banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 22:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2629 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 132  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Jul 2011, 16:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Alarm za Pantelića...

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2011, 20:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Sondri je napisao:
Alarm za Pantelića...

:thumbleft:

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2011, 00:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Dva dana odem na odmor, bez novina i interneta i kad se vratim docekaju me ovakva sranja!!! Pa jebemu majku, pa zar uvijek mora po najboljim igracima??? Pa sto nisu slomili savia, ignjatijevica, binica ili nekog retarda a ne njega....
A i treba nam kad igramo prijateljske utakmice sa divljacima.... I sta sad? Opet lijevi stranu krpiti sa jevticem?

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2011, 01:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Enfild nije Marakana
03.07.2011. 11:15 | MOZZART Sport

Srđan Zirojević, čovek koji je imao glavnu ulogu na pripremama crveno-belih na Zlatiboru, za MOZZART Sport ispričao svoj profesionalni put

Tokom finiša prethodne sezone među fudbalerima Crvene zvezde odomaćena je teza koja se ovih dana često pominje na Marakani: „Samo da prođemo Srđanov dril.“

Kada je Robert Prosinečki pre šest meseci odlučio da kondicionu pripremu crveno-belih poveri Srđanu Zirojeviću, malo ko je znao da je najtrofejniji srpski klub dobio vredno pojačanje. Nepoznat široj javnosti, specijalista za fizičku spremu igrača kupio je sve instance u Ljutice Bogdana u ekspresnom roku.

Mlad, ambiciozan, modernih shvatanja brzo je dokazao da je po stručnosti daleko iznad srpskog fudbalskog proseka. A ne tako davno, dok je nabijao kondiciju fudbalerima Rada, Zirojević se nalazio na pola koraka od odlaska u bolji i bogatiji život. Dobio je poziv s Enfilda, očekivalo se da postane jedan od prvih saradnika Rafaela Beniteza, ali...

"Da, to je vrlo zanimljiva priča. Sebe sam već video na Enfildu jer sam na preporuku Igora Glušćevića dobio Benitezov poziv. On je tražio kondicionog stručnjaka koji nije Španac, a Igor mu je doslovce rekao: „Imam čoveka za tebe, posle njegovih treninga svi su brži i jači, mog brata je posle povrede vratio u život.“ Čuo sam se s Benitezom, kupio i avionsku kartu... Međutim, Rafa je tada bio na kraju mandata, izgubio je utakmicu od Atletiko Madrida i to je bio kraj", kroz osmeh priča za MOZZART Sport Srđan Zirojević.

Mladić koji je tek napunio 30 godina po načinu rada predstavlja avangardu! Iako učenici Roberta Prosinečkog pričaju da im Srđan vadi dušu na pamuk, njegov sistem fizičke pripreme ne poznaje termine „suvo trčanje“ ili „besomučno dizanje tegova“.

"Posle Fakulteta za fizičku kulturu u Beogradu završio sam i univerzizet u Americi. Tamo sam kroz praktičan rad video da kondicioni treneri idu na piće i roštilj s igračima i da je sve stvar psihologije. Moraju da vam veruju, da im kroz spontan razgovor objasnite da svaka vežba ima svrhu. Za mene nema bolje satisikacije od toga kada mi, na primer, Milan Vilotić posle treninga doslovce kaže: „Sad se osećam spremnije i stabilnije.“

Čak i dok komunicira s Prosinečkim, Zirojević ne skida pogled sa svog laptopa. Težnja za usavršavanjem tera ga da i trenutke dokolice koristi da pronađe zanimljivo štivo iz svog esnafa.

"Često odlazim na seminare po zapadnoj Evropi, nedavno sam patentirao mašinu zbog koje igrači više neće morati da rade čučnjeve. Ovo je jedsnostavno moj život, maksimalno sam predat poslu. Dobro, moram da pomenem i suprugu, da se ne naljuti, a-ha-ha… I mislim da su igrači Crvene zvezde bili najspremniji tokom proleća, a da ćemo ovog leta uraditi samo nadgradnju. U šali kažem da su Zvezdini fudbaleri pravi komandosi za srpske prilike. To mogu da konstatujem jer znam kako se radi u ostalim klubovima. Da je drugačije, ne bismo davili rivale 90 minuta, kao u Kragujevcu ili na derbiju."

