banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Avg 2025, 20:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8890 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170 ... 445  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: TRANSFERI
PostPoslato: 22 Maj 2013, 20:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
skeva je napisao:
Vidjecemo sledece godine u ovo vrijeme, kad Gvardiola bude od Bajerna napravio prosjecnu ekipu sa svojim eksperimentima, podsjeticu te tad na ovaj post :D .

Ma i to je pitanje kad hajvan PONOVO dolazi u kompletan i uigran tim.
I 'ladno ce jos drzati reputaciju dobrog trenera iako nista dokazao nije.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2013, 20:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Ali je zato "dokazan" trener Murinjo, koji je svugdje imao skoro neograničen budžet, neke od najboljih igrača na svijetu, dovoljno vremena za stvaranje i uigravanje tima, pa opet nije bio ni blizu Gvardiolinih uspjeha? Čak i na stranu trofeji, ko iza sebe ostavlja prepoznatljiv sistem, a ko prepoznatljivu pustoš i raspad?

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2013, 20:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Popokatepetl je napisao:
Ali je zato "dokazan" trener Murinjo, koji je svugdje imao skoro neograničen budžet, neke od najboljih igrača na svijetu, dovoljno vremena za stvaranje i uigravanje tima, pa opet nije bio ni blizu Gvardiolinih uspjeha? Čak i na stranu trofeji, ko iza sebe ostavlja prepoznatljiv sistem, a ko prepoznatljivu pustoš i raspad?

Teska srca moram kao kontra argument navesti - Inter. A Murinjo je u 3 kluba imao prepoznatljiv sistem, Pep za sada u jednom.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2013, 20:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Nije ni u Portu imao ni nekih para a ni najbolje svjetske igrace. Pep sa Portom ne bi osvojio ni kup sajamskih gradova :wink:

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2013, 21:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Joj

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2013, 21:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Šta bi Gvardiola uradio u Portu, ne znamo. A taj tim Porta je bio veoma dobar, većina je kasnije napravila odlične karijere u vrhunskim klubovima. Inter i nije neki argument - ja ne tvrdim da je Murinjo loš trener, samo da nije posebno "Poseban".

Ja mislim da bi, npr, Barselona načisto propala da je umjesto Rajkarda došao Murinjo, i nikad ne bi postigli ono što su sa Pepom, ma ni blizu.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2013, 21:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Pep treba da se dokaze a Murinjo je dokazan....kraj price...

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2013, 21:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

"Kraj priče" je inače krunski argument, protiv kojeg nema dalje rasprave. I to kad dođe iz usta jednog navijača Liverpula, onda pada svaka odbrana.

Samo na osnovu puke statistike, Pep šije "dokazanog" Murinja. A pogotovo na osnovu fudbalske filozofije. Što je donekle ironično, da Murinjo, koji igra isključivo na rezultat, čak ni u tom segmentu nije bolji.

No, dajmo im svima još godinu-dvije, pa ćemo vidjeti kako stvari stoje, ovo sad je vrćenje istih besmislenih priča od strane svih koji se ne slažu sa mnom :D

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2013, 21:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jel se treba Ferguson i dalje dokazivati, naravno u drugom klubu ili je dokazan ?

Ako Viljanova, recimo ostane 20 godina na klupi Barse, i uzme recimo 13 titula prvaka Španije, 4-5 liga šampiona, 15 kupova, oće biti ko Ferguson ili će se morati dokazivati i dalje ?

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2013, 21:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Odlicna ideja :D . Vidjecemo, ako se Pep dokaze u Bajernu i osvoji LS sa jos jednim klubom osim sa Barselonom ja cu prvi reci da si u pravu i da je Gvardiola trenerska institucija :D

NV, sa tobom ne vrijedi rapsravljati... pa ti pobogu navijas za Barselonu, alo :evil3: :P

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2013, 21:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa navijam.

Mislim, Pep uzeo sve s Barsom i sad neki govore da se treba još dokazivati, ajdeeeeeeeee

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2013, 21:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Jedan je SAF, a i prije UTDa je pokazivao klasu.

