banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Maj 2025, 16:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1795 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 90  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Jun 2018, 22:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Slika

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2018, 08:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
А јес педерска атмосфера била, то бар нисам очекивао на утакмицама Русије.
Нигдје барјака, бубњева, бакљи, страственог навијања.
Јебене заставице за аута, пом-помови :( :( :(

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2018, 08:35 
samo vuvuzela da nema...jebo ih ko ih izmisli :D

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2018, 09:05 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
u brazilu su daleko najbolju atmosferu na utakmicama pravili argentinci...to je nepodjeljeno mišljenje svih..od prve utakmice protiv bosne,do finala sa njemačkom

mada su mene lično i mexikanci impresionirali,kad su u direktnom okršaju (brazil-mexico 0-0) potpuno nadglasali pjesmom brazilske navijače,kao da su oni domaćini!

ali rusija je predaleko i od argentine i od mexica..ne znam od koga ovdje najbolje navijanje na utakmicama očekivat?
englezi..švabe?

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2018, 09:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Englezi su 2010 jedini nadjačali vuvuzele.
Ali bilo ih je sepet, oko 40 000 na stadionu.

Poljaci će napraviti feštu, što na ulici što na stadionu :D

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2018, 09:10 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

E da...Poljake sam zaboravio :D

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2018, 09:12 
znate li hoce li ko prenositi egipat - urugvaj?

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2018, 09:13 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

mića,sve utakmice ti idu na bht hd

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2018, 09:20 
Hvala, odigrao neki tiketic pa da mogu pratiti uzivo.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2018, 09:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Schlager je napisao:
u brazilu su daleko najbolju atmosferu na utakmicama pravili argentinci...to je nepodjeljeno mišljenje svih..od prve utakmice protiv bosne,do finala sa njemačkom

mada su mene lično i mexikanci impresionirali,kad su u direktnom okršaju (brazil-mexico 0-0) potpuno nadglasali pjesmom brazilske navijače,kao da su oni domaćini!

ali rusija je predaleko i od argentine i od mexica..ne znam od koga ovdje najbolje navijanje na utakmicama očekivat?
englezi..švabe?

Argentinski navijači su ponajbolji, dovoljno je samo pogledati San Lorencove. Imaju najbolje pjesme od svih.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2018, 09:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2015, 18:05
Ne može se porediti navijanje za klubove i za reprezentaciju. To najbolje vidimo na primjeru Srbije.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2018, 10:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Pa realno. Ne moze se ocekivati da nacionalni tim svoje zemlje bodris sa jednakim zarom kao klub za koji si izabrao da navijas jer eto zato.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2018, 10:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2015, 18:05
Niko ne govori o žaru već o organizovanom navijanju.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2018, 10:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 28 Apr 2018, 18:47
Нема ту неког правила када су у питању емоције и са колико ћемо жара навијати за вољени клуб или вољену националну селекцију.
И тај емотивни набој зна бити промјењив. Танка је и границе између љубави и мржње.
Ту емоције, наклоност, знају одредити неки догађаји, да нам клуб или национална селекција постану омражени, или их гледамо са више симпатија.

Како то и бива, и политика се зна умијешати. И када су клубови у питању (рецимо својевремено смо имали у Шпанији у вријеме Франкове ере када је Барса имала "посебан третман"), а још више када су националне селекције у питању.

Код националних селекција, имали смо рецимо у Загребу 1989-е првенство Европе у кошарци, и та Југа је имала подршку у Загребу какву вјероватно никад раније није имала.
Само неколико мјесеци касније 03.06.1990, фудбалска селекција Југе у том истом Загребу угостила је Холандију, и читав Максимир острашћено је навијао, наравно за Холанђане. Заправо и нису имали нешто симпатија за Холанђане колико ту бјеше мржње и колико негативног набоја на том мечу према Југи. И колико се ствари за неколико мјесеци промијене.
Не спорим, било је и 1980их и раније на том простору анимозитета према Југи, барем ја то знам, но све је то кроз + или -, које емоције у том тренутку превладавају, тако се створи и привид, а привид је у овом случају важнији од реалног стања ствари.

Ту обично кажемо, за селекцију "своје земље". Но када је "наша" национална селекција у питању, значи Србија, вјероватно ће се са више жара, са више страсти навијати у Српској него у самој Србији (ако би се равнали по Београду, дефинитивно), иако наши простори формално припадају другој земљи.
Имамо ми таквих ситуација доста по свијету, и ту када су емоције у питању супремацију често има етничка припадност у односу на држављанство, а некад и сам анимозитет према администрадивном средишту или пак доминантном народу у тој земљи.