Zirojević tvrdi da srpski fudbaleri nisu fizički inferiorni u odnosu na igrače iz najjačih svetskih klubova. On kaže da timovi poput Čelsija i Intera imaju samo mnogo širu bazu.

"Setite se samo da su Partizanovi igrači pretrčali više nego Arsenalovi u Ligi šampiona. To je najbolji dokaz da razlika nije velika. Međutim, ti klubovi imaju mnogo širu bazu. Da biste potpisali ugovor morate da imate vrhunske motoričke sposobnosti, snagu i kapacitet pluća. Oni pri svakom dodiru s loptom naprave pet pokreta telom, zato i pokušavam da razgibam naše momke raznim vežbama Takođe, naši igrači, za razliku od njihovih, imaju dve velike pauze, svašta rade u tom periodu... Mogu da tvrdim da se ovako, kao kod nas, radi u Čelsiju ili Interu. Bio sam tamo na usavršavanju i video to svojim očima."

Zirojević apostrofira da ima vrhunsku saradnju s Robertom Prosinečkim i da boljeg šefa nije imao tokom mandata u Hajduku s Liona i Radu.

"Dovoljno je da se samo pogledamo i odmah znamo šta onaj drugi hoće. Radimo vrlo temeljno, dogovaramo se o svakom detalju. Na meni je da ispunim njegove želje, kao i tokom ovog pripremnog perioda. Prvih šest meseci je završeno, gde je bio cilj da se nivo ekipe podigne na viši nivo. Sada ulazimo u period koji je za nas dosta specifičan - povećavamo agilnost i hitrinu ekipe. Robert je tražio da ekipa podseća na španske timove koji su brzi, agilni, hitri…"

Nije njegov posao da obećava navijačima pobede i trofeje, ali je između redova najavio da će publika na Marakani gledati gladijatore.

"Ekipa je trenutno na nivou koji smo mi hteli da imamo prošle zime. Poboljšali smo potrošnju kiseonika, startnu snagu i opšti nivo snage. Jači smo sigurno za 20 posto. To je Robert tražio, da ti elementi budu bolji nego što su bili zimus, tako da je to sada tamo gde mi hoćemo. Sad nastavljamo dalje da radimo. Nadam se da će do druge sedmice u Austriji igrači biti izjednačeni", poručio je Zirojević.

DARJAN NEDELJKOVIĆ

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2011, 08:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Пашеков лом ноге, тотално безазлено изгледа старт:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=V_ax6dQh_PM[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2011, 11:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2010, 16:53
skeva je napisao:
Dva dana odem na odmor, bez novina i interneta i kad se vratim docekaju me ovakva sranja!!! Pa jebemu majku, pa zar uvijek mora po najboljim igracima??? Pa sto nisu slomili savia, ignjatijevica, binica ili nekog retarda a ne njega....
A i treba nam kad igramo prijateljske utakmice sa divljacima.... I sta sad? Opet lijevi stranu krpiti sa jevticem?

čovječe, nemoj to govoriti. ne do Bog nikome.

neko se mora dovoditi, pa makar na šestomjesečnu pozajmnicu

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2011, 13:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Stubborn je napisao:
skeva je napisao:

čovječe, nemoj to govoriti. ne do Bog nikome.

neko se mora dovoditi, pa makar na šestomjesečnu pozajmnicu

A dobro, u pravu si....

Sestomjesecna pozajmica bi bila super stvar, al nekog igraca koji moze odmah pomoci a ne da ga klesemo i skidamo mu kilograme....

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2011, 19:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Citiraj:
Доктор ФК Црвена звезда Дејан Пурић је први стигао, на терену, до Винисиуса Пашека, и врло брзо му је било јасно да се ради о тежој повреди која ће сјајног Бразилца одвојити од терена неколико месеци.

Пурић је са Пашеком био и у болници, и на почетку оперативног захвата, па је свакако најпозванији да говори о ономе што се догодило.

- Пашеко је доживео луксациони прелом потколеничне кости фибуле. Тај прелом спада у тежу врсту прелома, која захтева неодложну хируршку интервенцију па је зато наш играч одмах оперисан у АКХ клиници у Бечу – каже Пурић.

