banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 17:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 440 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 22  Sledeća

Da li ste za regionalnu ligu?
Da 69%  69%  [ 38 ]
Ne 31%  31%  [ 17 ]
Ukupno glasova : 55
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Jul 2016, 07:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
motozeljo je napisao:

Aba liga je unistila nacionalne sampionate!!!

decko ti si bolesni lazov ! koje jebene sampionate !? pa to su bile dziberske lige koje su samim raspadom SFRJ postale komicne, lige u kojima su npr. Zvezda i Partizan dobijali meceve sa po 30 , 40 , 50 razlike :confused2: :confused2: :confused2:

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2016, 07:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
motozeljo je napisao:
@filozofe eh filozofe fudbal je to a ne kosarka......imas video pogledaj ......a ipak i procitaj to sto je napisano prije....
Aba liga je unistila nacionalne sampionate!!!

ABA liga je nesto najbolje sto se moglo desiti kosarci na balkanu.

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2016, 07:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Mar 2010, 17:38
Jebeš Cedevitu, Budućnost i ostale, bitno je nadimati Tamiš i Konstantin sa po 70 razlike svaki vikend. Tu leži spas srpske košarke.

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2016, 20:47 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Hvala dr.jovo

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2016, 21:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Dec 2015, 00:07
Шта све овдје човјек неће прочитати.... и при томе се добро замислити је ли могуће да су људи толико неинформисани, ако се већ избаци могућност да нису пратили српску кошаркашку лигу прије Јадранске... али кренимо редом...

Citiraj:
koje jebene sampionate !? pa to su bile dziberske lige koje su samim raspadom SFRJ postale komicne, lige u kojima su npr. Zvezda i Partizan dobijali meceve sa po 30 , 40 , 50 razliке

Претходно је увриједио форумаша, назвавши га погрдним именом. А потом, ово цитирано. :lol:
И како уопште заправо остваривати дискусију с човјеком који изјави нешто слично?!!!!!!! Елементарно непознавање националних кошаркашких такмичења након распада СФРЈ. Истина, тада смо имали кошаркашке ванземаљце. Али и далеко квалитетније клубове, организованије. Клубове који су значили нешто у европској кошарци.

Џиберске лиге. :lol:
Са по 40 разлике. :roll:

Ја не памтим нешто пуно радњу 123 епизоде Касандре, али не сјећам се да су два највећа клуба разваљивала своје противнике. Рецимо у сезони 95-96, Црвена Звезда је завршила на шестом мјесту, са само једном побједом више у односу на осмопласирани тим. И са кош разликом +8. Поређења ради, шампион Партизан је имао кош разлику +150 на 36 мечева (или у преводу утакмице добијао са 5 разлике)

Сезону касније ККЦЗ завршава на 12-ом мјесту. Опет је шампион Партизан и опет је кош разлика просјечна по мечу 5-6 разлике.

Сезона 98-99, Будућност шампион, мечеве су добијали са просјечном разликом 8.
Сезону касније Будућност је завршила без лигашког пораза, са вјероватно једним од најјачих тимова у историји националних шампионата од распада СФРЈ.
Чак и у сезони 2002-2003 шампион добија мечеве са просјеком од 10 поена.
Ово послије нећу помињати јер ту долази до разбијања српске кошаркашке лиге, која је тада била јача него што је регионална прошле сезоне.

И овим само побијем ове флоскуле које немају апсолутну везу са чињеницама и са стварношћу, тј. прошлошћу.
Дакле, установили смо. До појава Регионалне лиге српска лига је била квалитетно такмичење са 6-7 квалитетних тимова, највећим успјесима у историји клупске кошарке (или барем после распада СФРЈ), лига у којој није било набијања... Лига у којој су дворане биле пуне, крцате, с већим капацитетом него данас. (Пионир,Спенс,Језеро, Чаир, Суботица)

Али кренимо даље, неосноване флоскуле треба побити у старту.

Citiraj:
ABA liga je nesto najbolje sto se moglo desiti kosarci na balkanu.