Код клубова то и није толико подложно промјенама, и промјене у емотивном односу према неком клубу су обично везане за неке личности које нам постану омражене или их више готивимо.

Преширока тема, тешко је ту у пар реченица рећи неку "коначну истину".
Како ми је први пост на овој теми, Србији пуно среће у Русији.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2018, 10:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
ima li negdje kakvih reportaza sa svjetskog? evo gledam upravo na SOS-u, al malo mi to suvoparno

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2018, 11:10 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Khal Drogo je napisao:
Нема ту неког правила када су у питању емоције и са колико ћемо жара навијати за вољени клуб или вољену националну селекцију.
И тај емотивни набој зна бити промјењив. Танка је и границе између љубави и мржње.
Ту емоције, наклоност, знају одредити неки догађаји, да нам клуб или национална селекција постану омражени, или их гледамо са више симпатија.

Како то и бива, и политика се зна умијешати. И када су клубови у питању (рецимо својевремено смо имали у Шпанији у вријеме Франкове ере када је Барса имала "посебан третман"), а још више када су националне селекције у питању.

Код националних селекција, имали смо рецимо у Загребу 1989-е првенство Европе у кошарци, и та Југа је имала подршку у Загребу какву вјероватно никад раније није имала.
Само неколико мјесеци касније 03.06.1990, фудбалска селекција Југе у том истом Загребу угостила је Холандију, и читав Максимир острашћено је навијао, наравно за Холанђане. Заправо и нису имали нешто симпатија за Холанђане колико ту бјеше мржње и колико негативног набоја на том мечу према Југи. И колико се ствари за неколико мјесеци промијене.
Не спорим, било је и 1980их и раније на том простору анимозитета према Југи, барем ја то знам, но све је то кроз + или -, које емоције у том тренутку превладавају, тако се створи и привид, а привид је у овом случају важнији од реалног стања ствари.

Ту обично кажемо, за селекцију "своје земље". Но када је "наша" национална селекција у питању, значи Србија, вјероватно ће се са више жара, са више страсти навијати у Српској него у самој Србији (ако би се равнали по Београду, дефинитивно), иако наши простори формално припадају другој земљи.
Имамо ми таквих ситуација доста по свијету, и ту када су емоције у питању супремацију често има етничка припадност у односу на држављанство, а некад и сам анимозитет према администрадивном средишту или пак доминантном народу у тој земљи.

Код клубова то и није толико подложно промјенама, и промјене у емотивном односу према неком клубу су обично везане за неке личности које нам постану омражене или их више готивимо.

Преширока тема, тешко је ту у пар реченица рећи неку "коначну истину".
Како ми је први пост на овој теми, Србији пуно среће у Русији.

Zaboravio si drugi slucaj....
Fudbalska "velesila" Banglades koja vjerovatno nikad nece zaigrati na mundijalu je uveliko podjeljen ... pola ih navija za Brazil a pola za Argentinu .... u toj svojoj strasti idu toliko daleko da se potezu nozevi i desavaju teska ranjavanja...

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2018, 11:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 28 Apr 2018, 18:47
motozeljo je napisao:
Zaboravio si drugi slucaj....
Fudbalska "velesila" Banglades koja vjerovatno nikad nece zaigrati na mundijalu je uveliko podjeljen ... pola ih navija za Brazil a pola za Argentinu .... u toj svojoj strasti idu toliko daleko da se potezu nozevi i desavaju teska ranjavanja...
Нисам заборавио, нисам знао за ту ситуацију (ево мало прије сам потражио, да видим да ли је истинит догађај, јесте).
Када нађем времена, волим коју прочитати о тим просториа, и народи читавог таг појаса (централне Азије), па и читаве Азије, су оптерећени својим анимозитетима, узрокованих етничким разликама и често је то насљеђе историје.
Тако и овдје ако би пробунарали по генези овог анимозитета можда то не вуче коријене из 1970их и 1980их када су се једни заљубили у Пелеа и Бразил, а други у Марадону и Аргентину, и кожда су разлози дубљи и сложенији.
Но, заиста не знам, а и да не идемо од теме, спорта и свјетског купа у Русији.
Занимљив случај свакако јесте.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2018, 15:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Dosadna utakmica Egipat Urugvaj, niko nikom nije mogao prići golu.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2018, 15:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2018, 22:44
Било је питање времена када ће Египат капитулирати.
Суарез као да није био на терену.

Русија и Уругвај играју утакмицу за прво мјесто у групи.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2018, 16:17 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 11 Jul 2010, 19:09
Pa jebemti vuvuzele, imao sam volje pogledati i ove mudzahedine od 17h, ali ubi u mozak.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1795 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 90  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]