Иако је постојала идеја евентуалног транспортовања Винисиуса за Београд, од тога се врло брзо одустало.

- Транспорт је био немогућ пре него што се уради оперативни захват. Захват је протекао у најбољем реду, готов је био у суботу око поноћи. Постоперативни ток сада такође протиче у најбољем реду, Пашеко је одлично поднео операцију и сада му предстоји мировање и рехабилитација – истиће Пурић.

Прецизне прогнозе је незахвално давати, али на основу дугогодишњег искуства Дејан Пурић каже:

- Гипс ће носити неколико недеља, а након тога ставиће му се ортоза која ће му дати много већи комфор, а притом даје исти ефекат као и гипс. Ако све буде у најбољем реду, можемо очекивати његов повратак на терен за шест месеци
– закључио је Дејан Пурић.

Moже неко од инсајдера да ми објасни Рамбову улогу тренутно у ФКЦЗ? ОК, помагао као скаут у Бразилу и свака му част на за сада сјајно одрађеном послу. Али ево га са Пашеком у болници у Бечу, а видим и да даје изјаве типа "послаћемо га за Бразил", као да је он дио Управе.

Човјек је Циган до кости и тренутно пензионер. Гдје живи, он и породица, у Бразилу или у Србији? Који су му животни планови?

Slika

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2011, 19:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

dejan rambo petković je BOG. svaka mu čast za sve što radi. kad bi se htio vratiti u bg i uzeti neku finkciju u czv, pa zasto i ne umejsto adzića..., to bi bilo ekstra.

mislim da nema nikakvu funkciju u czv, prosto je nastavak dobrih odnosa od prošle godine i covjek onako pomaze na molbu adze i kompanije, i na kraju krajeva ima dobru volju da pomogne u teškom trenutku.
a ovo je bio trenutno u bg-u, pa je odlučio da ode do beča i vidi pašeka.

znači, moramo da mu se na oproštaju na mari (a biće nekakav oproštaj) odužimo na najbolji način, sa punom marakanom naravno

planovi su mu da porodica i on ostanu u brazilu, tamo će imati neku fudbalsku funkciju (trener ili neki menadzer)

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2011, 20:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

http://sportal.rs/news.php?id=54322

Ode opcija na lijevom krilu...sto je i dobro jer ce se sad morati poraditi na toj poziciji.....

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2011, 21:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Ja sam lično, i prije dolaska pojačanja u vidu Dimitrijevića, Vinisijusa i Mezenge, bio ubijeđen da će Lazović ove sezone imati puno prostora za igru, a sada kad se za njega otvorilo mjesto na lijevom krilu, ubijeđen sam da će biti jedan od ključnih igrača. Robi vjeruje u njega, spreman je da radi sa njim na otklanjanju nedostataka i ima strpljenja, što je za mladog igrača veoma bitno. Zbog toga mi je izuzetno drago...
E sad, Lazović sam, neće biti dovoljan. Ako Jevtić ide, a izgleda da je tako, onda će dodatna opcija morati da se pronađe na toj poziciji. Tim prije što sam ubijeđen da je Robi, Lazovića vidio u rotaciji sa Evandrom i Dimitrijevićem, ne na krilu...

No daleko više me brine nemogućnost da se, osim Ninkova, proda bilo ko ko je planiran za prodaju (Kadu, Isah, Adi), a da pritom može da se dobije neka kinta. Recimo da Jevtić nije bio ni planiran, ali je očito stigla ponuda i ekspresno je riješeno da ga se utopi, jer - para nema. Tako je očito, da pred ovaj prelazni rok, Zvezda uopšte nije imala spreman budžet, nego gledamo krpljačinu. Dragutinović će da dođe, ako se proda Adi, da bi se pokrila njegova plata. Kako za Adija nema zainteresovanih, ekspresno je prodat Jevtić, jer je za njega postojala ponuda. Bojim se da ovo jajarenje, neće baš izaći na dobro. Ne može se klub voditi od danas do sutra, iako sadašnja uprava, konstantno drobi o nekom dugoročnom planu...

