Ovo što je na kraju Pešić sinoć kasno za RTS izjavio, to je to. To je sve. Stvarno se momcima nema šta ni mrvu zamjeriti. Dali su sve od sebe.
Citiraj:
"Кратко само, журим у хотел, играмо за мање од 48 сати за медаљу. Поносан сам како смо играли, посебно јер смо се вратили од минус 24 против Аустралије. Видела се ментална снага наша, једна или две лопте су одлучиле. Има правило у Србији које употребљавамо, ко губи има право да се љути. Ја нисам љут него поносан, видели сте како смо играли, Милутинов је имао температуру, ни Јовић није био спреман. Хајде да их опоравимо за већу ротацију против Немаца", изјавио је Пешић новинарима у Паризу.
Поручио је да не тражи оправдања, као и да је љут зато што судије нису указале поштовање према његовом тиму, односно Николи Јокићу и Богдану Богдановићу.
"Не тражим оправдања, љут сам јер нисмо добили респект од судија, не само на овој утакмици. Јер ако најбољи играч на свету за 37 минита шутира четири слободна бацања, а сваки други напад има лопту, а Богдановић једно за 31 минут и сваки трећи напад има лопту, чудне ствари су се дешавале. Миран сам, нисам љут, разочаран сам јер ова екипа није добила респект од судија. Рекао сам играчима да не причају, већ се боре и судије ће наградити, али то вечерас нисмо видели", констатовао је Пешић.
Kratki osvrt na ostatak dana. Kajakaši odlični. Da se razmujemo, mi nikada u četvercu na OI nismo osvojili medalju. Nikada nismo bili ni ovako blizu. Dvojica momaka su prvi put na OI tu mislim na Dragosavljevića i Džombetu. Ovaj tim je nov, i ukoliko ostane na okupu mogao bi tek u LA napraviti nešto. Ali o tom potom. Istina, da su finalnu trku izveslali u istom vremenu kao polufinalnu, osvojili bi bronzu, ali ovdje je bilo toliko kvalitetnih posada da je bukvanlno mogao dobiti bilo ko.
Cure su možda mogle i u A finale, ali i one su novi tim, i za njih važi sve isto kao i za momke. Samo nastaviti raditi a u Kajak-kanu savezu Srbije je dobro radi. Ostaje da vidimo mogu li šta napraviti dva muška dvojca i Milica Novaković u jednosjedu.
Danas isto lud dan, u fokusu taekvondisti konačno, kajakaši i vaterpolisti. Uh kako bi bilo dooobroo da potope Udovičićevu ekipu. Više nego išta navijam za to. Idemo Srbija

Citiraj:
Данас у Паризу:
11.00 Хетик Цаболов - Иман Махдави (рвање, слободни стил 74 кг) - осмина финала
11.20 Кајак, мушки двојац - полуфинале (Џомбета и Торубаров; Новаковић и Драгосављевић)
11.24 Стефан Таков - Фаисал Савадого (таеквондо, мушкарци до 80 кг) - осмина финала
12.00 Александра Перишић - Озода Собирјонова (таеквондо, жене до 67 кг) - осмина финала
14.35 Србија - САД (ватерполо, мушкарци) - полуфинале