''Selektor je istakao da je Erceg povređen,
a da je Savanovića izbacila konkurencija''
Bas bi volio da znam koja je to konkurencija na 4 izbacila savana?Novica koji je povrijedjen kojeg su izbacili iz bamberga i koji je cijelu sezonu proveo i Megi da se vrati na normalu(Novicu inace obozavam kao igraca,ali cinjenice su cinjenice),Bircevic koji kod mute ove sezone nije odigrao sve zajedno tri puta ledjima prema koju i napao obruc,nego konstantno palijanje za 3 kod mute..
Po meni je ovo jedini hendikep reprezentacije,nemamo prave cetvorke.Ni Lucic ni Bjelica nisu prave cetvorke.Lucic je 3 ali po potrebi moze odigrati cetri,posto je dobar sa fizikalijama.A za Bjelicu i ptice na grani znaju da je cista trojka i da zbog visine guraju na 4.
Jos jedna ludost je i to sto nema Macvana. !!!!
Koji bi eto,kad vec ne moze Savan,igrao na 4
Nitro je napisao:
Нова Варош je napisao:
Kalinić, bog da mu dušu prosti
ako budu trice kalinić i Simon moglo bi se u odbrani nešto izmusti, ali u napadu da te Bog sačuva i sakloni.
Mogao bi Bjelica na trojku, a jedan od ove dvojice da mu bude back-up. Čak su i njih dvojica korisni u napadu, ako se upotrebe na pravi način. O Simonu smo nekoliko puta diskutovali, čak se većina ljudi slaže da je sa klupe upotrebljiv, da odmijeni startnu trojku, tad je rasterećeniji i bolje šutira definitivno, a za ostale napadačke akcije, sasvim dovoljno bi bilo (za obojicu Kalinića i Simona) da istrče par kontri i par puta iskoriste back door pasove i utrčavanja. Obojica za to imaju dovoljno košarkaškog znanja i mogućnosti. Sad, što nijedan nije baš kvalitet za reprezentaciju, to je nažalost realno stanje stvari. Činjenica je da pravog, prefinjenog šutera sa pozicije tri, nemamo već dugo vremena. To bi nekako moglo i da se sakrije, ako bude dovoljno kvaliteta na ostalim pozicijama. Karijeva Juga je 2002. godine, igrala praktično bez pravog beka šutera, ali lako je bilo tada, kad imaš Bodirogu koji lako pokriva tri spoljne pozicije...
Najbolji backup za Bjelicu na 3 je Dangubic i o tome se dosta diskutuje.Simon je toliko limitiran igrac da je to strasno.Gledao sam zvezdu sve utakmice ove sezone i simon je sve ukupno 3 puta napao obruc i sva tri puta mu je bila ociscena strana.
Danga je brzi,eksplozivniji,vrhunski trci kontru,atletski je za simona lebron,a da se ne lazemo,fizikalije su danas sve..