mandrak je napisao:
pazi ovo:
Još jedan detalj u Slaviji naglašavaju.
"Posebno smo iznenađeni i ogorčeni na činjenicu da je drugo poluvreme,na klupi sa delegatom proveo Rusmir Cviko, direktor kluba sa "Grbavice". Na taj način je očigledno vršio pritisak na službena lica. Zbog svega navedenog očekivali smo izvinjenje rukovodstva Željezničara", ističu u Slaviji i nadaju se da će FS BiH preduzeti adekvatnne mere da zaštiti klubove koji će ubuduće dolaziti na "Grbavicu“.
pazi ovo:
Dobrica Cosic: “Mi Srbi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugog: lažemo iz samilosti da nas nije strah da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tuđu bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. LAŽ JE VID našeg pariotizma i potvrda naše urođene inteligencije. LAŽEMO stvaralački, maštovito, inventivno.”
Ko je ovdje lud? Rusmir Cviko iz Belgije vršio pritisak na delegata?
Fudbaleri Željezničara u nedjelju su u jednom od derbija 5. kola Premijer lige BiH savladali Slaviju rezultatom 2:0, ali se još uvijek ne stišavaju tenzije nakon susreta na Grbavici.
Naime, iz Slavije je stiglo saopštenje za medije, koje smo vam prenijeli, a reagovali su i iz Želje. Ipak, vratimo se još malo na saopštenje premijerligaša iz Istočnog Sarajeva. Jedan dio je posebno upečatljiv.
„Posebno smo iznenađeni i ogorčeni na činjenicu da je drugo poluvrijeme na klupi sa delegatom proveo Rusmir Cviko, direktor kluba sa Grbavice. Na taj način je očigledno vršio pritisak na službena lica”, ustvrdili su iz Slavije.
Koliko ozbiljni su bili ljudi koji su između ostalih sročili i ove rečenice najbolje svjedoči sljedeći podatak. Cviko od petka nije u Sarajevu, ali niti u BiH, što nam je i potvrdio.
„Ne želim da ulazim u polemiku sa ljudima iz Slavije, ali ja nisam bio na Grbavici, a kamoli pored delegata. Jedino ako je klupa u Belgiji. U petak sam doputovao u Belgiju kod porodice i zaista ne znam zašto su ljudi iz Slavije mene pominjali. To najbolje potvrđuje koliko ozbiljno rade svoj posao“, potvrdio nam je Cviko.
U saopćenju Slavije su i pretjerali u navodima da se s tribina čulo "Ubij Srbina", kao i da se treneru Slavije, Vladi Čapljiću, legendi Želje psovala četnička majka. Čapljić je nakon što je pokušao uštopati jednu loptu dobio ovacije s tribine, posebno sa zapadne, ali možda novinar SC-a nije bio na istoj utakmici.