zerocool je napisao:
A Barselona igra najljepsi fudbal to nema sta. Ali problem je kad ih ne ide da nemaju plan B, eto kao protiv Milana, Reala. Ljudi ne znaju sta ce sa loptom nego samo dodaju loptu jedan drugom na sredini terena i nadaju se da ce protivnici pogrijesiti pa da ce proci nekako. A kad ovi ne pogrijese ne znaju sta ce.

A penal ko penal nema nikakve veze, moze biti i 10 penala u utakmici pa sta, ako su svi opravdani ok je.
Nadam se da veceras nece biti nikakvih sranja i da ce bolji proci dalje.

I to su neki mitovi koji se stalno vrte, a mnogi od njih nisu tačni. Ja nisam vidio da većina klubova u Evropi ima "plan B". Sve se uglavnom zasniva na 3-4 igrača, njihovoj inspiraciji i stilu koji se ne mijenja toliko često koliko mislimo. A uprkos "nepostojanju plana B", Barsa rijetko gubi, rjeđe nego mnogi klubovi koji kao imaju "plan B". I normalno je da gubi, svi moraju ponekad izgubiti. Međutim, opisivati igru Barselone kao "samo dodaju loptu jedan drugom na sredini terena i nadaju se da će protivnici pogriješiti pa da će proći nekako" može neko ko je možda pogledao jednu (i to lošu) utakmicu, pa da tako kaže, zato me i čudi što to dolazi iz usta čovjeka koji prati fucu. Više je to od pukog "dodavanja na centru i čekanja greške", jer bi to značilo da, uprkos svemu, Barsa igra pasivno i zavisi od protivnika, a svi znamo da je upravo obrnuto, Barsa je ta koja je aktivna, igra svoju igru, a protivnik se prilagođava i čeka grešku.
Inače, ne mislim da Barsa igra najljepši fudbal, jer je "ljepota" nešto što je relativno. Ali igra najbolji i najdominantniji.
edit: bez obzira što se moj saigrač ne slaže s tim, biće već prilike da promijeni mišljenje