Dobro došli u Zvezdinu kućuNapravio sam od stana muzej i ostavljam ga mojoj Zvezdi. Prvi put sam o toj ideji razgovarao sa Džajićem i Cvetkovićem, oni su bili zadivljeni, kaže legendarni navijač crveno-belih Mile Srbin

Svi Zvezdini velikani na jednom mestu... Mile Srbin ispred fotografija najslavnijih timova Crvene zvezde
Miodrag Milosavljević, poznatiji kao Mile Srbin, kaže da je sasvim razumljiva njegova odluka da svoju kuću zavešta Crvenoj zvezdi. U ekskluzivnoj ispovesti za Press, najpoznatiji navijač kluba iz Ljutice Bogdana otkriva da je još sa Draganom Džajićem dogovorio da svo svoje bogatstvo posle smrti ostavi crveno-belima.
- Dobro došli u Zvezdinu kuću - dočekuje nas vitalni Mile, koji će 13. novembra napuniti 89 godina.
Stan od 27 kvadrata u beogradskom naselju Vračar više liči na muzej nego na stambeni prostor. Nema slobodnog prostora na zidovima, jer su svi prekriveni suvenirima posvećenim Srbiji i Zvezdi. Javnost je bila poprilično začuđena vešću da je Mile odlučio da njegov skromni dom posle smrti pripadne Crvenoj zvezdi, ali nas naš domaćin uverava da je takva odluka sasvim normalna i očekivana.
Ne voli Dan Tanu- Napravio sam od stana muzej i to sve dajem Zvezdi. Prvi put sam o toj ideji razgovarao sa Draganom Džajićem i Vladimirom Cvetkovićem, i oni su bili zadivljeni tom idejom. Džajić je najveća legenda Zvezde, on nije zaslužio da ga hapse, jer nikada ništa nije ukrao. Kada je došao Dan Tana, on je poslao nekog advokata da to konačno odradimo i zvanično, međutim više od godinu dana držali su ta dokumenta kod sebe. Pitao sam ga: „Ti čekaš da ja umrem i onda da radiš šta hoćeš sa dokumentima?" Bio sam ljut na Dan Tanu, on je došao da rasturi našu Zvezdu. Pričao sam i sa Lukićem oko ovoga. Ovi novi u klubu su moja deca, prvi sam im čestitao na izboru. Sada rade punom parom da srede stanje u klubu, kada to završe, rešićemo i ovo oko stana - kaže Mile Srbin.

Najpoznatiji navijač Zvezde diči se podatkom da ga je rukovodstvo kluba zvaničnim aktom iz 1983. godine oslobodilo plaćanja putovanja u inostranstvo sa klubom.
- Živim samo za Zvezdu, ona mi je cela porodica. Centralno mesto zauzima prva generacija Zvezde, koju su predvodili Mrkušić, ambasador Stanković, Mitić. Pre rata sam navijao za Jugoslaviju, a kada je osnovana Crvena zvezda, počeo sam za nju da navijam. Od 1945. do danas nisam propustio nijednu utakmicu na „Marakani" i u inostranstvu. Na Izvršnom odboru Zvezde 1983. doneli su odluku da me oslobode plaćanja na gostovanjima. Nikada nisam imao problema na poslu, uvek me je direktor puštao. Kada se posle četiri-pet dana vratim sa puta, radim od jutra do sutra da nadoknadim to. Nisam nikada uzimao slobodne dane, jedino nisam radio na Božić, Uskrs i moju slavu - Svetog Nikolu.
Došao iz Jagodine u BeogradMileta život nije mazio. Naprotiv. Došao je kao mladić iz Jagodine u Beograd, vrlo brzo ostao bez dece, a kada mu je i žena umrla, ostala mu je jedino ljubav prema klubu.

- Kada sam došao iz Jagodine u Beograd, pre podne sam nosio kofere na stanici, a po podne sam prodavao večernja izdanja novina. Posle sam završio trgovačku akademiju i radio kao prodavac. Bio sam tokom rata u logoru na Banjici, decu sam izgubio 1942. godine, a kada mi je posle rata umrla žena, odlučio sam da se više nikad ne ženim. Od tada mi je ostala samo ljubav prema Zvezdi.
mondo