banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Avg 2025, 20:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8890 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171 ... 445  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: TRANSFERI
PostPoslato: 23 Maj 2013, 08:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Popokatepetl je napisao:

Kad pročitam ovakve tvrdnje, zaista se čini kako je najlakša stvar na svijetu osvojiti sve moguće što se u klupskom fudbalu može, i to duplo, za samo 3-4 godine. Samo trebaš imati par supertalentovanih igrača, istjerati ih na livadu i dati im loptu. Ali, u qrcu! Što ti, skeva, elvis, enkor, ćaća, šakal, taško, šlager, daljac, ja nismo zajebani fudbalski treneri, kad je tako lako? .

Da ne ponavljam isto, imate pitanje gore?

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2013, 08:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Hocemo o igracima i promasenim transferima Murinja i Fergusona? Ili samo Pep grijesi?
Ibrahimovic je marketing. Ko i Anri. Samo sto je. Anri igrao dobro.
A vratili su Pikea, neznanog, i bio je jedan od najboljih stopera.
Forlan, Alan Smit, Sevcenko...
Eto igrao beka. -Yaya igrao stopera.
SAF naucio drva da igraju fudbal. -Pep naucio Busketsa.
Ljudi Pedra uzimaju za prosjecno krilo. Ali krilo koke uvijek odgovori svom zadatku.
A njega je Pep "napravio".
Nisu njemu samo majstori igrali u timu. Valdez, Silvinjo, Keita...
Gvardiola je imao puno vise zamislii i ideja u Barsi nego bilo koji trener unazad 15ak godina.

Pa nisu valjda Xavi i Iniesta toliki Bogovi da sve mogu sami.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2013, 08:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
WinstonWolfe je napisao:
Мурињо је у задњим мечевим против Барсе био бољи. Осим оног потопа од 5-0, у свим мечевима послије је био једнак, ако не и бољи.

Titule govore mnogo više i od tih 5:0 (ili onih 2:6). Jednostavno nije mogao u Realu i zato odlazi. A da je imao sve mogućnosti da napravi silu od Reala i osvoji sve, imao je.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2013, 08:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Murinjo se mozda i previse brinuo oko Barse.
Zato ih je Dortmund mlatno, pa Atletiko u Kupu, i razne Saragose u ligi, pa su titulu izgubili davno.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2013, 08:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2011, 16:41
Barsa je napisao:
O čemu ti? Nađi bar jedan moj post gdje sam nešto dobro napisao za transfer Ibre. Ili gdje tvrdim da je Pep najbolji? Nije najbolji, ali se ne može pljuvati jer iza sebe ima ozbiljne titule, uspjehe u relativno kratko vrijeme od 4 godine. Ali je najbolji bio za Barselonu, jer je napravio strašan tim i uzeo titula u 4 godine što neće niko u narednih nekoliko godina ili decenija..

Kažeš imao je Pep odličnu generaciju igrača? Dobro, Mesi, Ćavi i Inijesta su bili u životnoj formi prethodnih nekoliko godina i nosili su igru Barselone. I osvojili su tada sve. Ova dvojica posljednjih su nosili igru reprezentacije Španije.
Ali i Murinjo je imao ogromne milione u Realu, mogao je da dovede koga hoće od igrača i da napravi mnogo jak Real. Nije, samo je uništio Real i ime kluba i legende poput Raula i Kasiljasa. Kada je vidio da ne može ništa, sada odlazi.

Izvini, zamijenio sam te sa forumasom Nova Varos. Nisam ja Pepa ispljuvao samo sam ukazao i na duge stvari koje su ga obiljezile osim trofeja. On je te igrace doveo, ostali su mislim svi bili tu kad ih je preuzeo. Iskreno, ne moze se porediti kolektiv Barse i Reala zato sto Real nema kolektiv. Porto i Inter su jedino bili pravi kolektiv dok je Murinjo bio trener. Nemam ja nista protiv Pepa i zelim mu da ponovi ono sa Barsom ali tesko da ce uspjeti. U Njemackoj da zato sto nema neku konkurenciju ali u LS tesko.. A i nije Murinjo otisao neko ga je Perez otpustio..

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2013, 08:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ташко je napisao:
Murinjo se mozda i previse brinuo oko Barse.

Morao je veliki trener da se brine, kada je samo jednu titulu u Primeri uzeo i kada je stalno iza Barselone. :D

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2013, 09:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Barsa je napisao:
WinstonWolfe je napisao:
Мурињо је у задњим мечевим против Барсе био бољи. Осим оног потопа од 5-0, у свим мечевима послије је био једнак, ако не и бољи.