Сасвим сигурно. Највећи број великана више практично и не постоји или је на апаратима и живи као биљка. Сплита више нема. Босне више нема. Борца скоро да нема. Задра такође. Цибона, Олимпија, Шибеник, Металац, Слога, Борац, Спартак,Војводина, Шабац.... гдје су... Новије пројекте Хемофарм и Раднички не рачунам. Треба ли уопште говорити на шта личе национални шампионати.... Треба ли говорити на што личи систем у АБА? Треба ли говорити што хале зврје празне? Треба ли помињати да се правила утврђују након почетка такмичења или пред крај такмичења? Треба ли говорити да је то такмичења постало апсолутно незанимљиво и апсолутно резултатски неинтересантно 10-12 тимова?! Итекако је то најбоље што нам се догодило, по слободном закључивању, ништа више добро од бомбардовања 99-те.

....

на коментар овог што људе назива нациима не бих... он ионако нема појма о кошаркашкој игри...

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2016, 21:24 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ne nazivam ljude nego tebe i još par sa foruma.

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2016, 21:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Ajde ovako Vuce. Sta smo mi dobili sa nakon ligom krajem 90tih, koje smo mi to igracine izbacili? Ono 2002 su ostvarili igraci iz starog sistema, znaci nikakve veze sa ovom nasom ligom nisu imali, sem mozda par vodonosa, ali nista znacajno. A igraci koji su stasali u to vrijeme nase lige su pokazali sve nakon 2002, kad nismo ama bas nista uradili sa reprezentacijom. A i Partizan (a i sad Zvezda), je znacajnije rezultate u Evropi (a realno samo je to mjerilo) poceo postizati tek nakon nekoliko godina u ABA ligi, pa i F4 vam je dosao tek nakon 6-7? koliko vec godina u ABA ligi, znaci ona je zasluzna za taj F4, a ne Srpska liga.. I ovo sto je Zvezda uradila u protekle 2 sezone je zbog ABA lige, ova sad reprezentacija, pa i ona sto je uzela srebro je proizvod igraca iz ABA lige, itd, itd.. Ne mozes napredovati protiv Tamisa, ne mozes napredovati protiv levata, kad nekog nabijas 40 razlike (3-4 u fudbalu), nemas potrebe da se trudis i da pokusavas probiti svoj limit, ali kad gubis i igras protiv ekipa slicnog kvaliteta onda imas razlog da to radis.

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2016, 21:35 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ma ta priča kako ABA nešto upropaštava bi imala smisla samo da ABA brani nekom da učestvuje. Kao da oni ne bi jedva dočekali Split, Bosnu, Borac BL, Slogu iz Kraljeva, ili bilo koje drugo mjesto koje bi imalo punu dvoranu svaku utakmicu. Al pošto u te klubove niko ne ulaže, država ne daje pare, KKCZ, KKP i Mega pokupiše sve što valjda čim prohoda(bar u Srbiji), normalno da ne mogu izbaciti klub koji bi se takmičio u ABA. Al najlakše kukati kako je nešto upropašteno, a Srbija xy godina uzastopno ima Evroligaša, reprezentacija od mlađih kategorija do seniora uzima medalje ili je bar blizu njih. Al eto ABA je nešto upropastila. Glupost najobičnija.

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2016, 21:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
prolup je napisao:
Ne nazivam ljude nego tebe i još par sa foruma.

Битно је да си ти мулти-култи илахије/касиде тип...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2016, 21:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Musliman i navijam za Zvezdu i Četnike sa severa. Kontam da ti je mind žešće blown.

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2016, 21:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Понашање нема везе с националном припадношћу.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2016, 21:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

zerocool je napisao:
Ajde ovako Vuce. Sta smo mi dobili sa nakon ligom krajem 90tih, koje smo mi to igracine izbacili? Ono 2002 su ostvarili igraci iz starog sistema, znaci nikakve veze sa ovom nasom ligom nisu imali, sem mozda par vodonosa, ali nista znacajno. A igraci koji su stasali u to vrijeme nase lige su pokazali sve nakon 2002, kad nismo ama bas nista uradili sa reprezentacijom. A i Partizan (a i sad Zvezda), je znacajnije rezultate poceo postizati tek nakon nekoliko godina u ABA ligi, pa i F4 vam je dosao tek nakon 6-7? koliko vec godina u ABA ligi, znaci ona je zasluzna za taj F4, a ne Srpska liga.. I ovo sto je Zvezda uradila u protekle 2 sezone je zbog ABA lige, ova sad reprezentacija, pa i ona sto je uzela srebro je proizvod igraca iz ABA lige, itd, itd.. Ne mozes napredovati protiv Tamisa, ne mozes napredovati protiv levata, kad nekog nabijas 40 razlike (3-4 u fudbalu), nemas potrebe da se trudis i da pokusavas probiti svoj limit, ali kad gubis i igras protiv ekipa slicnog kvaliteta onda imas razlog da to radis.

