|
Nisma gledao puno, ali izgleda da nema nekog prevelikog oduševljenja kvalitetom fudbala. Izgleda da je energičnije na ulicama i na tribinama, nego na terenu.
Hrvati dobri, sviđa mi se kako igraju. Njima je hendikep nemanje trenera, mada kad Modrić i Rakitić ordiniraju u sredini, može i bez trenera. Meni je utisak da su dobri naprijed, potanki pozadi. Da su Turci znali da napadnu, imali bi problema. Ovako, ne znam koji đavo taj Terim i radi sa tom ekipom. Reprezentacija u kojoj igraju Turan, Čalhanoglu, Ozajkup, ovaj Emre Mor, da bude onoliko sterilna i da ne može da veže tri poštena pasa na sredini, pravi je zločin za fudbal. Ja tek sad vidim da su oni došli i bez pravog napadača, Jilmaz je u Kini daleko od takmičarskog fudbala, a nije poveo ni onog Topraka iz Leverkuzena, najboljeg im štopera sigurno. Ludilo od selektora i ekipe. Protiv tako impotentne Turske, nije Hrvatima ni bilo previše teško. Rasturili su ih po bokovima, Modrić i Rakitić odlično kontrolisali sredinu terena, pa ostatku nije ni bio problem da stvori par odličnih prilika. Hrvati su tanki nazad i to osjetno. Štoperi su im pospori. Ćorluka je odličan igrač, ali spor. Vidim da je drugog štopera igrao Vida. Strinić i Srna na bekovima. Ovog drugog nema potrebne komentarisati, ali ostatak odbrane, baš i nije od povjerenja. Živo me zanima, kako će igrati protiv visokog presinga ili protiv pokretljvijih napadača...
_________________ "Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup."
|