banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 22:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4008 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174 ... 201  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Apr 2013, 10:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Apr 2012, 12:39
Одличан текст на Монду:
http://www.mondo.rs/s287507/Sport/Fudbal/Sunovrat_jedne_ideje.html

Citiraj:
Posle Bajern Minhen - Barselona 4:0, ovakvog tima iz Katalonije se više niko neće slepo plašiti.

Osim možda Saragose i Osasune.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2013, 10:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=duxz_NWANX4[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2013, 10:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Kakve su budale ovi iz BVB, trebali su sacekati sa prodajom, bar da prodje ova utakmica, ovako ce Gece igrati u grcu jos ce mu zvizdati sa tribina :?

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2013, 10:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nisu oni krivi što je ta informacija "procurila" u javnost.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2013, 11:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Sep 2011, 10:43
Šta ste zapeli za tog Hajnkesa. Čovjek je odradio odličan posao ove sezone koju će teško biti nadmašiti. Međutim, pitanje je kako bi to izgledalo već sljedeće sezone. Ne samo zato što Hajnkes ima 67 godina, što je realno već drtina, nego i što će ova priča sa Bajernom brzo biti pročitana. Nije to neko novo čudo od sistema.
Slična stvar se desila 2004. godine kada je Oto Rehagel sa Grcima osvojio EP, a Nijemci na istom doživjeli debakl. Onda su svi graknuli, dajte Rehagela za selektora, a DFB iz rukava izvuče Klinsmana. I pokazalo se da je to bilo pravo rješenje. Klinsman jeste limitiran trener, ali je napravio atmosferu oko reprezentacije koja se ulila u euforiju na SP 2006. Osim toga Klinsman je u reprezentaciju uveo stručnjake koje nijedan stariji trener ne bi. Jogi Lev kao pomoćni trener, a koji je samo tako kasnije mogao da dođe na čelo reprezentacije. Onda, Klinsman je skinuo Sepa Majera kao trenera golmana i postavio Kepkea.
Naravno, ne može se ovo sve u potpunosti uporediti sa ovom situacijom oko Hajnkesa i Gvardiole, ali je dobar primjer za to kako Nijemci razmišljaju o ovim stvarima. Pa makar to bio Uli Henes u Bajernu, koji se još bavi proizvodnjom kobasica i po karakteru može da se ponosa sa Milom Dodikom.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2013, 11:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Zato sto je glupo mijenjati trenera dok mu ide. Isto ko sto je Celzi sutnuo Di Matea, jer eto "on nije trener" a on ih je izvukao iz govana i uzeo LS. doveli su Rafu koji je "trener".
Kad Hajnkesa ne bude islo, onda ga nogiraj. A ne u sred sezone kakvu nisu imali decenijama.
Ferguson je stariji 5-6 godina, pa jos gura. I to dobro.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2013, 11:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa vjerovatno bi oni Hajnkesa i ostavili još sezonu ili dvije, ali eto jedan od rijetkih trenera (Gvardiola) sa kojim su bili spremni da uđu u tu ekspreimentalnu fazu, do koje im je očito stalo, je sad bio u ponudi. Da ga nisu tada uzeli završio bi već u nekom Sitiju i sl.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2013, 11:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To jeste tako, ali glupo mi je prema Hajnkesu.
Po meni je Gvardiola odlican trener. Ali i Svabe su malo munjene sto se tice trenera i selektora, uvijek nesto tragaju...

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2013, 11:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
a po cemu je to gvardiola dobar trener.ne kazem da nije ali ja ne mogu nekog smatrati bas dobrim trenerom koji je vodio samo ovakvu barsu. koju slicno vodi i tito vilanova i onaj treci trener.nikakve razlike u njihovoj igri nema godinama.jedina je razlika sto je sad malo doslo do zasicenja
ja ne volim nesto murinja ali on je idealan primjer.covjek je osvojio sa jednom prosjecnom ekipom porta ligu sampiona.od intera i celzija je napravio 50% bolje ekipe

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2013, 11:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

