Da li su Englezi licemeri koji strance kažnjavaju drugačije od svojih fudbalera?
Golman Liverpula Pepe Reina besan zbog suspenzije Luisa Suareza i smatra da na Ostrvu za domaće igrače važe jedna pravila, a za strane potpuno druga. Nešto slično je poručio i Brendan Rodžers
Golman Liverpula Pepe Reina besan je zbog kazne kazne od 10 utakmica suspenzije koju je dobio Luis Suarez zbog zbog ujedanja Branislava Ivanovića. On smatra da je sankcija previsoka i da bi sigurno bila blaža da je u pitanju engleski fudbaler. “Poznajem Luisa i znam da je potpuno drugačiji van terena. On je sjajna osoba i odličan saigrač. Ljudi u Engleskoj ga drugačije tretiraju jer je iz Urugvaja ili zbog toga što je u prošlosti imao slične incidente. On zna da je pogrešio, ali kazna od 10 utakmica je apsurdna i preterana”, rekao je Reina za engleske medije.
Kao primer nepravde prema Urugvajcu, Reina je naveo podatak da je on zbog rasnih uvreda na račun Patrisa Evre, koje nisu dokazane, dobio osam utakmica suspenzije, a da je Džon Teri za vređanje Antona Ferdinanda dobio “samo” četiri. “Mnogo je licemerja. U Engleskoj postoje senzacionalistički mediji koji nekom događaju daju veću pažnju nego ostalim. Onaj sa dokazom (Teri) dobio je kaznu od četiri utakmice, dok je Luis dobio osam. Mislim da bi pristup bio drugačiji da je u pitanju engleski fudbaler”, poručio je Reina.
Razočaran je i trener Crvenih sa Enfilda, Brendan Rodžers. “Težina kazne je ono što najviše boli. To je ono čime smo gorko razočarani, ne toliko samim kažnjavanjem jer su svi to videli i Luis je bio vrlo otvoren i iskren i priznao je da je pogrešio”, rekao je Rodžers.
I on je ovaj Suarezov slučaj uporedio sa dva slična, od kojih je jedan uključivao napadača Totenhema i engleske reprezentacije Džermejna Defoa. Prvi incident je bio kada je Defo ugrizao Havijera Maskerana iz Vest Hema, a drugi kada je Šon Hesi iz niželigaškog Čestera ugrizao rivala iz Stokporta. “Oba incidenta su se dogodila 2006. godine. Defo nije dobio kaznu i FA mu je dozvolio odlazak u englesku reprezentaciju, a Hesi je dobio pet utakmica kazne. Zato je teško shvatiti kada Luis dobije kaznu od deset utakmica. Osećao sam da bi mogao da bude kažnjen sa 12 utakmica suspenzije, ali da je šest uslovnog tipa, sa pogledom na ponašanje u budućnosti. Mislim se niko ne bi protivio takvoj kazni”, poručio je Rodžers.
Takođe, tokom sezone su Suareza mnogi na Ostrvu prozivali zbog simuliranja, dok je na adresu Gereta Bejla zbog istih stvari, išlo manje kritika.
Suarez ima rok do sutra da uloži žalbu na odluku FA Engleske.
|