Зеро, ми смо имали квалитетну домаћу лигу. И ту је поента цијеле приче. Ок, ти и ја ћемо купити кока колу, умјесто витаминке, али она није наша. Она је купљена.

Сјетићеш се да смо ми своје највеће репрезентативне успјехе остварили управо крајем 90-тих и почетком 21-ог вијека. То мислим да се на теми сви слажу.Истина мишљење од пар њих и није битно, јер су на тему залутали. Истина, ми који пратимо кошарку не смијемо тврдити да највеће успјехе не би остварили у оном периоду санкција.... Подсјећања ради.

1996. - Олимпијско сребро. (једина олимпијска медаља од распада)
1998.,2002. - Шампион свијета (никада послије)
1995.,1997. 2001. - Европска злата (никада послије)

1992. - Партизан шампион Европе. Звезда пар година касније губи финале од Меша. Остали српски клубови у евро такмичењима увијек далеко ишли. Истина тада је било такмичења више, али и више квалитетнијих националних такмичења него данас. О медаљама млађих категорија је сувишно и причати. Има их данас, али не у толикој мјери.

Вратимо се на клупски ниво.
Које смо играчине избацили? Заборавићу неке сигурно. Занемарићу и ванземаљце до 1995. године.

- Лончар, Бркић, Берић, Томашевић, Дробњак, Луковски, Чубрило, Ракочевић, Болић, Кузмановић, Топић, Станојевић, Шћепановић, Булатовић, Радоњић, Обрадовић, Милојевић, Бенчић, Вујанић, Крстић, Видачић,Радмановић, Авдаловић, Пековић....
Не бих се сложио да су биле водоноше. Истина, тада смо већ имали прекаљене асове који су били кошаркашки генијалци па није била толика потреба за домаћом снагом. Истина, испоставиће се касније, а тога се и сам сјећаш, да је захваљујући лошој атмосфери и подјели државе и репрезентација била на великом губитку за враћањем култа. Не требам те подсјећати на шта је личио ЕП 2005 и на друштва спонзоруша у тренутку када смо имали евро дрим тим који није био тим.

Немој себе подцјењивати са том причом о Ф4, иако знам велики број Гробара који дијеле твоје мишљење. ;) Ми смо играли Ф4 и били шампиони Европе и прије Регионалне. Не заборави колико мало нас је дијелило крајем деведесетих од финала.... Систем је Партизану донио тај Ф4, никако конкуренција. Јел да је конкуренција била главни адут, Партизан би 2007. године (кад је Јадранска била квалитетнија) стигао до Ф4.

Исто тако и Звезда, систем и истина значајан новац. И то опет није већи успјех од оног финала са Мешом. Зар не?

Што се осталог тиче, да се не понављам. Не можеш против Тамиша, ФМП-а (још и понајмање), Константина, Црнокосе, осталих вјештачких производа који су искористили убијање националне лиге и постали "фактор" учесник. Могао си против Хемофарма, Ива Зорке, Боровице, Металца, Слоге, Здравља, Слободе, Војводине. Могао, док је лига била лига, док је постојао систем, квалитетан КСС и КЛС, док је било центара.... :wink:

Poslednji put menjao дринин вук dana 26 Jul 2016, 21:48, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2016, 21:46 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

sinip je napisao:
Понашање нема везе с националном припадношћу.

Sreća. Inače bi i Vuk i ti i ja mogli u isti koš.

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2016, 21:47 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Akumulacija kapitala u dva ili tri kluba.....bolje je da zvezda ili partizan napune halu u Nisu ili Subotici nego u Ljubljani!!!

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2016, 21:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

дринин вук je napisao:
- Лончар, Бркић, Берић, Томашевић, Дробњак, Луковски, Чубрило, Ракочевић, Болић, Кузмановић, Топић, Станојевић, Шћепановић, Булатовић, Радоњић, Обрадовић, Милојевић, Бенчић, Вујанић, Крстић, Видачић,Радмановић, Авдаловић, Пековић

Teodosić, Bogdanović, Nedović, Marković, Lučić, Bjelica, Bobi, Jović, Mačvan, Kalinić, Jokić, Zagorac, Gudurić, Erceg, Savanović, Novica. Svi su počeli u ABA ligi.Eto iz glave, bez Crnogoraca(hvala Bogu) i bez polovnjaka kao što su Vojkan Benčić jbt. A da ne pričam koliko je genijalno što tebe drma nostalgija za vremenima kojih se ne sjećaš, to je za drugi podforum.