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2011, 21:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mislim da se zato vodi racuna o mladim igracima, stim sto je i velika kolicina novca od gasproma usmjerena na omladinski pogon sto vec sad daje rezultate.... Moramo se pomiriti sa tim da Zvezda u naredne 2-3 godine nece imati budzet za pojacanja i ne vidim sta je tu cudno kad znamo u kakvim smo govnima... Znaci samo kaliti mlade igrace a od njim 7-8 tri ce se sigurno iskristalizovati u sjane igrace...

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2011, 23:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Citiraj:
Mislim da se zato vodi racuna o mladim igracima, stim sto je i velika kolicina novca od gasproma usmjerena na omladinski pogon sto vec sad daje rezultate.... Moramo se pomiriti sa tim da Zvezda u naredne 2-3 godine nece imati budzet za pojacanja i ne vidim sta je tu cudno kad znamo u kakvim smo govnima... Znaci samo kaliti mlade igrace a od njim 7-8 tri ce se sigurno iskristalizovati u sjane igrace...

Nemam ništa protiv tog koncepta, razvoja mladih igrača, štaviše prizivao sam isti, još otkako je došla ova uprava, ali da se sa njima radi kako treba i da postoje stručnjaci u klubu, koji će od njih da naprave igrače.
Činjenica je da je tek Robi, čovjek koji je pokazao da zna šta radi u tom pogledu, što će reći da su Lukić i Adžić, iza sebe imali seriju epskih promašaja sa trenerima. Ne u smislu da su izostali rezultati, svakom se to desi, već u smislu da su zahvaljujući tome, izgubljene bar dvije godine, upravo tog afirmativnog rada sa mladima. Koga su to u prvi tim izgurali, istrpili i napravili bar potencijalnog igrača od njega, Pižon, Dostanić i Kristić? Dvije godine su bačene u vodu, jer su se kroz Zvezdu, kao igrači, šlepali Ignjatijevići, Cvetkovići, Binići i ostala boranija...

I ono što je bitno. Javnost uopšte NE ZNA, u kakvim je to govnima Zvezda. Da li je taj dug 15, 20 ili 50 miliona. Konstantno smo izbombardovani informacijama o smanjenju duga, ali poenta je da niko i nije znao, koliki je bio na početku.

Žao mi je što se opet ne slažem, ali Zvezda MORA da ima budžet za pojačanja, pa bio on i mizeran i nikakav. Opet se vraćam na sposobnost uprave, koja ne može za pristojne pare da proda nesumnjiv kvalitet koji ima, u vidu Ninkova, Isaha i Adija.
Ovako se odugovlači i čeka neka imaginarna kinta, a vrijeme prolazi. Situacija sa Dragom, mnogo podsjeća na onu sa Salatom, od prošle godine. Čekaj, čekaj i na kraju ćorak, a adekvatne zamjene nigdje. A situacija sa štoperima je, rekoh ranije - jedan još neafirmisan, jedan tek rehabilitovan i jedan koji je solidan. Za ozbiljnu sezonu sa maksimalnim očekivanjima, u najmanju ruku neozbiljno...

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2011, 01:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Drago ce potpisati... dobro je neko rekao, zasto da odmah potpisuje kad moze biti na odmoru a mjesto mu je zagarantovano.... Same price da dolazi sa odmora sledece sedmice i da ce tad prelomiti govori u prilog tome... :)

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2011, 18:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Isah potpisao za Rozenborg, Jevtić u Kini

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2011, 14:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Otkud mi znamo kako su dovođeni ovi igrači i ima li, ili nema, budžeta za pojačanja? Bitno je da su došla pojačanja, nadam se, prava, a da li je iskeširano, ili na odloženo, ili procenat, manje me zanima.
Samo da se ovaj Pašeko nije povrijedio. Biće teško za Ligu Evrope, a i ovako bi bilo.
Treba onu mrcinu Adija prodati što prije.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2011, 19:04 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 23 Jan 2011, 22:54
2:0 na poluvremenu. Šta se radi kad je Reljić dao gol. :D

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2011, 20:48 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 08 Jul 2011, 20:44
zna li neko kako je zavrsilo

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2011, 20:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

2:0

zna li iko šta je sa rsb forumom?
ne mogu ući

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2011, 21:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Golove dali Borha i Reljic(!)....Dva gola nam ponistena zbog ofasda na pocetku, neko je opasno kampovao pred golom :D ... Inace, ako neko ima link sa utakmice nek postavi...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2629 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 132  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]