Inace, izgleda debelo svinjce Runi odlazi u PSG za 40 milki. Ja sam se nadao da ce od seika bar pinkaru izvuci, al dobro.
Druga stvar, dobra, je to sto je onaj mali Tiago iz Barse blizu prelaska u UTD za smijesnih 18 miliona. :D

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2013, 22:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Ferguson je nesto drugo...on nije vodio klub tri godine sa generacijom koja je bila mozda i najbolja koju je klub ikada vidio....on je vodio isti klub skoro 30 godina (ne znam tacan broj godina)...naucio je kojekakve zvekane da igraju fudbal...koristio je igrace koji bi mnogi otpisali na prvu i od njih pravio reprezentativce i igrace vrijedne divljenja...sa slabim timovima je osvajao titule...nista od toga Pep nije uradio....tako da...glupo je to poredit...

Ako cemo poredit Pepa i Murinja...takticke zamisli koje je radio Murinjo nije radio niko prije njega...tacno da je dosta puta imao ogromne budzete ali imaju i drugi budzete pa im to ne pomaze....a osim toga u Portu nije imao budzet...imao je 4 nedokazana igraca oko kojih je sastavio tim i klupu od anonimusa...i osvojio LS...mozemo mi tu LS pripisati igracima...i tacno jeste da su je oni osvojili ali ne treba umanjiti Murinjov ogroman doprinos...na kraju krajeva gdje god da dodje i prodje svi igraci ga samo hvale...on je znao od igraca izvlaciti maksimum...Etoo mu je igrao beka, otpisani Stankovic bio jedan od najboljih veznjaka italije....u svakom klubu u kojem je radio drugacije je pristupao sistemu rada jer je svaki klub bio drugaciji...i svugdje je na kraju imao rezultate...

Da je kreten - jeste...da je trenutno mozda i najbolji u svom poslu - jeste...

A Pep se za sada moze hvalit kako je sve osvojio sa istom ekipom u razmaku od tri godine (znaci ista generacija u najboljim igrackim godinama)....to je isto kao sto je Pele najbolji svih vremena al u Brazilu jer da je dosao u evropu moguce je da bi mu karijera otisla u drugom smjeru....znaci nedokazan....

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2013, 22:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
Ja sam sve ovo unazad na brzinu procitao .... je li to neko uporedio spanskog manekena sa Fergusonom ?

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2013, 22:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2329019/Chelsea-pole-position-land-80m-Cristiano-Ronaldo-Real-Madrid-chief-Ramon-Calderon-dismisses-Manchester-United-return.html

:roll:

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2013, 23:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Freak on a leasH je napisao:
Ako cemo poredit Pepa i Murinja...takticke zamisli koje je radio Murinjo nije radio niko prije njega.......u svakom klubu u kojem je radio drugacije je pristupao sistemu rada jer je svaki klub bio drugaciji...i svugdje je na kraju imao rezultate...

Ako ćemo gledati po "taktičkim zamislima koje niko nije radio prije njega", onda je Gvardiola definitivno tu prije Murinja, jer onakav fudbal kakav je igrala njegova Barsa, niko nikad nije igrao.

Da je kreten - jeste...da je trenutno mozda i najbolji u svom poslu - jeste...

Zanima me samo, ali zaista, radi kojih postignuća? Na stranu njegova harizma, ali ni po čemu nije najbolji, ni taktički, ni rezultatski, ni estetski. Jedan od 5-6 najboljih, ok, ali najbolji, ne u ovom svemiru.

A Pep se za sada moze hvalit kako je sve osvojio sa istom ekipom u razmaku od tri godine (znaci ista generacija u najboljim igrackim godinama)....to je isto kao sto je Pele najbolji svih vremena al u Brazilu jer da je dosao u evropu moguce je da bi mu karijera otisla u drugom smjeru....znaci nedokazan....

Kad pročitam ovakve tvrdnje, zaista se čini kako je najlakša stvar na svijetu osvojiti sve moguće što se u klupskom fudbalu može, i to duplo, za samo 3-4 godine. Samo trebaš imati par supertalentovanih igrača, istjerati ih na livadu i dati im loptu. Ali, u qrcu! Što ti, skeva, elvis, enkor, ćaća, šakal, taško, šlager, daljac, ja nismo zajebani fudbalski treneri, kad je tako lako? I poređenje s Peleom ne stoji, jer je Pep sve osvojio u najjačoj mogućoj konkurenciji, za razliku od Pelea.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2013, 08:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
skeva je napisao:
kad Gvardiola bude od Bajerna napravio prosjecnu ekipu sa svojim eksperimentima,

Sigurno neće napraviti od Bajerna ono što je Murinjo napravio od Reala. :D

- Andre Viljaš Boaš čini sve da ojača svoj tim u ubedi Bejla da ostane u klubu. Totenhem je krenuo u akciju dovođenja Leandra Damiaa sa kojim su Sparsi pregovarali i u januaru i za koga će, veruje se, biti potrebno izdvojiti 17 miliona funti.

