Popokatepetl je napisao:
Hrvati su nešto previše olako unaprijed upisali poraz, izjave su im totalno u fazonu "nemamo šanse", mislim da se opasno briju za utakmicu. Mada smo za klasu bolji, ne mogu reći da sigurno dobijamo. Hrvati su ho-ruk ekipa, jednom u deset utakmica im krene šut, i tad mogu biti opasni. Mada, suštinska razlika između nas i njih je da, njima je četvrtfinale maksimum maksimuma, tj. ako i nekako prođu tamo, tu će da dožive debakl. Dok bismo mi u četvrtfinalu sasvim ravnopravno parirali Španiji/Grčkoj.
Nisu se oni predali. To je samo prozirna taktika da Srbi nasjednu i opuste se. Nikada se oni ne bi predali protiv Srbije. Limitirani jesu kao tim ali ne sumnjam da će dati sve od sebe kao što mislim da će i Srbija dati sve od sebe uz maksimalno čvrstu odbranu.
Ali na strani Srbije je Dušan Ivković stručnjak sa godinama iskustva koji nije vesla sisao. Protiv Hrvata treba čvrsto od prve sekunde i ne dati im da oči otvore. Pogotovo spriječiti trojke Popovića, Ukića, Bogdanovića i Tomasa. Onda ih možemo dobiti i pored naboja. Naboj zaista postoji i između CRO i SLO ali je mnogo jači između CRO i SRB s tim što je kod Hrvata izraženiji. Kada Hrvati izgube od Srba to je nacionalna tragedija. Danima traje žalost. Kada pobjede opet situacija u zemlji je takva kao da su maltene neku novu Oluju sproveli. Pjevaju se "domoljubne" pjesme i slične stvari a kada pobjede Srbiju rezonuju na nivou djece iz obdaništa.
U Srbiji je drugačije. Kada se doživi poraz od Hrvatske, neki prihvate a neki malo teže prihvataju ali nema dana žalosti. Kada opet poraze Hrvatsku onda se taj događaj Hrvatima trlja na nos ali bez neke pompe i uskoro se zaboravlja.
Nisu Hrvati namjerno izgubili od Brazila jer da jesu bila bi manja koš razlika. Ne bi ovako ubjedljivo "namjerno" izgubili.
Ja sam već nervozan.
U koliko sati je utakmica?