Titule govore mnogo više i od tih 5:0 (ili onih 2:6). Jednostavno nije mogao u Realu i zato odlazi. A da je imao sve mogućnosti da napravi silu od Reala i osvoji sve, imao je.

Реалов проблем је свлачионица и они никад неће ништа освојити док не ријеше тај проблем. Док се не буде знало ко је главни. Реал је специфичан клуб по много тога и стварно треба да се поклопи далеко више ствари него у било ком другом клубу, да би освојили нешто. Ја не волим ни Реал ни Барсу, а још мање Муриња или Пепа. Али поштујем то што су освојили обојица, и сматрам да Пеп није бољи од Муриња.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2013, 09:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

nikolaa82 je napisao:

Izvini, zamijenio sam te sa forumasom Nova Varos

Što mene uze u rečenici ?
Ja nigdje nisam rekao da Barsa nije trošila pare i kupovala igrače, i da nema para. Naprotiv.
Samo hoću reći da nije sve u ekipi, i da je Pep puno toga dobrog uradio.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2013, 09:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

WinstonWolfe je napisao:
Али поштујем то што су освојили обојица, и сматрам да Пеп није бољи од Муриња.

Saglasan sam. I treba da se poštuju obojica (kao treneri, ne kao osobe), a ne da se pljuju po titulama.
Samo da dodam, drago mi je da ovaj odlazi iz Španije. Neka opet pravi nerede i svađe sa drugim trenerima po Engleskoj.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2013, 09:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa i vjerovatno Gvardiola i nije bolji. Bar po ovom do sad prikazanom.
Ali se Pep maksimalno omalovazava; tj omalovazavaju se njegovi uspjesi, a Murinjo dize u visine.
Kao da je sve sa deset maraka u dzepu napravio.
Celzi ovo-ono, a tamo je imao najveci roster u istoriji fudbala i loptanja. Promasenih transfera milion.
Del Horno, Bularuz, Sevcenko, Jarosik, Tiago, Lasana...
A imao je bar jednako toliko bruku placenih igraca, koji su manje-vise igrali osrednje.
Dzeremi, Vrajt-Filips, Paolo Fereira, Mikel. Ova cetvorica su svi preko 20 miliona funti placeni. Tad!
Plus, sto svuda ostane rasulo u ekipi nakon Murinja. Po pravilu vec.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2013, 09:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Да би неки играч успио у Барси, није битно само да искрцаш брдо пара, као у случају Ибре. Ибра прије Барсе и послије Барсе је исти играч, разваљује, али у Барси није успио, јер се не уклапа у систем. Барса има један систем који форсира од најмлађих категорија па до првог тима. И сви играчи морају да се прилагоде том систему и да имају одређене карактеристике да би нешто направили. Маскерано неће никад играти у средини јер не зна одиграти на прву тако прецизно, иако је он за мене један од најбољих дефанзивних везних на свијету. Сонг је тежак промашај такође и он исто неће озбиљно конкурисати за првих 11. Педро је просјечан играч, али се савршено уклапа ту и одлично игра. Тај систем је добар док имаш играче за то, а такође, тај систем треба добро и познавати да би неко био тренер у Барси. Мислим да ћемо у будућности гледати искључиво тренере коју су прошли ту школу и познају систем и играче, као што је овај Виљанова.

Сви су имали промашаје и то је саставни дио фудбала, и сви су људи и гријеше. За мене је глупо рећи, најбољи тренер свих времена и тако то, јер не постоји критеријум по ком се за неког може рећи да је најбољи. Исто вриједи и кад је у питању најбољи играч, Пеле, Марадона, Роналдо(прави), Меси или неко други.

У сваком случају, и Пеп и Мурињо су имали врхунске резултате за које реално треба и мало више од среће и неограничених ресурса, а то је знање.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2013, 09:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pari Sen Žermen će na početku prelaznog roka uputiti ponudu iz snova za Vejna Runija. Na potezu je Junajted.

Parižani planiraju da za njega pošalju ponudu od 45 miliona evra što bi sigurno Junajted prihvatio.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2013, 09:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Mogao je i on biti ikona kluba, a na kraju će završiti kao Beckham, samo bez para od reklama... Opustio se previše, zalaganje palo, treba ga uvaliti Arapima dok je još na cijeni...

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2013, 10:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Da li će Arsenal prodati i petog kapitena u poslednjih osam godina?

Posle Patrika Vijere (2005. otišao u Juventus), Tjerija Anrija (2007, Barselona), Seska Fabregasa (2011, Barselona) i Robina van Persija (2012, Mančester junajted), crveno-bele iz Londona mogao bi ovog leta da napusti Tomas Fermalen.

