenariju, gdje niko neće biti toliko dominantan, odnosno svaka igra će imati svoju protivvarijantu.
Izgleda da Elvis nije jedini koji živi u svijetu iluzija, Daljac je ovim povremenim ispadima rame uz rame, ili ruku pod ruku, kako više volite