Dodatno pojačanje vidi se u potencijalnom dolasku Soldada iz Valensije za 20 miliona funti.

Kako tvrde engleski mediji, Totenhem je već započeo pregovore sa španskim klubom.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2013, 08:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2011, 16:41
Ovdje ima velikih navijaca i obozavalaca Barselone. Barsa i Popokatepetl su pristrasni iz subjektivnih razloga su koliko vidim ovi komentari. Pa taj isti Gvardiola je da silne pare za Ibru i jos dodao Etoa za njega, kao star si ne uklapas se u moju viziju i taktiku. A taj isti Eto u Interu rasturao, cak i desnog beka igrao,a zna se kako je Ibra prosao u Barseloni. Pa je strucni Pep vratio Fabregasa koji skoro da nista nije osvojio sa Barselonom. Bolje je igrao u Arsenalu. A i ptice na grani znaju da se sve u Barseloni vrti oko poznatog trija Mesi-Cavi-Inijesta koji se odlicno razumiju i dodaju zmireci. Ta generacija jeste najbolja u istoriji a da Pep bude jedan od najvecih u istoriji tesko.. I pitanje je kakva ce to ekipa biti kad se povuku Cavi i Inijesta.. Nek uzme Pep npr Juventus pa osvoji sve u pet godina...

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2013, 08:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
O čemu ti? Nađi bar jedan moj post gdje sam nešto dobro napisao za transfer Ibre. Ili gdje tvrdim da je Pep najbolji? Nije najbolji, ali se ne može pljuvati jer iza sebe ima ozbiljne titule, uspjehe u relativno kratko vrijeme od 4 godine. Ali je najbolji bio za Barselonu, jer je napravio strašan tim i uzeo titula u 4 godine što neće niko u narednih nekoliko godina ili decenija..

Kažeš imao je Pep odličnu generaciju igrača? Dobro, Mesi, Ćavi i Inijesta su bili u životnoj formi prethodnih nekoliko godina i nosili su igru Barselone. I osvojili su tada sve. Ova dvojica posljednjih su nosili igru reprezentacije Španije.
Ali i Murinjo je imao ogromne milione u Realu, mogao je da dovede koga hoće od igrača i da napravi mnogo jak Real. Nije, samo je uništio Real i ime kluba i legende poput Raula i Kasiljasa. Kada je vidio da ne može ništa, sada odlazi.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2013, 08:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Barsa je napisao:
skeva je napisao:
kad Gvardiola bude od Bajerna napravio prosjecnu ekipu sa svojim eksperimentima,

Sigurno neće napraviti od Bajerna ono što je Murinjo napravio od Reala. :D

Мурињо је у задњим мечевим против Барсе био бољи. Осим оног потопа од 5-0, у свим мечевима послије је био једнак, ако не и бољи.

Да ли је тренутно најбољи, тешко је рећи за некога уопште да је најбољи у нечему, али је један од најбољих тренера данашњице. И направио би он нешто са Реалом, али у Реалу је проблем свлачионица, који ни он није могао контролисати.

И Пеп је за мене још недоказан, добио је на тањиру најбољу генерацију коју је Барса имала икад у најбољим годинама. Истина је да је све освојио за кратко вријеме, али се то поклопило са Шпанском доминацијом у репрезентативном фудбалу, па нико не спомиње Дел Боскеа толико. Једноставно су били толико доминантни да нису имали конкуренцију, која реално никад није ни била слабија. Тачно, увео је тика-таку коју вјероватно више нико неће никад играти тако савршено и сложио је екипу до савршенства. Али иста та тика-така се вјежба у Барси од пјетлића и иста формација се игра у свим узрастима у Барси, систем који је Кројф увео у Масију прије 20-ак година. Само је сад Пеп њу одлучио пробати у првом тиму. А нико не спомиње ни помоћ оног судије против Челзија, кад су имали среће да узму тај трофеј.
И опет је изабрао најбољи клуб за наставак каријере, све му је сервирано на тањир, у Бајерну сад нема ниједан проблем. Вријеме ће пресудити, а ми можемо само да посматрамо до тад.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8890 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170 ... 445  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]