Teodosić
Marković
Nedović
Bogdanović
Lučić
Kalinić
Bjelica
Gagić
Katić
Krstić
Štimac/Mićić...
Zavisi za koju se formaciju Duda opredjeli. Da li 4 ili 5 visokih...
Pripremne utakmice su donjele dosta toga dobrog. Sem protiv Gruzije.
Pitanja je veliko da li će Teo i Luča biti spremni, ali se svi nadamo da hoće.
Na pripremenim utakmicama nema skautinga, velike borbe, jednostavno svi igraju da se uigraju. NA EP, će pola utakmice određivati skauting. Na primjer iz aviona se vidi da će nas svi preko četvorke napadati kad igra Raško ili Gagić na njoj. Takođe, ako Teo krene kao prvi plej, još onako nespreman, inače sa slabom odbranom, to će dobrano koristiti protivnički plejevi. Ruku na srce u našoj grupi sem Mekejleba, ostali plejevi i nsiu nešto posebno. Litvanski plejmekeri su više Ćapin fora, nego što oni nešto razigravaju ostatak ekipe. Zek Rajt i Ročesti su ok igrači, ali nije to neka klasa da bi nam baš veliku štetu mogli nanjeti. Letonci su Litvanska škola, dosta šuteva za 3 poena, mada su oni daleko od kvaliteta Litvanaca, pogotovo bez Beidrinša.
Bih, vjerovatno nošena dobrim igrama u kvalifikacijama, nadaju se prolasku grupe. Po mom skormnom mišljenju biće borba između njih i Makedonaca. Naravno igra BiH će svoditi na Mirzu i donekle ĐEdovića. Ovi ostali šta ubace, dobro i jest. Mana im je Petrović za trenera, čovjek koji forsira tu brzu igru na puno poena, a bih nije baš toliko napadački potentna. Ja sam rekao da njih dobijamo između 15-20 razlike
Crna gore bez Pekmena, iako sa opet jakom centarskom linijom nema šta tražiti. Vučević, Dubljević, Bjelica, Golubović, Dašić sve su to dobri igrači ali sem Vučevića nema tu 1-1 neko velikog kvaliteta. Dubljević dosta šutira i izvlači se i tako će vjerovatno protiv Srbije dati 10-15 poena, pogotovo kad ga čuvaju Raško i Gagić. Ročesti na ovim niskim pozicijama može pomalo problema napraviti. Kakav težak debalans Crne Gore, pod koševima prebrutalni, na vanjskim pozicijama Varda višegraad.
Litvanci po imenima najjači. Ljudi gaje svoj stil košarke, dosta brzo, šutiranje, tako igraju, sumnjam da će ikad to promjeniti.
Jebiga, protiv njih nam je prva tekma, nije nas baš milovao žrijeb. Dosta trčanja nazad, i usporoavanje igre. Još ako zadržimo procentat šuta sa ovih pripremnih utakmica mogli bi napraviti u ovom trenutku veliku senzaciju i dobiti ove. A i ako izgubimo nije katastrofa. Dosta su jači od nas htjeli mi to priznati ili ne.
Makedonci ! BO MEKEJLEB. on ako stane mislim da je s njima gotovo. Čovjek je motor ekipe. Imaju oni još solidnih poentera tipa Čehovski, braća Stojanoski....
Litvanija, Srbija...BiH/Makedonija/CG
Nije što smo naši, nego mislim da Srbija ide 100% dalje. Letonija teško da tu ima šta tražiti, mada te šuterske ekipe propade kad ne treba