Schlager je napisao:
Ne znam gdje da postavim pitanje,pa ću ovdje jer se tema dosta čita...
U čemu je fazon sa ovom smjenom heinkesa i dovođenjem guardiole,ne razumijem ideju uopšte?
Bayern NIKAD nije bio ovako dominantan,igra perfektna,jednostavna do bola,efikasna,20 bodova prednosti u ligi,svima redom daje 5-10 golova,igra polufinale LŠ koje će vjerovatno i osvojiti...ne kapiram stvarno
šta očekuju sa guardiolom..?
40 bodova prednosti u bundesligi?
prosječne pobjede 10-0?
Zbunjen sam najviše zbog toga jer ovakvi idiotizmi mi nimalo ne liče na racionalnog švabu,mnogo više to pristaje nama ovdje,ono kad vlado jagodić osvoji prvu titulu u istoriji borca pa poslije utakmice dobije otkaz jer se njegova faca ne sviđa šipovcu

Ovo sto je naveo kitopsina ima smisla, ali ja bih dodao jos jednu stvar. Slicno kao kad je u Real dosao Ronaldo ili Murinjo ne mogu da se sjetim, Barca je dovela Ibrahimovica. Iako su do tada igrali odlicno i mnogi nisu vidjeli svrhu ovog transfera sto se na kraju pokazalo tacnim s obzirom da nije bilo mjesta za Messija i Ibru u spicu, predsjednik Barce Laporta je jednostavno rekao da oni moraju da odgovore na Realovo pojacanje, sto na psiholoskom, sto na marketinskom planu.
S Bajernom je slicna prica, sa Gvardiolom dobijaju jednu dimenziju vise, marketinski potencijal je sada mnogo veci, a tu je i psiholoski moment, jer Bajern je do sada vazio uglavnom za bezprijekornu radnu masinu koja obavlja sve po planu, sada ulaze u sferu Reala i Barce, koji vaze ipak za malo glamuroznije klubove. To je nastavak tradicije bayerna koja je pocela prije par godina dovodjenjem par skupih pojacanja, Robben i Ribery i slicno. Do tada Bayern je uglavnom imao manje skuplju ali uigraniju ekipu sastavljenu od par iskusnih domacih igraca. Praksa skuih ulaganja pojacanje se ovim nastavlja.