Овако, био сам на утакмици, па ћу редом.
Било лијепо, све је мирисало на побједу, међутим... Борац гледам скоро увијек кад је домаћин. Посљедњих 7 кола заредом. Несхватљиво ми је да су онако лоше одиграли данас. Јесу ови ограли на бункерицу и контре, али опет. Можда не би било овако да није било оне фрке на самом почетку, кад су подјељени црвени картони, што је Борац пуно теже поднио. (једноставно, јер су они ионако дошли да гину у свом шеснаестерцу, а Борцу је било теже организовати напад, поготово што је Врањеш морао на штопера, а он је битан у вези) Суђење, објективно, било је пар одлука на штету Борца, један поништен гол, али нисам сигуран да ли је то био офсајд, иначе очекивало се макар "благо домаћински без значајног утицаја на утакмицу" суди, но тога није било. У те 3 грешке, све су биле значајне, и могле су одлучити доста тога. Мислим, читава лига је диригована, а он дошао овде да "држи критеријум". Искрено, мислим да је коверта радила. Што се тиче фрке на терену, насјели су на најјефтиније провокације и заслужено добијали казне. Први пут је неки клинац из Славије нешто изгаламио на играча Борца, у идућој секунди, ствара се гужва, а у наредној штопер Борца мај-геријем улијеће на играча Славије. Други пут, по мени чак и горе од тога, Марко Максимовић насједа на провокацију, свом снагом одгурује лика, овај пада као клада, судија се хвата за џеп, Марко иде ка свлачионици. Навијачи љути на њега што је то радио, Јагодић такође, он се нешто са њим расправља, овај показује руком да иде. Е сад, тада ме нешто распиздило до краја. Овај ЈЕСТЕ испао мајмун, ЈЕСТЕ погријешио, ЈЕСТЕ можда утицао на даљи ток утакмице али устаје неки мајмун ћелави испред мене, И ГАЂА МАРКА УПАЉАЧЕМ, ПСУЈЕ МУ СВЕ ПО РЕДУ!?! Па докле ћемо бити стока??? Па не смијеш своје играче тући и гађати, колико год да су испали глупи и погријешили... Ћелу је за минут смирио неки лик, само му је рекао да га чека испред.
У сваком случају, Славија није нимало наивна екипа, али зна се по шта су данас дошли.
Било како било, доста добра сезона за Борац. Мислим да није нико реално очекивао напад на мјесто које води у Европу, док се карте, пред крај, нису тако поставиле да постоји шанса. Задржати добар дио ове екипе (Билбија, Максимовић, Врањеш, Пузигаћа), што лично мислим да је тешко, било би сасвим довољно да се очекује још боље издање наредне сезоне, уз пар добрих појачања на позицији штопера и једног офазнивнијег везњака/крила. Овој екипи се нема шта претјерано замјерити. Било је ту фудбала да се види, с обзиром на лигу, наравно.
Е сад Лешинари. Добро издање, мада сам очекивао неку добру кореографију (с обзиром да сам видио да то итекако знају добро да ураде) Ипак је посљедња утакмица првенства у БЛ, одлучивала о одласку у Европу. Она зајебанција са Европом је феноменална.

Иначе, ове сезоне су највише напредовали, поготово визуелно, толико да би им могле многе групе на Балкану позавидјети. Пјесме, гласови, масовност је оно гдје су још увијек мало слабији. Не знам јел има неко рангирање, али су у врху дефинтивно (прва три).
Данас се покушало доћи и до "Соколова" (било их 17 - БУКВАЛНО), али ми на крају жао оног лика, пребише га дротови. Мада не разумијем зашто су ишли на њих, јер су момци на самом почетку показали транспарент у смислу: "Православне свијеће Крајине нико никад неће угасити", што је цијели стадион поздравио.
Оно улијетање у терен на крају, шта рећи, велико незадовољство, али је то тотално беспотребно, бесмислено и сељачки, а поготово ударање играча Славије. Па зар ми Срби треба да се тучемо (што за вријеме утакмице, што послије) и добијамо по 4-5 црвених на међусобним утакмицама? Да се разумијемо, не подржавам то ни против осталих екипа.
Иначе, дјеловала ми је комплетна утакмица ПРЕВИШЕ набијена тензијама, као да је Жељо или Сарајево у гостима.
Ето толико.