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2016, 21:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I vecina tih igraca sto si nabrojao Vuce je posljedica starog sistema, pogledaj kad su rodjeni i kad su trenirali (znaci do 20te godine, tad se postaje igrac u 99% situacija) i vidjeces da je vecina to postigla sa starim sistemom. Sta smo mi napravili od igraca sa domacim sistemom? Maltene nista, tek nakon sto je pocela ABA liga smo poceli proizvoditi iole kvalitetnije igrace.

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2016, 21:58 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
дринин вук je napisao:
Немој себе подцјењивати са том причом о Ф4, иако знам велики број Гробара који дијеле твоје мишљење. ;) Ми смо играли Ф4 и били шампиони Европе и прије Регионалне. Не заборави колико мало нас је дијелило крајем деведесетих од финала.... Систем је Партизану донио тај Ф4, никако конкуренција. Јел да је конкуренција била главни адут, Партизан би 2007. године (кад је Јадранска била квалитетнија) стигао до Ф4.

Jel' to svega ti sad ligu bivše Jugoslavije računaš kao nacionalni šampionat, suprotnost sadašnjoj regionalnoj ligi?

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2016, 22:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vidis da ne zna ni sam sta prica. To kao da ja govorim da je Zvezdina LS produkt Srpske lige. :D Realno 90% ovih igraca sto je nabrojao su produkti starog sistema, a on to ili ne shvata, ili ne zeli da shvati.

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2016, 22:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

zerocool je napisao:
I vecina tih igraca sto si nabrojao Vuce je posljedica starog sistema, pogledaj kad su rodjeni i kad su trenirali (znaci do 20te godine, tad se postaje igrac u 99% situacija) i vidjeces da je vecina to postigla sa starim sistemom. Sta smo mi napravili od igraca sa domacim sistemom? Maltene nista, tek nakon sto je pocela ABA liga smo poceli proizvoditi iole kvalitetnije igrace.

Да система. И Теодосић је плод старог система, не АБА лиге. Она је била средство да он искаже свој потенцијал. Играчина је постао кад је из ње отишао. Зар не? Да ли уопште постоји играч, с изузетком Богдана, Јовића и Бобија који су плод лиге, а не тог система на који се ми можемо позвати? Објективно. Али је заправо и суштина у самом систему. Не такмичењу као категорији. То је оно у чему се ја заправо не желим сложити са заговорницима боље Олимпија него Металац. Сјећаш се да практично до 2000-те године ниси имао странца у домаћим клубовима. (истина са изузетком пар Македонаца) Дакле 100% домаћи играчи. Не можемо поларизовати. Уз неизоставну чињеницу да квалитетна утакмица прави играча. Ми смо до 2002. године имали 6-7 екипа које су могле у сваком тренутку равноправно играти са Партизаном и ЦЗВ-ом. То данас немамо у Регионалној. То се видјело и прошле године. Пало такмичење на 2 ривала (Будућност и Цедевиту). Зар не?

Да не давим, кошарка и одбојка, уз ватерполо су спортови у којима имамо национални систем, односно имали смо. То неће бити могуће ако наставе ови људи ведрити и облачити у КЛС и КСС... Наш (српски) интерес мора бити домаће такмичење (истина, које ће осигурати проходност у највеће клупско такмичење). Само то је гарант да ће се кошарка играти у Србији. Тренутно је сведена на Београд. У РС у је нема. Ок Лакташи, до једног дана. Просто ме ухвати туга кад погледам на шта нам личи лига РС. А гледам свако коло кад је локални клуб домаћин.

Citiraj:
Jel' to svega ti sad ligu bivše Jugoslavije računaš kao nacionalni šampionat, suprotnost sadašnjoj regionalnoj ligi?

Зависи које Југославије. Не ФНРЈ И СФРЈ. Оне СРЈ да, јер се она заиста може узети као параметар за компарацију.

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2016, 22:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2011, 19:13
Jel ovdje tema kosarka ili fudbal????

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 440 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 22  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]