ja nikad nisam ni krio da volim fk crvena zvezda...mnogo puta sam pisao o tome i na temi fk borac,da crvenu zvezdu smatram jedinim,pravim i iskrenim prijateljem mog borca...samo u zadnjoj deceniji je odigrala 4 prijateljske utakmice sa nama,od cega nam je dvaput potpuno besplatno napunla stadion!...i nije to od juce....tako je bilo i sa miljancem,i sa dzajom,i sa piksijem,i sve njih smatram iskrenim prijateljima borca i banjaluke...kzem,nije od juce,jer recimo prije prvenstvene utakmice borac-zvezda aprila 1990 bili su organizovani "dani crvene zvezde u banjaluci",u sklopu kojih je dan prije te utakmice u banjaluku doputovao i kosarkaski klub crvena zvezda,odgodivsi svoju prvenstvenu utakmicu,i takodje besplatno do vrha napunila dvoranu borik u toj prijateljskoj utakmici sa borcem....sve i jednog igraca kojeg su uzimali iz borca,platili su nam maximalno korektno,u dogovorenom roku i punu cijenu,i to su i danas najveci transferi borca (grujic,ljubojevic,vranjes..)...uvijek su nam davali dobre strucnjake (vladica popovic,pizon) i igrace na pozajmicu (ivan adzic,vitomir stavljanin,milorad ratkovic,zoran jovicic,itd,itd...),pomagali na sve moguce i nemoguce nacine dok je borac igrao kao domacin u kostolcu,valjevu,bacu...ima jos milion stvari zbog kojih volim CZ...
mislim da se iz svega navedenog moze vidjeti zasto pratim bas CZ,pisem o njoj,i zelim da ponovo bude velika,a ne pisem o partizanu,vojvodini i ostalim klubovima,jer me nijedna od ovih stvari ne asocira na njih,i skoro da ih i ne pratim,osim kad igraju evropske kupove,tad navijam naravno za njih...
i da ne bude nikakve zabune,ja ovo pisem kao obican covjek koji voli fk borac,i ovo sa navijackom pricom nema nikakve veze....oni imaju svoje prijatelje,neprijatelje,a dok sam bio navijac,najvise sam mrzio delije,mrzim ih sad...njihove vodje smatram grupom placenika,kojima je navijac zanimanje....kao mlad sam se tukao sa njima po aleksincu,a i jednom nasem navijacu su izbili oko kod autokomande,muckim napadom sa ledja......potpuno razdvajam fk crvena zvezda i grupu gradjanja delije,jedne volim,druge ne volim!
_________________ "Možete da budete najbolji student ili najbolji stručnjak u nekoj oblasti ali ako niste u sistemu vlasti, ako niste dio vlasti, sve je to zabluda''
|