On je u Inter i Celzi doveo sve igrace koje je htio.
U Celziju je imao tri autobusa igraca. Wright-Phillips placen 20 miliona, Geremi 24 itd.
Murinjo je odlican trener, ali u Celziju, Interu i Realu ima fenomenalne igrace. Za razliku od Porta gdje su bili talenti, ali fino uklopljeni.
Gvardiola je dobar trener, zato sto jeste. To sto ljudi danas govore da Barsi ne treba trener je druga stvar. Razlika izmedju Rajkardove ekipe, i ove Viljanovine, u odnosu na Gvardiolinu je velika. Ovaj jadnik nema nikakvih ideja, izlazi protiv svake ekipe isto na teren. Da li Saragosa, da li Bajern. A kad je Zordi Roura vrsio funkciju trenera to uopste nije licilo na Barsu. Patnja postici go.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2013, 11:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Mislim da Bajern ne "otpušta" Hajknesa, već je ovaj svakako najavio da ide u penziju, tako da je sporazumno.

Inače, ovaj gore tekst iz Mondoa o "sunovratu jedne ideje" je pretenciozan i glup, kao i u 90% pokušaja sportskih novinara da pišu nadahnute proročanske tekstove. Jedino u čemu se slažem, i što mi je drago, jer sam o tome pričao prošle godine nakon Čelzija, jeste što je neko uspio da se Barsi suprotstavi igrom, a ne destrukcijom. Ali pisati epove o "padu carstva" su gluposti. Ono sinoć je posljedica sjajne forme jednog kluba, lošije forme drugog, te još nekih okolnosti od kojih je većina karakteristika te specifične večeri. Barselona će nastaviti igrati svoju igru, opet će pobjeđivati sve redom a ne samo "Osasunu i Saragosu", a ono što je dobro u svemu je činjenica da i drugi uče, što može samo biti dobro za fudbal.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2013, 11:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ташко je napisao:
To jeste tako, ali glupo mi je prema Hajnkesu.
Po meni je Gvardiola odlican trener. Ali i Svabe su malo munjene sto se tice trenera i selektora, uvijek nesto tragaju...

Hajnkes je dobio nogu i u Realu kada je osvojio LŠ, i to nako sto godina Real osvaja taj trofej. Navodno, nisu briljirali u prvenstvu...

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2013, 12:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Slika

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2013, 12:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
potpisujem svaku Popokatepetlovu riječ, ne samo zato što pripadamo istom istočnjačkom obrascu, nego zato što to zaista jeste tako. žalim duplo: prvo zato što je Barselona dobila ovakav šamar zbog Viljanovine umišljenosti da je dovoljno naslijediti genijalnu ideju, ne razmišljajući o tome da je genijalnom treba i održavati. i drugo zato što je taj šamar bio okidač na mnogim neuvjerljivim, pozerskim kritizantskim malokalibarskim puškicama kao što je ovaj sa monda ili desetine njih sa foruma. meni mjesečno na račun od barselone stiže nula maraka, tako da nemam ni potrebu ni razlog da branim ovu fudbalsku manufakturu. jedini razlog zbog kojeg sam pisao i pišem o njima kao njihov drveni advokat je u činjenici da oni igraju totalni fudbal, nogomet koji nije sport i nadmetanje, nego umijeće. i mislim da je upravo u tome problem, jer sport - ne samo fudbal - davno je prestao biti vještina, odnosno umjetnost. taman onda kada je postao arena u kojoj je bitno - šta? uostalom, barselona je morala kad-tad da padne i draže mi je da su im skalp skinule mrske mi švabe od onog narkomanskog idiota Murinja. i kako god završila ovosezonska Barselonina priča u LŠ, ona će ostati, htio to Elvis ili ne, paradigma najljepšeg fudbala koji se ikada igrao. možda ne najboljeg, ali definitivno najljepšeg.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2013, 12:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Tuzice te Gorcin za kopiranje tekstova.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2013, 12:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Barselona je prva ekipa koja je digitalizovala fudbal. Ostali furci su još na analognom.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2013, 12:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Daljac je napisao:
i kako god završila ovosezonska Barselonina priča u LŠ, ona će ostati, paradigma najljepšeg fudbala koji se ikada igrao. možda ne najboljeg, ali definitivno najljepšeg.

:D :D :D

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2013, 12:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Pustih suzu na postelju meku... :D

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2013, 12:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ili "Pustih suzu da ne izdam patetiku" :D

"Ako ne razumete koliko je rada uloženo u ovo, nemojte ni da dolazite", poručio je navijačima Klop.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2013, 12:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Daljac kritikuje onog sa Monda a nasra tri puta gore za suprotnu stranu. :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4008 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174 ... 201  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]