"The Sun" piše da su interesovanje za belgijskog štopera pokazali Barselona i Mančester junajted, kao i da bi Arsenal pristao da ga proda za pet miliona funti, iako ga je pre četiri godine Ajaksu platio duplo više.

Fermalen je ove sezone bio u drugom planu kod Arsena Vengera, koji je mnogo veću minutažu na terenu ukazivao Lorenu Košćelniju i Peru Metezakeru.

Takođe, list navodi da francuski trener želi da dovede Ešlija Vilijamsa iz Svonsija za 12 miliona funti, koji bi bio konkurencija dvojici standardnih štopera.

Blizu odlaska iz Arsenala pominju se još Maruan Šamah, Andrej Aršavin, Niklas Bendtner, Andre Santos i Park Ču Jung.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2013, 10:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Santos je ok bek, samo je više povrijeđen nego što igra.
Aršavin izgleda da je teno s mozgom.

Ovi ostali i jesu za prodaje.

Da još jedared naglasim, Arsenal mi je najdraži klub iz premijer lige.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2013, 10:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Jose Mourinho agrees 4-YEAR deal with Chelsea

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2013, 10:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

shakal je napisao:
"The Sun" piše da su interesovanje za belgijskog štopera pokazali Barselona i Mančester junajted, kao i da bi Arsenal pristao da ga proda za pet miliona funti, iako ga je pre četiri godine Ajaksu platio duplo više.

Po meni vrijedi mnogo više. Kakvi se sve igrači danas plaćaju po 20 ili 30 miliona, može i njegova cijena biti minimum 10.

- Engleski mediji javljaju da dileme više nema, Žoze Murinjo je prihvatio četvorogodišnji ugovor i 2. juna se vraća na 'Stamford Bridž'. Murinjo će potpisati četvorogodišnji ugovor sa Čelsijem, ugovor po kome će nedeljno zarađivati 250.000 funti.
Njegova plata će tako biti tri puta veća nego u prvom boravku u Londonu. Zbirnom projekcijom, Murinjo će u svojoj drugoj epizodi na 'Stamford Bridžu' zaraditi blizu 50 miliona funti.

- Predstavnici španske Malage su potvrdili ono o čemu se dosta spekulisalo prethodnih nedelja. Dosadašnji trener ovog kluba Manuel Pelegrini napušta funkciju prvog trenera ovog kluba i otvara vrata prelasku na klupu Mančester Sitija.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2013, 11:12 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
Vermaelen za 5 milion funti? Pa danas obicni duduci idu za te pare...

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2013, 11:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
WinstonWolfe je napisao:

Да ли је тренутно најбољи, тешко је рећи за некога уопште да је најбољи у нечему, али је један од најбољих тренера данашњице. И направио би он нешто са Реалом, али у Реалу је проблем свлачионица, који ни он није могао контролисати.

И Пеп је за мене још недоказан, добио је на тањиру најбољу генерацију коју је Барса имала икад у најбољим годинама. Истина је да је све освојио за кратко вријеме, али се то поклопило са Шпанском доминацијом у репрезентативном фудбалу, па нико не спомиње Дел Боскеа толико. Једноставно су били толико доминантни да нису имали конкуренцију, која реално никад није ни била слабија. Тачно, увео је тика-таку коју вјероватно више нико неће никад играти тако савршено и сложио је екипу до савршенства. Али иста та тика-така се вјежба у Барси од пјетлића и иста формација се игра у свим узрастима у Барси, систем који је Кројф увео у Масију прије 20-ак година. Само је сад Пеп њу одлучио пробати у првом тиму. А нико не спомиње ни помоћ оног судије против Челзија, кад су имали среће да узму тај трофеј.
И опет је изабрао најбољи клуб за наставак каријере, све му је сервирано на тањир, у Бајерну сад нема ниједан проблем. Вријеме ће пресудити, а ми можемо само да посматрамо до тад.

To je to.
Del Boske je zasluzan za pola uspjeha Barse, samo sto to mnogi nece da priznaju.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2013, 12:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Ja bih prije rekao da je obrnuto, da je za uspjehe njegove Španije zaslužna Barselona. Mislim, taj Del Boske je precijenjen, došao na gotovu ekipu koju mu je ostavio Aragones, sa druge strane primijenio sistem koji se igra u Barsi, samo ih pustio da trče i hop, titule samo kaplju.

WinstonWolfe je napisao:
А нико не спомиње ни помоћ оног судије против Челзија, кад су имали среће да узму тај трофеј.

Možda je bolje da ne zalazimo u ovu teritoriju, neko će se sjetiti da su objema Murinjovim osvojenim LŠ kumovale krupne sudijske greške (Mančester, Barselona).

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8890 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171 ... 445  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]